پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳ 21 November 2024

اکالیپتوس دوای درد نیشکر خوزستان؟!

بعد از اینکه استاندار خوزستان، از توسعه سطح ۲۵هزار هکتاری خبر داد، اعتراض منتقدین صنایع نیشکر خوزستان دوباره به صدر اخبار برگشت و به فاصله یک هفته، این گزاره خبری اصلاح و عنوان شد که قرار است به همت صنعت نیشکر، ۲۵هزار هکتار درخت اکالیپتوس کاشته شود. این تصمیم به‌ظاهر برای جبران آسیب‌هایی که مزارع نیشکر هشت‌گانه خوزستان به بار آورده اتخاذ شده، اما آیا این اقدام، برای جبران آسیبی که «برداشت سوخته» به هوای خوزستان وارد می‌کند کافی و با منابع آبی موجود شدنی است؟

چه کسی گرگ‌‌زاده‌ها را به نهاد ریاست جمهوری راه می‌دهد؟

به تازگی گروهی از چهره‌هایی که به طور عمده، با گفتمان تجزیه‌طلبی شناخته شده‌اند، در دفتر ریاست جمهوری با مسعود پزشکیان ملاقات کردند. دو چهره‌ی شاخص حاضر در این دیدار، در رسانه‌های وابسته به جمهوری باکو با عنوان «فعالان آذربایجان جنوبی» معرفی شده‌اند و در سال‌های اخیر تلاش کرده‌اند با ادبیات شبیه به همین رسانه‌ها، تمدن ایران را زیر سوال ببرند...

خانم بخشدار پاسخ می‌دهد:

چطور به بوموسی سفر کنیم؟ مشکل رفت‌وآمد به بوموسی کی حل می‌شود؟

مرجان بردبارمنش، اولین بخشدار زن جزیره بوموسی است. او سال ۹۶ با حدود ۴۰۰ رأی به شورای شهر بوموسی راه یافت. ۴ سال بعد، با حکم استاندار هرمزگان از شورا خارج و به بخشداری شهرستان بوموسی منصوب شد. این نخستین گفت‌وگوی خانم بخشدار با یک رسانه است. او در این ویدیو از وضعیت بوموسی و چشم‌انداز رفت‌وآمد و گردشگری در جنوبی‌ترین جزیره ایران می‌گوید.

شب‌های بوموسی

قبل از دیدن این ویدیو، تمام تجربه‌هایی را که از سفر به جنوب ایران دارید، فراموش کنید. اینجا بوموسی است؛ بوم سبز خلیج فارس...

سرنوشت سیاه خائنان در تاریخ ایران

رستم بزرگترین پهلوان شاهنامه که از مهم‌ترین چهره‌های اسطوره‌ای ایران است به دست برادرش «شغاد» کشته شد. پهلوان شاهنامه را خیانت برادر بود که از بین برد. «رستم با حیله شاه کابل و به دست برادر ناتنی‌اش، شغاد، به چاه افتاد و کشته شد.» تاریخ ایران مملو از خائنینی است که خود سرنوشتی خواندنی دارند.

سیدمحمد بهشتی ‌شیرازی در گفتگو با فراز:

تخت‌جمشید بیش از دو دهه است که گل‌سنگ دارد| برنامه هفتم علیه میراث‌فرهنگی است | ایران برای گردشگری روی خوش نشان نمی‌دهد

سیدمحمد بهشتی‌شیرازی یکی از با سابقه‌ترین مدیران فرهنگی پس از انقلاب محسوب می‌شود. بخش بزرگی از کارنامه چهل ساله مدیریتی او مربوط به فرهنگ، سینما و وزارت ارشاد بوده اما بخش میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری نیز سهم عمده‌ای از تجربه و کار مدیریتی او دارد. روزنامه اینترنتی فراز در ارتباط با موضوع میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری با بهشتی‌شیرازی به گفت‌وگو نشسته است.

به زودی در فراز

ایران‌راه یا ایران‌شهر!

ملت ایران در طول هزاران سال فراز و فرودهای بسیاری به خود دیده است. ملتی که در عین کثرت، وحدتی پیچیده‌ و لایه‌لایه دارد و به همین دلیل در جغرافیایی که دست‌کم از ساسانیان به این سو «ایران‌شهر» نامیده شده موجودیت خود را حفظ کرده است. با این همه توسعه‌نیافتگی همچنان یکی از اصلی‌ترین مسائل جامعه‌ی ایرانی است که بحث‌های زیادی درمورد آن وجود دارد. «علی هادوی» -دکتری فلسفه-، در گفت‌‌وگو با فراز مسئله‌ی کلان ایران را آگاهی از کجاستی کشور و تلقی ایران به‌عنوان «راه» و نه «شهر» می‌داند.

در گفتگو با سالار سیف‌الدینی، پژوهشگر بررسی شد

چرا واحد آموزش زبان آذری در دانشگاه تبریز بدون متقاضی ماند؟!

بر اساس قانون اساسی، استفاده‏ از زبان‌های‏ محلی‏ و قومی‏ در مطبوعات‏ و رسانه‏‌های‏ گروهی‏ و تدریس‏ ادبیات‏ آن‌‎ها در مدارس‏، در کنار زبان‏ فارسی‏ آزاد است‏. به همین دلیل در ایران هیچ منعی برای آموزش زبان مادری وجود ندارد، اما آموزش به زبان فارسی (زبان مشترک مردم) است.

سیدمحمد بهشتی شیرازی در گفت‌وگو با فراز:

رفع ضایعات ۲۰ سال گذشته میراث فرهنگی برعهده یک نفر نیست | ادغام سه حوزه میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری اشتباه بود

همیشه حیاط خلوت دولت‌ها بوده و رییس‌ آن از میان افراد نزدیک به رییس‌جمهور انتخاب شده است. قاعده‌ای که به نظر می‌رسد پس از تبدیل سازمان میراث فرهنگی به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز چندان تغییری نکرده. وزارت میراث حالا یکی از عریض‌وطویل‌ترین وزارت‌خانه‌های دولت است که حوزه نفوذ آن در سراسر کشور گسترده می‌شود. در سه سال گذشته نیز دوره وزارت عزت‌الله ضرغامی منتقدان و حامیانی داشت که البته کفه ترازو به سمت منتقدان عملکرد او می‌چربد.

محمد درویش در گفت‌وگو با فراز

درویش: ۱۷۵ نماینده در موافقت با نوری قزلجه ثبت نام کردند | راه برون رفت از بحران کشاورزی ارتقای تکنولوژی است

«محمد درویش»: مطابق با سند امنیت غذایی کشور که تیرماه سال گذشته به تصویب رئیس‌جمهور پیشین رسید، در طول یک سال اخیر، مصرف آب در بخش کشاورزی باید دست‌کم ۳ میلیارد متر مکعب کاهش پیدا می‌کرد. مسئولان باید گزارش کار خودشان را در تیرماه اعلام می‌کردند و می‌گفتند که اگر این برنامه موفق نبوده، کدام دستگاه‌ها مقصر بوده‌اند. با این همه اما خودشان را به راه دیگری زده‌اند.

کنسرت در تخت جمشید؛ خیزی برای ویرانی به بهانه پیوند فرهنگ و میراث!

در چند روز گذشته خبر برگزاری یک کنسرت در تخت‌جمشید سر و صدای زیادی به‌پا کرده است. کنسرتی که قرار است میزبان حدود ۱۵۰۰ نفر از علاقه‌مندان به هنر و موسیقی باشد. عده‌ای با بیان این موضوع که ایجاد صوت و ازدحام جمعیت، آسیب جدی به تخت‌جمشید وارد می‌کند با برگزاری آن مخالف هستند. از سویی دیگر موافقان نیز با استناد به برگزاری کنسرت در برخی محوطه‌های تاریخی مانند آکروپلیس«یونان»، کلوسئوم«رم»، اراهم جزیره«مصر»، آن‌را پیوند فرهنگ و میراث می‌دانند.
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها