پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳ 21 November 2024

عبدالوحید فیاضی عضو کمیسیون آموزش در گفت‌وگو با فراز:

فیلترینگ امروز به نفع فیلترشکن‌فروش‌ها شده است | مرزبانی فیلترینگ برای حوزه فرهنگی و دینی سوراخ شده است

رفع فیلترینگ این روز‌ها تبدیل به یکی از بحث‌های دامنه‌دار در مجلس و دولت شده است. حالا دیگر کفه مخالفان فیلترینگ آنقدر سنگین شده که کمتر نماینده‌ای را می‌توان در مجلس به عنوان موافق یافت. عبدالوحید فیاضی عضو کمیسیون آموزش در مجلس از جمله مخالفان فیلترینگ است که در گفتگو با فراز از نتایج منفی آن برای حوزه فرهنگ و اقتصاد می‌گوید.

نطقِ پس از دستور؛ چه شد که ماندن ظریف در دولت رای نیاورد؟

مجلس با نطق پیش از دستور آغاز می‌شود، نطقی که اغلب مهم‌ترین مواضع نمایندگان را شرح می‌دهد. بعد از بررسیِ دستور جلسه، نوبت به نطق‌های میان‌دستور نمایندگان می‌رسد. نطق‌هایی که در هر جلسه به سه نماینده فرصتی برای بیان دغدغه‌ها پشت تریبون صحن می‌دهد. در نطق کوتاهِ پس از دستور بهارستان، رخدادها و حاشیه‌های مهم مجلس را روایت می‌کنم. نطقِ پس از دستور، فرصتی است برای روایت مجلس از نگاه یک عضو ناظر که من هستم، امیرمحمد حسینی خبرنگار پارلمانی فراز.

فرزندان ظریف کجا هستند؟

نمایندگان مجلس در صحن علنی امروز، با ۲۰۷ رأی مخالف، با تقاضای یک فوریت در مورد لایحه اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس مخالفت کردند. به گزارش فراز اما فضای مجلس بیش از آنکه در مخالفت با این لایحه باشد، علیه یک شخص بود...

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفت‌وگو با فراز تشریح کرد

فاصله ایران تا تغییر دکترین دفاعی چقدر است؟!

فاصله ایران از زمان تصمیم‌گیری تا اعمال تغییر در دکترین دفاعی «واقعا خیلی کم» است. این را ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت‌وگو با فراز می‌گوید. در روزهایی که موضوع احتمال تغییر در دکترین نظامی ایران بیش از هر زمان دیگری برجسته شده و حتی احمد نادری، عضو هیات رییسه مجلس با انتشار پستی نوشته که «همین الان هم» برای «آزمایش اتمی» دیر شده است.

چه کسی گرگ‌‌زاده‌ها را به نهاد ریاست جمهوری راه می‌دهد؟

به تازگی گروهی از چهره‌هایی که به طور عمده، با گفتمان تجزیه‌طلبی شناخته شده‌اند، در دفتر ریاست جمهوری با مسعود پزشکیان ملاقات کردند. دو چهره‌ی شاخص حاضر در این دیدار، در رسانه‌های وابسته به جمهوری باکو با عنوان «فعالان آذربایجان جنوبی» معرفی شده‌اند و در سال‌های اخیر تلاش کرده‌اند با ادبیات شبیه به همین رسانه‌ها، تمدن ایران را زیر سوال ببرند...

این ترامپ پیش‌بینی‌ناپذیر

رییس‌جمهور جدید آمریکا درباره ایران و منطقه چه رویکردی را پیش می‌گیرد؟

دونالد ترامپ برگشت. او حالا چهل‌وهفتمین رییس‌جمهور ایالات متحده آمریکاست و انتخاب دوباره‌اش نه تنها بر شرایط داخلی آمریکا که بر معادلات جهانی و منطقه‌ای نیز اثرگذار خواهد بود. به همین دلیل پیروزی او به سرعت با تحلیل‌های داخلی در ایران همراه شده است. این تحلیل‌ها هر یک از زوایای مختلفی پیروزی ترامپ را بررسی می‌کنند.

کاپ ۲۹ و نقش‌آفرینی اسرائیل در سایه رابطه دیرینه با باکو: ایران شرکت کند یا نه؟

نشست تغیرات اقلیمی سالانه سازمان ملل متحد امسال هم در نزدیکی مرز‌های ایران برگزار می‌شود؛ باکو. جایی که نشست را برای ایران دارای ابعادی متفاوت از ادوار پیشین می‌کند و به همین دلیل غیر از بحث‌های تخصصی مرتبط با آن، نحوه حضور هیات ایران نیز محل بحث‌های سیاسی نیز قرار گرفته است. در واقع آنچه کاپ ۲۹ در باکو را متفاوت می‌کند، شرایط منطقه و البته رابطه راهبردی جمهوری باکو با اسرائیل است.

پرده‌برداری لاریجانی از سایه جلیلی در وقایع ۸۸

پرونده پیامدهای انتخابات ریاست جمهوری ۸۸ تا امروز تا حدود زیادی محرمانه مانده و مقامات رسمی نیز همواره با محافظه‌کاری در این باره اظهار نظر کرده‌اند. با این حال، نقل‌قول‌های گاه و بیگاه از مقامات وقت، بحث‌ها پیرامون این رخداد را هر چند وقت یک بار، دوباره بر سر زبان‌ها می‌اندازد. این‌بار، روایت علی لاریجانی از سعید جلیلی، دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی...

ساخت سلاح هسته‌ای، موشک بالای ۲ هزار کیلومتر: دکترین نظامی ایران تغییر می‌کند؟

سیدکمال خرازی، رییس شورای راهبردی روابط خارجی، برای سومین بار در هفت ماه گذشته، از احتمال تغییر دکترین نظامی ایران سخن گفته است. او در اردیبهشت ماه برای نخستین بار این بحث را پیش کشید و سپس در دو مصاحبه دیگر با رسانه‌های خارجی، جملاتی مشابه را دراین باره تکرار کرده است. گویی که او هر بار پیامی را در قالب این مصاحبه‌ها به خارج از مرز‌های ایران مخابره می‌کند. پیامی که گیرندگان، آن را از زبان رییس نزدیک‌ترین نهاد تصمیم‌ساز در حوزه سیاست خارجی به رهبری نظام جمهوری اسلامی دریافت می‌کنند.

نطق پس از دستور؛ نمایندگان مجلس کم شدند!

مجلس با نطق پیش از دستور آغاز می‌شود، نطقی که اغلب مهم‌ترین مواضع نمایندگان را شرح می‌دهد. بعد از بررسیِ دستور جلسه، نوبت به نطق‌های میان‌دستور نمایندگان می‌رسد. نطق‌هایی که در هر جلسه به سه نماینده فرصتی برای بیان دغدغه‌ها پشت تریبون صحن می‌دهد. در نطق کوتاهِ پس از دستور بهارستان، رخدادها و حاشیه‌های مهم مجلس را روایت می‌کنم. نطقِ پس از دستور، فرصتی است برای روایت مجلس از نگاه یک عضو ناظر که من هستم، امیرمحمد حسینی خبرنگار پارلمانی فراز.

جبر جغرافیای اسراییل و گنبد صخره‌ای ایران

در پی درگیری‌های رفت و برگشتی بین ایران و اسرائیل یک واقعیت بزرگ دوباره آشکار شد. «جغرافیا» هنوز هم تعیین کننده‌ترین عامل در نبردهاست. هنوز هم شکست‌های بزرگ تاریخی ناپلئون و هیتلر در جغرافیای روسیه باید برای هر جنگ‌طلبی درس عبرت باشد و هرگز به پیشرفت تکنولوژی خود ننازد.
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
منتخب سردبیر

سخنرانی جوادی‌یگانه در خانه اندیشمندان علوم انسانی

میراث بازیافته مشروطه

۵ پرده از زندگی سیاسی محمدباقر قالیباف

افولِ رضاخانِ حزب اللهی

دیاکو حسینی در گفت‌وگو با فراز پاسخ موشکی و پهپادی به اسراییل را بررسی کرد

چرا ایران عملیات نظامی را از پیش اطلاع داد؟

زندگی