پیشروی سویه تاز ویروس کرونا و افزایش آمار مبتلایان و فوتیها، سرانجام مسولان را ناگزیر کرد پایتخت را برای ۶ روز آینده تعطیل کنند. این تعطیلی طبعا شامل فعالیتهای اقتصادی از جمله بورس نیز هم میشود.
سید امیر وکیلیان در تحلیل تاثیر این تعطیلی بر بورس به خبرنگار فراز میگوید: «شاخص بورس دیروز تقریبا ۱۰ هزار واحد عقب نشینی کرد و به مرز یک میلیون سیصد واحد رسیده بود اما امروز ۲۸ تیرماه توانست تا حدودی عقب نشینی دیروز را پس بگیرد و شاخص کل به یک میلیون سیصد و یازده هزار دویست هفتاد و هشت واحد برسد.»
به گفته او: «شایعه تعطیلی ۶ روزه از دیروز منتشر شده بود که همین مساله باعث شد فشار عرضهها بیشتر شود و تقریبا دویست و هشتاد میلیارد تومان پول توسط حقیقیها از بازار خارج شد. اما امروز به دلیل ارزندگی بازار سرمایه، سهامداران متوجه شدند تعطیلات ۶ روزه تاثیری بر روند بورس نخواهد داشت و شاخص در محدوده یک میلیون سیصد هزار واحدی تثبیت شد. همین امر بسیاری از سهام داران را وا داشت که خرید خود را ادامه بدهند و هیچ گونه توجهای به تعطیلیها و شرایط سیاسی اقتصادی کشور نداشته باشند .»
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: «خصوصا در نمادهای مانند مخابرات ایران شاهد صفهای خرید و تقاضای بسیاری بودیم. روز دوشنبه همچین نمادهای مانند (تیپیکو و کاما و اخابر ) از عرضههای مهم بودند. ارزش معاملات روز دوشنبه، به هفتصد میلیارد تومان در بورس و بیش از بیست و شش هزار میلیارد تومان در فرابورس بالغ شد که رقم قابل توجهی به شمار میرود.»
چشمانداز آینده
این کارشناس بورس در خصوص چشمانداز آینده بازار سرمایه ابراز عقیده کرد: «اگر شاخص بتواند در ۲ روز کاری یعنی در روزهای(دوشنبه و سه شنبه )هفته آینده در محدوده یک میلیون سیصد هزار واحدی تثبیت شود میتوان امیدوار بود که بورس در این کانال تثبیت شود و روند نزولی سال گذشته شکسته خواهد شد» وکیلیان در ادامه دو سناریو «تثبیت شاخصها در محدوده کنونی» یا «روند صعودی و اهداف بالاتر از دومیلیون واحد« را برای شاخص بورس محتمل میداند اما تاکید میکند: «با توجه به پیش بینی اقتصاددانان در مینه دوم سال ۱۴۰۰ شاهد یک موج تورمی در کشور خواهیم بود که این تورم به نوبه خود باعث میشود روند صعودی بورس بیشتر از ثابت محتمل به نظر برسد و بازار وارد یک موج صعودی بشود. البته ریسکهای سیاسی، محیطی و شرایط تنش آبی و برجام میتوانند در این تحلیل خدشه وارد کند.»
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟