تقریبا تمامی اهالی سیاست و رسانه با تحلیل های سیاسی مصطفی فقیهی آشنایی دارند. او که در دوران ریاست جمهوری سید محمد خاتمی و اوایل دولت محمود احمدی نژاد به عنوان سردبیر و مدیرمسئول پایگاه خبری انتخاب شناخته می شد، به مرور برای خود هویتی مستقل ایجاد کرد و به تحلیل های سیاسی پرداخت و با نیش و کنایه های خود به مقامات بلند پایه کشور نام خود را بر زبان رسانه ها انداخت. امروزه عمده فعالیت او در شبکه های مجازی توییتر، تلگرام و اینستاگرام خلاصه می شود.
جنجال ها و افشاگری های او در طول این 6 ماهی که فعالیتش را در توییتر آغاز کرده به حدی بر روی رسانه های داخلی و خارجی و حتی تصمیمات کلان کشوری تاثیرگذار بوده، که ما را مجاب کرد تا به بررسی حواشی 6 ماه اخیر او بپردازیم.
در اوایل اسفند 98 بود که فقیهی با انتشار توییتی از مجرم شناخته شدنش به دلیل انتشار کامنتی در سایت انتخاب و به اتهام توهین به رهبری خبر داد. او در انتهای متن توییتش تلویحا رای دادگاه و انتساب اتهام به خودش را جور خواند و از این طریق اعتراض خود را به رای صادره اعلام کرد.
در همان ایام بود که بیماری منحوس کرونا وارد ایران شد. زمانی که ترس به جان مردم افتاده بود، فقیهی با توییتی عجیب آمار کشته شدگان کرونا را بیش از 10 برابر آمار رسمی کشور اعلام کرد. یعنی زمانی که مقامات رسمی تعداد کشته شدگان بیماری کرونا را تنها 176 نفر می دانستند، فقیهی مدعی کشته شدن 2000 نفر بخاطر بیماری کرونا شد.
چند روز بعد او به دلیل نشر اکاذیب بازدداشت شد و پس از آن توییت خود را حذف و توضیحاتی درباره آن ارائه کرد.
فقیهی پس از انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز اطلاعاتی را درباره جعل مدرک یکی از کاندیداهای مجلس که اتفاقا موفق به راهیابی به مجلس نیز شده بود، منتشر کرد. طبق این اطلاعات یکی از نمایندگان مدرک فوق لیسانس جامعه شناسی خود را از موسسه آموزش عالی تفتان جعل کرده بود. استدلال فقیهی برای این ادعا نداشتن این رشته در این مقطع تحصیلی در موسسه آموزشی مزبور بود.
چند روز بعد نیز سخنگوی شورای نگهبان این ادعا را به صورت ضمنی تایید و خبر از بطلان آراء کادیدای مدنظر داد.
یکی دیگر از توییت های جنجالی فقیهی، مطلبی بود که درباره تخلف ساخت و سازی رییس جمهور روحانی منتشر کرده بود. او در توییتی نوشت: "روحانی (رئیس جمهور) و ساخت چهار هزار متر بنای غیرقانونی در نیاوران! قبلتر گفته بودم، روحانی قصد مهاجرت به جماران دارد؛ اما او اینک درحال ساخت چهار هزار متر بنا بدون اخذ جواز از شهرداری و در زمینی دارای کاربری باغ است، آنهم بدون رعایت ضوابط و مقررات و ۱۰۰ درصد سطح اشغال! "
محمدجواد حقشناس، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران نیز در پاسخ به این توییت، در صفحه شخصی خود توییت زد: "این خبر را بررسی کردم. متأسفانه حقیقت دارد! دو تن از اعضای شورا از محل بازدید کردند، با تذکری که داده شد پروانه به تاریخ ۲۹ خرداد صادر شد! وجود برخی تخلفات محرز است انشاءالله اطلاع رسانی بیشتر انجام خواهد شد.
ساعاتی از انتشار این توییت نگذشته بود که پوشش گسترده خبر در شبکه های مجازی باعث واکنش های جدی و پاسخگویی مسئولین ذی صلاح کشوری شد.
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟