به گزارش فراز، در مورد افزایش 48 درصدی صادرات در 2 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، گفت: سال گذشته و مخصوصا 2 ماه ابتدایی سال قبل به علت شیوع بیماری کرونا در دنیا شرایط تجارت خارجی بسیار خاص بود؛ بطوری که تمام مرزها بسته بود و تجارت خارجی نه تنها بین ایران و سایر کشورها بلکه میان اغلب کشورهای دنیا متوقف بود و تبادل کالایی بین کشورها محدود به کالاهای بسیار خاص و ضروری شده بود.
سرپرست سابق سازمان توسعه تجارت ایران افزود: بنابراین تجارت خارجی کشور و متعاقب آن صادرات در سال 99 متاثر از این محدودیت ها نسبت به سال 98 دچار افت شدید شد و حتی در مورد بازارهایی مثل عراق و افغانستان نیز افت تجارت کاملا محسوس بود.
وی با اشاره به اینکه الان شرایط تجاری بین ایران و کشورهای مختلف به حالت عادی برگشته است، گفت: بنابراین افزایش میزان سطح مراودات تجاری ایران و یا افزایش 48 درصدی صادرات ناشی از بازگشت شرایط تجاری به شرایط پیش از کرونا است.
مودودی با اشاره به رشد صادرات در دو ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل گفت: با کاهش محدودیت ها و کاهش ترددهای تجاری نسبت به سال گذشته شاهد تجارت بوده ایم و این افزایش ناشی از اقدام خاصی نبوده است.
مودودی بیان داشت: در 2 ماهه ابتدای امسال حجم تجارت خارجی کشور بصورت ماهانه حدود 6 میلیارد دلار بوده است که تقریبا نیمی از آن مرتبط با صادرات و نیمی دیگر مرتبط به واردات بوده است بنابراین با چنین روند تجاری صادرات ما در سال جاری نیز رقمی حدود 35 تا 40 میلیارد دلار برآورد می شود.
وی بیان داشت: رشد صادراتی کشور در 2 ماهه ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ناشی از سیاست راهبردی نبوده است کما اینکه در کاهش تجارت در سال 99 نسبت به سال 98 نیز نقش نداشتیم بلکه مسائل و محدودیت های ناشی از کرونا باعث این کاهش شد.
سرپرست سابق سازمان توسعه تجارت ایران بیان داشت: اساسا تجارت خارجی کشور به طور مشخص برنامه ای برای توسعه بازار و تشدید تجارت ندارد و هیچ برنامهای به صورت جدی از طرف دولت برای جهش یا توسعه صادرات دنبال نمی شود.
مودودی بیان داشت: تعداد رایزنان بازرگانی نسبت به سال 99 تغییری نکرده است و در سال جاری پیمان تجاری خاصی با هیچ کدام از کشورهای دنیا منعقد نشده و هیچ محصول جدیدی نیز به محصولات صادراتی ما اضافه نشده که انتظار افزایش صادرات را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه دیپلماسی تجاری به شیوه گذشته دنبال می شود، گفت: فرماندهی واحدی در سیاست های تجاری کشور وجود ندارد و هنوز هم سیاست های ارزی روی سیاست های تجاری تاثیرگذار است.
مودودی بیان داشت: اگرچه نزدیک شدن قیمت ارز نیمایی به ارز بازار آزاد باعث شده تا شرکت های صادراتی تمایلی بیشتری برای صادرات و بازگشت ارز حاصل از صادرات داشته باشند اما در مجموع از سوی دولت هیچ برنامه خاصی برای توسعه تجارت و صادرات دنبال نشده که ماحصل آن رشد 48 درصدی صادرات باشد.
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟