میگویند هیچ چیز به اندازه انتصابات یک رئیسجمهور، منش و خط مشی او را نمایان نمیکند. زمانی در مورد انتصابات رونالد ریگان میگفتند: «کارکنان یک دولت همان سیاست دولت هستند.» با این اوصاف، شاید اکنون با انتصابات جدید دونالد ترامپ، دیگر کاملا روشن باشد که در دولت دوم او باید منتظر چه چیزهایی باشیم. ترامپ با این انتصابات به خوبی نشان داده که میخواهد چه کند و در جنگ غزه و اوکراین کدام طرف بایستد.
ناتوانی آمریکا در مهار اسرائیل واقعی است یا نمایشی
ایالات متحده آمریکا در مواجهه با اوضاع پرتنش خاورمیانه و اوکراین، ضعیف به نظر میرسد، اما آیا این صرفا یک نمایش نیست؟ «آدام توز»، مورخ انگلیسی و استاد دانشگاه کلمبیا، در یادداشت اخیر خود در روزنامه گاردین مینویسد: «این ایده که بایدن در مواجهه با این بحرانهای جهانی سردرگم است، قانعکننده به نظر نمیرسد. وقتی دقیقتر میشویم، میبینیم سیاست خارجی او به اندازه سیاستهای ترامپ رادیکال بوده است.»
مقاله دکتر آرش رییسی نژاد در فارن پالسی
یک هفته پس از حمله دوم ایران به قلب اسرائیل، همچنان گمانهزنیها درباره درگیریهای منطقهای ادامه دارد. دکتر آرش رئیسینژاد، تحلیلگر و پژوهشگر حوزه روابط بینالملل، در یادداشتی که در ادامه میخوانید در همین پیوند برای مجله فارین پالسی نوشته است: «منطقه دیگر هرگز به حالت قبل باز نخواهد گشت، حتی اگر جنگی گستردهتر رخ ندهد.»
آینده مبارزه فلسطینیها، در روزگار نسلکشی و پاکسازی قومی
دکتر «مصطفی برغوثی» پزشک و سیاستمدار فلسطینی است که به عنوان دبیرکل جنبش «ابتکار ملی» فلسطین فعالیت میکند، نهادی که در سال ۲۰۰۲ تاسیس کرد. او از ۷ اکتبر به این سو، به شدت از حق فلسطینیها برای مقاومت در برابر اشغال و آپارتاید در غزه و دیگر مناطق فلسطین، دفاع کرده و در مصاحبه اخیر خود نیز به اهمیت وحدت ملی فلسطین، چالشهای پیش روی مبارزه فلسطینیان و حق مقاومت میپردازد.
یادداشت جرمی کوربین در سالگرد هفتم اکتبر
رهبر پیشین حزب کارگر بریتانیا، در یادداشتی به مناسبت سالروز هفتم اکتبر، از سفر چند سال پیش خود به غزه (قبل از شروع جنگ) مینویسد و مردمانی که آن زمان هم زیر ستم هر روزهی اسرائیل در اردوگاه پناهندگان زندگی واقعی نداشتند. آنطور که کوربین میگوید اما فریاد «آزاد باد فلسطین» تا زمانی که خود آن مردم با رویای آزادی در بزرگترین زندان روباز جهان زندگی میکنند، بلند خواهد بود.
جدیدترین نظرسنجی یوگاو/اکونومیست، نشان میدهند که ۴۷٪ از رأیدهندگان قصد دارند در انتخابات به هریس رأی بدهند. ۴۴٪ نیز دونالد ترامپ را انتخاب خواهند کرد. ۵٪ نیز گفتند که هنوز تصمیم نگرفتهاند به چه کسی رأی بدهند. به لحاظ سنی، قشر ۱۸ تا ۲۹ سال بیش از بقیه گروهها در انتخاب مردد هستند.
سایت نظرسنجی «siena» که به نظر سایت «fivethirtyeight»یکی از بهترینها است، اخیرا بین ۲۷ تا ۳۱ شهریور در سه ایالت آریزونا، جورجیا و کارولینای شمالی نظرسنجی انجام داده که مهمترین نتایج آن به شرح زیر است:
دیدگاه «روزنامه گاردین» درمورد تروریسم دولتی و جنایت جنگی جدید اسرائیل در لبنان؛
یک معاهده جهانی «در هر شرایطی استفاده از تلههای انفجاری یا وسایل دیگر به شکل اشیاء قابل حمل ظاهراً بیضرر که بطور خاص برای حاوی مواد منفجره طراحی و ساخته شدهاند.» را ممنوع کرده و جنایت جنگی به شمار آورده است. اسرائیل که این پروتکل جهانی را امضا کرده، آن را در انفجارهای لبنان نقض کرد. چرا هیچ کس اسرائیل را محکوم نمیکند؟
در نظرسنجی که فاکس نیوز ۳ تا ۶ روز پس از مناظره کامالا هریس و دونالد ترامپ انجام داد، اکثر مردم آمریکا در مسائل مربوط به مهاجرین، جنگ اسرائیل و غزه، اقتصاد و حمل اسلحه، ترامپ را فرد مناسبتری برای ریاستجمهوری میبینند.
طبق آخرین نظرسنجی مؤسسه امرسون کالج (Emerson College)، ترامپ در ایالت چرخشی جورجیا با ۳٪ فاصله و در سه ایالت آریزونا، پنسیلوانیا و ویسکانسین با ۱٪ از رقیب دموکرات خود، کامالا هریس پیش است.