پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳ 21 November 2024

تحلیل سردبیر میدل ایست آی

رییس جمهوری ترامپ به ضرر اسراییل تمام می‌شود!

با پیروزی ترامپ در انتخابات اخیر ریاست جمهوری در آمریکا، این باور به وجود آمده که او می‌تواند وضعیت جنگ غزه را بدتر کرده و به طور کلی، برای آرمان فلسطین دردسرساز باشد. با این حال، ورود مجدد ترامپ به کاخ سفید چند نکته حائز اهمیت دیگر نیز دارد که کمتر مورد توجه قرار گرفته است. «دیوید هرست»، «دیوید هرست»، سردبیر نشریه «میدل ایست آی» توضیح می‌دهد.

جهان در آستانه جنگ جهانی سوم؟!

در آستانه سه ساله شدن جنگ اوکراین، امروز خطری بزرگتر جهان را تهدید می‌کند. جو بایدن که به زودی کاخ سفید را ترک می‌کند، بالاخره تصمیم گرفته به اوکراین اجازه دهد از موشک‌های دوربرد استفاده کند. تصمیم او اما کرملین را خشمگین کرده، آن‌چنان که روس‌ها آشکارا گفته‌اند هدف گرفتن روسیه با موشک‌های دوربرد آمریکایی یعنی گسترش درگیری‌ این بار فراتر از مرزهای اوکراین.

اجلاس کاپ ۲۹؛ دیگر باکو هم برای اسرائیلی‌ها امن نیست!

اجلاس جهانی «کاپ-۲۹»، به رسم هرسال جهت بررسی چالش‌های زیست‌محیطی به ویژه تغییرات اقلیمی در حال برگزاری است. پس از میزبانی مصر و امارات متحده در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، این‌بار قرعه میزبانی این اجلاس به جمهوری باکو افتاد. دعوت اسرائیلی‌ها به رویداد امسال در باکو اما جوانب دیگری به پیامدهای احتمالی کاپ-۲۹ سال جاری بخشیده است.

همه مردان ترامپ؛ با این افراد باید منتظر چه چیزی باشیم؟

می‌گویند هیچ چیز به اندازه انتصابات یک رئیس‌جمهور، منش و خط‌ مشی او را نمایان نمی‌کند. زمانی در مورد انتصابات رونالد ریگان می‌گفتند: «کارکنان یک دولت همان سیاست دولت هستند.» با این اوصاف، شاید اکنون با انتصابات جدید دونالد ترامپ، دیگر کاملا روشن باشد که در دولت دوم او باید منتظر چه چیزهایی باشیم. ترامپ با این انتصابات به خوبی نشان داده که می‌خواهد چه کند و در جنگ غزه و اوکراین کدام طرف بایستد.

نامه سرگشاده بوریس تالشنسکی به پزشکیان

جلوی ظلم حکومت باکو به تالشی‌ها را بگیرید!

بوریس تالشنسکی رییس جمهوری دولت در تبعید تالش در نامه‌ای به مسعود پزشکیان رییس جمهوری اسلامی ایران از او درخواست کرد برای جلوگیری از تضییع حقوق مردم ایرانی‌تبار و شیعه تالش توسط حکومت باکو مداخله کرده رفع ظلم از آنان را پیگیری کند.

تیم ترامپ، از ایلان ماسک تا بقیه...

در اقدامی تازه، دونالد ترامپ ایلان ماسک، میلیاردر معروف و مدیرعامل شرکت‌هایی چون تسلا و اسپیس‌ایکس، را برای رهبری وزارت جدیدی به نام وزارت کارایی دولت منصوب کرد. هدف این وزارتخانه کاهش بوروکراسی، حذف مقررات اضافی و بازسازی نهادهای فدرال عنوان شده است. ماسک به همراه ویک راماسوامی، دیگر منصوب ترامپ، تا سال ۲۰۲۶ مأموریت دارند دولت کوچک‌تر و کارآمدتری ایجاد کنند. این تصمیمات در کنار انتصاب چهره‌های کلیدی دیگر، از جمله جان رادکلیف به ریاست سازمان سیا و پیت هگست به وزارت دفاع، نشان‌دهنده جهت‌گیری جدید دولت ترامپ برای کاهش نفوذ سیاست‌های پیشرو و تقویت هم‌پیمانان خود در نهادهای مهم حکومتی است.

الی کوهن؛ داستان زندگی و مرگ بزرگترین نفوذی اسراییل

شاید بی‌راه نباشد اگر اسرائیل را دولت ترور و جاسوسی نام‌گذاری کنیم، کاری که پس از نسل‌کشی و اشغالگری، در آن پیشرو و موفق است. الی کوهن یک جاسوس عادی نبود، او با پول موساد مهمانی‌های بزرگ می‌گرفت و روابط دوستانه و نزدیکی با دولت‌مردان سوریه برقرار کرد و تا آن‌جا پیش رفت که در تصمیم‌گیری‌های نظامی و امنیتی این کشور نقش داشت. او سال‌ها به عنوان یک تاجر موفق در دمشق زندگی کرد و نیروهای امنیتی سوری را به بن‌بست رساند تا این‌که اعتماد به نفس زیاد به ضررش تمام شد...

داستان یک دیوار

دیوار برلین، که به‌عنوان نمادی از جدایی و کشمکش‌های دوران جنگ سرد شناخته می‌شود، به‌دست مقامات آلمان شرقی در سال ۱۹۶۱ ساخته شد تا از فرار شهروندان به برلین غربی جلوگیری کند. این دیوار ۲۸ ساله، که برلین را به دو بخش تقسیم می‌کرد، نه تنها زندگی هزاران نفر را تحت تاثیر قرار داد بلکه به یکی از بزرگ‌ترین نمادهای تنش‌های شرق و غرب تبدیل شد. اما در نهایت، در چنین روزی، ۹ نوامبر ۱۹۸۹، فشارهای مردمی باعث شد این دیوار فرو ریخته و پایان دوره‌ای از جدایی و دشمنی را رقم بزند.

این ترامپ پیش‌بینی‌ناپذیر

رییس‌جمهور جدید آمریکا درباره ایران و منطقه چه رویکردی را پیش می‌گیرد؟

دونالد ترامپ برگشت. او حالا چهل‌وهفتمین رییس‌جمهور ایالات متحده آمریکاست و انتخاب دوباره‌اش نه تنها بر شرایط داخلی آمریکا که بر معادلات جهانی و منطقه‌ای نیز اثرگذار خواهد بود. به همین دلیل پیروزی او به سرعت با تحلیل‌های داخلی در ایران همراه شده است. این تحلیل‌ها هر یک از زوایای مختلفی پیروزی ترامپ را بررسی می‌کنند.

نامزد جمهوری‌خواهان پیروز انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا شد

بازگشت ترامپ؛ نقطه سر خط!

بر اساس آرای شمرده‌شده تا این لحظه، «دونالد ترامپ»، نامزد حزب جمهوری‌خواه، با ۲۶۷ رای الکترال در مقابل «کامالا هریس»، نامزد حزب دموکرات، با ۲۲۴ رای الکترال، پیشتاز انتخابات ۲۰۲۴ ایالات متحده است. او در سطح ملی نیز ۵۲ درصد آرا را به خود اختصاص داده و هریس ۴۷ درصد رای داشته است. ترامپ اکنون چهل و هفتمین رئیس‌جمهوری آمریکاست.

دکتر فریبا پژوه از فضای ایالت‌های چرخشی می‌گوید

رای یواشکی آمریکای روستایی

چیزی به پایان رای‌گیری انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا نمانده اما هنوز طبق آخرین نظرسنجی‌ها، نمی‌توان مطمئن بود که چه کسی در ژانویه سوگند ریاست‌جمهوری را ادا می‌کند. هرچند هریس در سطح ملی با اختلاف کمی از ترامپ جلوتر است، وضعیت در ایالت‌های چرخشی به نفع ترامپ است. رای چه کسانی اما در این ایالت‌های حساس، مثل میشیگان و پنسیلوانیا،‌ تعیین‌کننده است؟
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
منتخب سردبیر
زندگی