مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در اطلاعیه ای مبتنی بر نظر کمیته علمی کشوری کرونا، از پایان شرایط اضطراری کرونا و استفاده همگانی از ماسک خبر داد.
۴۲ ماه و ۳ روز پیش در روز اول اسفندماه ۱۳۹۸ وزارت بهداشت رسما ورود کرونا به ایران را تائید کرد و ۸ روز بعد در روز هشتم اسفندماه رسما آغاز شرایط اضطراری کرونا در ایران اعلام شد. اما در این مدت چه اتفاقاتی به روایت آمار و ارقام در ایران افتاد؟
به گواه آمارهای رسمی در این مدت ۱۴۶ هزار و ۳۰۴ نفر بر اثر درگیری با این ویروس جان خود را از دست دادند. در حالیکه در این مدت ابتلای ۷ میلیون و ۶۱۲ هزار و ۷۳۴ نفر به این ویروس رسما تائید شده بود. بر این اساس در هر یک میلیون نفر از جمعیت کشور ۸۸ هزار و ۴۹۷ نفر مبتلا به این ویروس شده بودند.
از تعداد بیماران بستری در کشور تاکنون هفت میلیون و ۳۷۲ هزار و ۲۲۲ نفر بهبود یافته و از بیمارستان ترخیص شدهاند.
در این مدت هم بر اساس اعلام وزارت بهداشت، تا کنون ۵۶ میلیون و ۹۸۸ هزار و ۹۴۷ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شد.
در ۴۲ ماه و ۳ روزی که کشور روزگار خود را با کرونا سپری کرد، ۳۰۰ نفر از کادر درمان نیز جان خود را در مسیر ارائه خدمات به بیماران از دست دادند. به عبارتی در هر ماه بیش از ۷ نفر شهید عرصه درمان و سلامت داشتیم.
ویروس کرونا همچنین در ایران هفت موج را پشت سر گذاشت. تلخترین، سنگینترین و سیاهترین آن، موج پنجم بود که در تابستان ۱۴۰۰ و با شیوع سویه دلتا جولان داد و گردوخاک زیادی به پا کرد. مثلا از اولین روز مرداد ۱۴۰۰ تا اولین روز شهریور همان سال نرخ ابتلای روزانه به رقمی معادل ۳۸هزارو ۶۵۷ مورد رسید و به همین نسبت بستری بیماران در مراکز درمانی جهش ۱۱۰درصدی را پشت سر گذاشت.
بیشترین آمار مرگومیر کرونا در ایران به بیش از ۷۰۰ جانباخته در روز هم رسید. دوم شهریور ۱۴۰۰ وزارت بهداشت از مرگ ۷۰۲ نفر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در کشور خبر داد.
تا آخرین روز اعلام پایان شرایط اضطراری کرونا در ایران طبق آمار وزارت بهداشت در مجموع ۶۵ میلیون و ۲۳۷ هزار و ۵۹ نفر نوبت اول واکسن کرونا را تزریق کردهاند.
همچنین ۵۸ میلیون و ۶۳۲ هزار و ۷۳۴ نفر نوبت دوم و ۳۱ میلیون و ۷۳۱ هزار و ۵۸۲ نفر نوبت سوم واکسن را تزریق کردهاند.
با احتساب این تعداد، مجموع نوبتهای تزریق واکسن در کشور به ۱۵۵ میلیون و ۶۰۱ هزار ۳۷۵ مورد رسید.
ویدیو:
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟
اینفوگرافیک