جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ 22 November 2024
چهارشنبه ۰۳ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۸:۳۰
کد خبر: ۴۶۲۸۶

افزایش ۹۰ درصدی شکر از ابتدای سال/ حبوبات بیشترین کاهش تقاضا را دارد

افزایش ۹۰ درصدی شکر از ابتدای سال/ حبوبات بیشترین کاهش تقاضا را دارد
دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی اظهار داشت: هرساله یک ماه مانده به محرم، اوج و پیک تقاضا بود اما امسال هیچ هیجانی در بازار نداشتیم. بخشی از آن به خاطر وجود بیماری کرونا و نبود مراسم‌ها و بخشی از آن هم به این خاطر کاهش قدرت خرید و نذری است.

قاسمعلی حسنی در مورد بازار مواد غذایی اظهار کرد: قیمت شکر از ابتدای سال دچار نوسانات بوده است، در ابتدای سال برای شکر 5 نرخ وجود داشت. 6 هزار و 650 تومان برای صنعت و صنف با حواله، 8700 تومان برای مصرف‌کننده، 11 هزار و 700 تومان با حواله، 13 هزار تومان قیمت آزاد و 15 هزار تومان قیمت آزاد برای مصرف کننده بود.

وی ادامه داد: دولت در دو مرحله یک بار 72 درصد و یک بار 18 درصد و در مجموع 90 درصد افزایش قیمت داد. 6 هزار و 650 تومان به 11 هزار و 500 تومان و 8700 تومان به 15 هزار تومان رسید که با همین قیمت هم الان در بازار به صورت محدود است اما با نرخ 13 هزار تومان به میزان که خریدار بخواهد وجود دارد. در چند وقت اخیر در بازار شاهد رشد در قیمت شکر نبودیم حتی از کیلویی 13 هزار و 500 تومان به 13 هزار تومان در کاهش پیدا کرده که به دست مصرف‌کننده به قیمت 13 هزار 400 تومان می‌رسد.

وی افزود: قیمت چای نیز تغییراتی نداشته است. قیمت حبوبات از ابتدای سال حدود 30 درصد و در بعضی موارد بیشتر افزایش قیمت داشته است. پیک مصرف حبوبات از آبان ماه تا اسفند است چراکه در تابستان نگهداری آن سخت است. امیدواریم با نزدیکی به فصل برداشت کمی شاهد آرامش در قیمت‌ها باشیم. همه اینها بستگی به سیاست‌های دولت آینده دارد که چه برخوردی با بازار داشته باشد. امیدواریم یک مرکز پژوهش‌ها در حوزه بازار مواد غذایی داشته باشند و دعوت کنند، ما نیز در کنار دولت برای فراوانی کالا، ثبات قیمت‌ها و... خواهیم بود.

دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی با تاکید بر وجود رکود در بازار گفت: در هیچ کالایی در بازار با کمبود مواجه نیستیم، گرانی و گران‌فروشی است اما کمبودی وجود ندارد. بازار همچنان در رکود هستند، مردم منتظر هستند تا مشخص شود سیاست دولت و وزیر جدید چیست؟ آیا بازهم سهمیه‌بندی‌ها وجود دارد؟ آیا باز هم مشکلات ارزی خواهد بود؟ یا اینکه می‌خواهند اجازه دهند بازار کار خود را انجام دهد؟

وی اضافه کرد: هرساله یک ماه مانده به محرم اوج و پیک تقاضا بود، امسال هیچ هیجانی در بازار نداشتیم. بخشی از آن به خاطر وجود بیماری کرونا و نبود مراسم‌ها بود اما بخشی از آن هم به این خاطر است که بسیاری از کسانی که سال‌های گذشته نذری می‌دادند دیگر قدرت خرید و نذری دادن ندارند.

این مسئول صنفی یادآور شد: روغن 35 درصد، برنج 38 درصد، شکر 90 درصد و حبوبات بین 10 تا 38 درصد افزایش قیمت داشته که این عوامل باعث کاهش مصرف خانواده‌ها شده است.

حسنی در انتها خاطرنشان کرد: با بررسی 30 قلم کالای مواد غذایی در ایام محرم، نسبت به مدت مشابه سال گذشته 35 درصد کاهش فروش در مواد غذایی داشته‌ایم. مواد غذایی به قدر کافی در کشور وجود دارد اما خریداری نیست؛ بیشترین کاهش تقاضا نیز برای حبوبات بوده است.

منبع: ایلنا

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

دادگاه لاهه حکم جلب صادر کرد | نتانیاهو بازداشت می‌شود؟!

چقدر از قطعی برق به خاطر استخراج بیت‌کوین است؟

جزئیات دیدار رئیس جمهور با وزیر خارجه سوریه | پزشکیان: ایران دست از حمایت از دوستان خود برنخواهد داشت

برنامه سپاه تا ۴ سال آینده رسیدن به مدار ۳۶هزار کیلومتری زمین است

قطعنامه حقوق بشری کانادا علیه ایران به تصویب رسید

توصیه می‌کنم کشورهای اروپایی از فرصت گفتگویی که دولت چهاردهم ایجاد کرده، استفاده کنند

گفتگوی تلفنی عراقچی با وزرای خارجه کشورهای عضو شورای حکام آژانس

اوکراین برای نخستین بار با موشک دوربرد بریتانیایی «سایه طوفان» خاک روسیه را هدف قرار داد

آمریکا پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس غزه را وتو کرد

شیخ نعیم قاسم: حزب‌الله بر اساس ۲ مسیر میدان و مذاکره عمل می‌کند

رهبری شخصا به دکتر پزشکیان فرمودند با اصلاح قانون تابعیت قهری موافق هستم

مین‌گذاری بایدن سر راه ترامپ در اوکراین

گیر رسایی به ظریف، پچ‌پچ افزایش قیمت انرژی و تجمع معلمان در بهارستان

کلینیک ترک بی‌حجابی به کجا رسید

پیشنهاد سردبیر
زندگی