جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ 22 November 2024
يکشنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۵
کد خبر: ۴۶۱۲۹

ترامپ: خروج از افغانستان عقب‌نشینی نبود، تسلیم کامل برابر طالبان بود

ترامپ: خروج از افغانستان عقب‌نشینی نبود، تسلیم کامل برابر طالبان بود
دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا در انتقادی تازه از تصمیم دولت بایدن برای خروج آمریکایی‌ها از افغانستان، درجمع هواداران خود گفت: آمریکا در واقع در برابر طالبان تسلیم شد.

خبرگزاری رویترز با انتشار این خبر افزود: ترامپ درجریان گردهمایی اخیر خود در «کلمن» ایالت آلاباما با تاختن بر سیاست خارجی دولت بایدن درمورد افغانستان و پیامدهایی که در پی داشت،  آن را بدترین «تحقیر» در کل تاریخ آمریکا خواند.

وی ادامه داد: خروج بی‌تدبیرانه بایدن از افغانستان نشان از بی‌کفایتی عجیب رهبر یک کشور، شاید در هر زمانه دیگری بود.

توافق تراپ با طالبان 

رویترز اما ادامه داد: این درحالی است که بایدن نه تنها از تصمیم خود برای خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان بارها دفاع کرده است بلکه عواقب این خروج را متوجه ارتش افغانستان دانست که حاضر به دفاع و جنگیدن با طالبان نشد و وی وارث توافق ترامپ با طالبان مبنی بر خروج از افغانستان بوده است.

عقب نشینی یا تسلیم 

به روایت این رسانه غربی، ترامپ اظهار کرد طالبانی که وی با آنها مذاکره داشته است، او را محترم می شمردند و اگر او  بر سرکار می‌بود، خروج از افغانستان با این سرعت رخ نمی‌داد.

وی تصریح کرد: این یک عقب‌نشینی نبود بلکه یک تسلیم کامل (در برابر طالبان) بود.

آمریکا که در هفتم اکتبر ۲۰۰۱ برابر با ۱۵ مهرماه ۱۳۸۰ با دستاویز جنگ علیه تروریسم به افغانستان حمله و در آن زمان، طالبان را سرنگون کرد؛ اما دولت ترامپ، توافق را طالبان را آغاز کرد و پذیرفت که از ابتدای ماه مه، نظامیان آمریکایی را از افغانستان خارج کند.

با روی کار آمدن جو بایدن، گفت‌وگو با طالبان در ترکیه شکل نگرفت و طالبان هیچ‌گونه تبصره و تغییری را در توافق نپذیرفت. از این رو، جو  بایدن در هماهنگی با ناتو و متحدان اروپایی خود تصمیم گرفت به اشغالگری نظامی ۲۰ ساله کشورش در افغانستان پایان دهد و مقرر کرد تا ۱۱ سپتامبر همزمان با سالروز عملیات تروریستی حمله القاعده به برج‌های تجارت جهانی در نیویورک، پایان دهد.

با سرعت گرفتن این خروج، طالبان بدون مقاومت ارتش افغانستان ولایات و شهرهای این کشور را به تصرف درآورد و اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان با اعلام استعفا، مجبور به ترک کشور شد.

به این ترتیب، طالبان حکومت را در دست گرفت و دولت آمریکا بار دیگر نشان داد که اشغالگری به بهانه‌های واهی نمی‌تواند دموکراسی و صلح را به ارمغان آورد مگر اینکه توسط مردم خود یک کشور انجام شود.

دولت بایدن درحالی اعلام پایان جنگی بی سرانجام را داد که پس از ۲۰ سال جنگ و خونریزی، هیچ ثمره ای بخصوص در زمینه تامین امنیت در کشور افغانستان نداشت؛ جنگی که از زمان جورج بوش پسر به بهانه مبارزه با تروریسم برای آمریکا و آمریکایی‌ها با هزینه هزاران میلیارد دلار به ارث ماند.

بنابر برخی آمار،   در این اشغالگری نظامی که غیر از ایجاد ناامنی هرچه بیشتر و ویرانی ثمره‌ای در برنداشت، بیش از ۳۸ هزار غیرنظامی جان خود را از دست دادند.

بنابرگزارش اکتبر سال ۲۰۰۷ میلادی «دفتر بودجه کنگره»،   جنگ افغانستان برای آمریکا تا سال ۲۰۱۷ میلادی تنها دو تریلیون و ۴۰۰ میلیارد دلار هزینه در بر داشته است.

منبع: ایرنا

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

دادگاه لاهه حکم جلب صادر کرد | نتانیاهو بازداشت می‌شود؟!

چقدر از قطعی برق به خاطر استخراج بیت‌کوین است؟

جزئیات دیدار رئیس جمهور با وزیر خارجه سوریه | پزشکیان: ایران دست از حمایت از دوستان خود برنخواهد داشت

برنامه سپاه تا ۴ سال آینده رسیدن به مدار ۳۶هزار کیلومتری زمین است

قطعنامه حقوق بشری کانادا علیه ایران به تصویب رسید

توصیه می‌کنم کشورهای اروپایی از فرصت گفتگویی که دولت چهاردهم ایجاد کرده، استفاده کنند

گفتگوی تلفنی عراقچی با وزرای خارجه کشورهای عضو شورای حکام آژانس

اوکراین برای نخستین بار با موشک دوربرد بریتانیایی «سایه طوفان» خاک روسیه را هدف قرار داد

آمریکا پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس غزه را وتو کرد

شیخ نعیم قاسم: حزب‌الله بر اساس ۲ مسیر میدان و مذاکره عمل می‌کند

رهبری شخصا به دکتر پزشکیان فرمودند با اصلاح قانون تابعیت قهری موافق هستم

مین‌گذاری بایدن سر راه ترامپ در اوکراین

گیر رسایی به ظریف، پچ‌پچ افزایش قیمت انرژی و تجمع معلمان در بهارستان

کلینیک ترک بی‌حجابی به کجا رسید

پیشنهاد سردبیر
زندگی