«سیانان» گزارش داد که مرگ هنیه به عنوان تحولی مهم در درگیری اسرائیل و حماس محسوب میشود. این رسانه تاکید کرد که هنیه چهرهای کلیدی در مذاکرات صلح، برای تبادل گروگانهای اسرائیل و برقراری آتش بس در غزه بود. این رسانه نوشت که جزئیات دقیق آنچه که در حدود ساعت دو بامداد در تهران اتفاق افتاد تعیینکننده اتفاقات آینده خواهد بود. سیانان همچنین تاکید کرد که ترور بهطور واضح نقض جدی حاکمیت پایتخت ایران است. این رسانه آمریکایی مدعی شد که اگر ایران نتواند امنیت متحدان مهمان خود را تضمین کنند، نقشش بهعنوان یک قدرت منطقهای تضعیف میشود.
روزنامه «نیویورک تایمز» در گزارش خود از این ترور، به تاثیر بالقوه این اتفاق بر مذاکرات آتش بس و درگیریهای منطقهای پرداخت. این روزنامه آمریکایی بر نقش مهم اسماعیل هنیه در روابط بین المللی حماس تاکید کرد.
روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» نیز گزارش داد که ترور اسماعیل هنیه احتمالا تنشهای منطقهای را تشدید میکند. این روزنامه تاکید کرده که هنیه یک شخصیت مهم در عملیات سیاسی حماس بود که به واسطه نفوذ سیاسی و استراتژیک خود شناخته میشد. ترور او ضربهای بزرگ به حماس است. واشنگتن پست خاطرنشان کرد که مرگ هنیه میتواند منجر به افزایش خشونت و بی ثباتی در منطقه شود.
خبرگزاری «رویترز»، گزارش داد که ترور اسماعیل هنیه درگیری میان اسرائیل و حماس را به شکل قابل توجهی افزایش میدهد. این خبرگزاری، به واکنش شخصیتها و گروههای سیاسی مختلف اشاره کرد و به نقل از مقامات حماس نوشت که هرچند هدف از این اقدام شکستن اراده حماس است، اما درگیریها را تشدید میکند.
روزنامه «گاردین» با انتشار واکنش شخصیتها و گروههای سیاسی مختلف، خاطرنشان کرد که این ترور احتمالا واکنش شدید حماس را به دنبال دارد؛ با ترور رهبر حماس، ضربهای سخت به این گروه وارد شده است.
«وال استریت ژورنال» با برجسته کردن تاثیر این ترور بر آینده درگیریهای اسرائیل و غزه، تاکید کرد که در طول جنگ غزه، این اتفاق، ترور بالاترین مقام سیاسی حماس به شمار میآید.
خبرگزاری «ای پی نیوز» با بیان این که حماس، اسرائیل را مسئول این ترور میداند، تاکید کرد که این اتفاق میتواند تنشهای منطقهای را افزایش دهد.
«یواس نیوز» تاکید کرد که هنیه نقشی مهم در اطلاع رسانی به رهبران ایران در مورد وضعیت غزه و کرانه باختری داشته است، نکتهای که اهمیت او در معادلات سیاسی منطقه را نشان میدهد.
روزنامه اسرائیلی «هاآرتص» این ترور را به عنوان اقدامی تجاوزگرانه از سمت دولت اسرائیل توصیف کرد و گفت ترو هنیه احتمالا محبوبیت حماس در میان فلسطینیها را افزایش میدهد. این روزنامه که منتقد دولت نتانیاهو است، از این اقدام به عنوان عملی بازدارنده انتقاد کرد. به نوشته «هاآرتص»، ترور رهبر حماس شانس هرگونه مبادله برای آزادسازی گروگانها را از بین میبرد.
روزنامه اسرائیلی «معاریو» بر پیامدهای استراتژیک ترور هنیه تاکید کرد. این رسانه خاطرنشان کرد که اقدام اسرائیل احتمالا رهبری حماس را مختل و قابلیتهای عملیاتی آنها را تضعیف میکند.
«اورشلیم پست» گزارش داد که ترور هنیه ضربه بزرگی به حماس است و میتواند تنشهای منطقهای را تشدید کند. این روزنامه بر اهمیت استراتژیک هنیه در داخل حماس و تاثیر بالقوه او بر مذاکرات جاری تاکید کرد.
رسانه اسرائیلی «وای نت نیوز» بر واکنشهای فوری حماس و دیگر گروههای فلسطینی تمرکز کرد و اشاره کرد که این ترور تحریکی شدید به حساب میآید.
شبکه خبری «العربیه»، به واکنش گروههای مختلف سیاسی و شبه نظامیان اشاره کرد و به محکومیت این ترور از سوی رهبران منطقه پرداخت.
«المیادین»، رسانه وابسته به حزبالله لبنان، نیز از افزایش احتمال تنشهای منطقهای در پی ترور رهبر حماس نوشت.
خبرگزاری «الجزیره»، به نقل از «هانی محمود»، عضو الجزیره، که در دیرالبلاح غزه به سر میبرد، گزارش داد که این کشتار برای مردم غزه «مهم» بود؛ هنیه رهبر مذاکراتی بود که آنها امیدوار بودند به آتش بس بیانجامد.
محمود گفت: «فلسطینیان در سراسر غزه و کرانه باختری، به اسماعیل هنیه به عنوان یک رهبر میانه رو مینگرند که در مقایسه با دیگر رهبرانی که سمت نظامی جنبش را رهبری میکنند، عملگراتر است. او در اینجا بسیار محبوب است. در اردوگاه پناهندگان بزرگ شده و نماینده اکثریت قریب به اتفاق مردمی است که پدرانشان در سال ۱۹۴۸ از سرزمینهای فلسطینی آواره شدند».
او افزود که بسیاری نگراناند که کشتن هنیه به تشدید بیشتر درگیریها منجر شود. به گزارش الجزیره، پس از اینکه اسرائیل اعلام کرد روز سه شنبه یک فرمانده ارشد حزب الله را در یک «حمله دقیق» به بیروت، هدف قرار داده، تنشها افزایش یافته بود. الجزیره نوشته که اکنون، ترور اسماعیل هنیه یک تشدید بزرگ است؛ آنچه دیروز در لبنان اتفاق افتاد، امروز در تهران اتفاق میافتد. «سامی العریان»، محقق ترکیهای در مصاحبه با الجزیره میگوید: «اسرائیل مسئول تشدید تنشهاست و اقدام او پیامدهای مهمی در پی خواهد داشت».
ویدیو:
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟
اینفوگرافیک