وی افزود: استفاده از کورتون در پروتکلهای درمانی و استفاده از ظرفیت دانشجویان و محققان برای پیدا کردن روشهای درمان و پیشگیری از جمله اقدامات انجامشده بود. ما کارخانه واکسنسازی نداشتیم اما دغدغه محققین ما در دانشگاه این بود که کنار کارهای درمانی باید بهفکر پیشگیری باشیم، پیشگیری در یک بعد با طرح شهید سلیمانی پیش میرفت اما دانشگاهی نداشتیم که برای محققین خود امکانی فراهم کند تا روی ویروس برای ساخت واکسن کار کنند. دانشگاه بقیةالله این کار را شروع و از اسفندماه، شروع به تحقیق برای طراحی یک واکسن کرونا کرد.
ابوالقاسمی ادامه داد: اواخر سال گذشته نتایج تستهای حیوانی و گزارش «پرکلینیکال» را به وزارت بهداشت دادیم که سازمان غذا و دارو و کمیته اخلاق به ما اجازه دادند فاز یک را آغاز کنیم. واکسن پروتئینی و نوترکیب است و در فاز 1 عوارض سنجیده شد. افراد داوطلب از طریق سایت دانشگاه ثبتنام کردند و تعداد زیادی از هموطنان داوطلب شدند و ما 70 نفر از آنها را انتخاب و در سه دوز واکسن را به آنها تزریق کردیم، در روز اول، روز 21 و روز 35 واکسن نورا به داوطلبان تزریق شد و نتایج اولیه ما بعد از تزریق سه دوز نشان داد هیچ واکنش شدیدی در داوطلبان وجود ندارد و تنها عوارض خفیف "گرید2" مانند درد و تب مختصر ایجاد شد که این کمعارضه بودن از واکسنهای نوترکیب انتظار میرفت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله(عج) گفت: مذاکراتی با وزارت بهداشت داشتیم که در فاز دوم، بتوانیم برای افراد 12 تا 20 ساله نیز واکسن بزنیم که مورد موافقت اولیه قرار گرفته است و امیدواریم مورد موافقت کمیته اخلاق نیز قرار بگیرد، تزریق واکسن به افراد 12 تا 20 ساله مهم است زیرا دانشگاهها و مدارس در آستانه بازگشایی هستند و جوانان ممکن است ناقلین بیعلامت باشند و بیماری را به افراد مسن نیز منتقل کنند. برای سنین 12 تا 18 سال باید مطالعه جداگانهای انجام شود. بر اساس مطالعاتی که انجام شده است میتوان گفت استفاده از این واکسن در این سنین مشکلی ندارد اما بههرحال باید مطالعه انجام و مستنداتش به وزارت بهداشت ارائه شود.
منبع: تسنیم
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟