حسین حقوردی نماینده شهریار، قدس و ملارد در جلسه صحن علنی امروز مجلس و در جریان بررسی برنامههای علی اکبر محرابیان وزیر پیشنهادی نیرو طی سخنانی گفت: مخالفت من با تصدی این وزارتخانه توسط ایشان به دو جهت است؛ در قسمت اول از تحصیلات شروع میکنم همانطور که در رزومه ایشان آمده دانشآموخته عمران از دانشگاه علم و صنعت در مقطع کارشناسی، دانش آموخته اقتصاد از دانشگاه تهران فارغ التحصیل شده و دانشجوی دکترای اقتصاد در دانشگاه علوم و تحقیقات هستند. همانگونه که مشاهده میشود سوابق ایشان در هیچ یک از مقاطع مرتبط با این وزارتخانه نیست جز پایان نامه دکترا که آن هم بیشتر اقتصادی است.
وی ادامه داد: ما در این حوزه دانش آموختگان زیادی داریم و انتظار از رئیس جمهور محترم این بود که فرد معرفی شده برای این وزارتخانه فردی صاحب نظر در این حوزه باشد.
حقوردی در ادامه بیان کرد: اما در حوزه سوابق کاری و اجرایی، ایشان در دولتهای نهم و دهم وزیر صنعت و معدن بودند و با بدنه این وزارتخانه آشنا بودند و سوابق خوبی هم داشتند؛ لذا اگر اصرار به معرفی ایشان بود، باید برای صنعت معدن تجارت معرفی میشدند. آقای محرابیان با ساختار و تشکیلات دیوانی وزارت نیرو آشنا نیستند و آشنایی نیازمند زمان زیادی خواهد بود در حالیکه این وزارتخانه با چالش های مهمی مواجه است و این مناسب نیست.
وی افزود: اطلاعات ایشان از چالشهای درونی و مشکلات و بحرانهای این وزارتخانه مناسب نیست، شناختی از صاحبنظران این حوزه ندارند. وزیر کنونی که صاحب تخصص در این حوزه بود نتوانست مشکلات استفاده از پساب را حل کند، آن وقت ایشان چطور میتواند این مساله را حل کند؟
حقوردی با تاکید بر اهمیت آشنایی وزیر معرفی شده با وزارتخانه، اظهار داشت: اگر در طول این ۴۰ سال نتوانستیم در وزارتخانههایمان کادر کارشناسی تربیت کنیم، وای به حال ما. انتظار دیگر از رئیسجمهور این بود که فردی معرفی کنند که تمام سطوح کارشناشی و مدیریت را در این وزارتخانه طی کرده باشد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس همچنین گفت: از جمله دلیل دیگر مخالفت بنده برنامههای ایشان است. برنامه ایشان کلی، فاقد راهبرد، توصیفی، انشایی، غیرقابل ارزیابی در کوتاهمدت و میانمدت و غیرقابل اجرایی است. برنامه ارائه شده درخصوص چالشهای موجود در حوزه وزارت نیرو حداقل در کوتاهمدت حرفی برای گفتن ندارد. همانگونه که همکاران عزیز استحضار دارند مهمترین بحرانی که با آن مواجه هستیم بحران انرژی یعنی آب و برق است اما در برنامههای ایشان افق روشنی برای حل این بحرانها متصور نیست.
وی ادامه داد: به باور همه کارشناسان مهمترین مشکل کنونی کشور قطعی برق است امسال در تابستان در غرب تهران سه بار در روز قطعی داشتیم، قطعی برق در تابستان به کمبود باران و در زمستان به کمبود سوخت توجیه میشود و به دلایل آن یعنی ناکارآمدی اشاره نمیشود؛ ما انتظار داشتیم درخصوص راه حل کوتاهمدت آن برنامه ارائه دهند، ایشان بفرمایند برای مدیریت این بحران در زمستان و تابستان پیش رو چه برنامهای دارند.
حقوردی درخصوص مشکلات حوزه نیروگاهی کشور تصریح کرد: ایشان بگوید در خصوص مقابله با مافیایی که گفته میشود با توجیه خصوصیسازی نیروگاههای تولید برق را غصب کرده و به اختیار خود درآورده و از مشارکت گستردهتر بخش خصوصی جلویگری میکند چه برنامهای دارد؟ برنامه ایشان درحوزه انرژیهای نو و تجدیدپذیر چست؟ نظر رهبری درخصوص استفاده از صنعت هستهای در تولید برق را چگونه محقق خواهند کرد؟ توضیح بدهند که پذیرش معاهده پاریس را در مشکلات کنونی موثر میداند؟
وی ادامه داد: چه برنامهای برای مشارکت بخش خصوصی در تولید انرژی دارد چراکه این کار با منابع دولتی امکانپذیر نیست. همچنین بخش خصوصی هم مشتاق حضور در حوزه انرژی است.
نماینده شهریار در ادامه بیان کرد: بحران آب کشور ما تبدیل به یکی از موضوعات و بحرانهای مهم مسئولان و مردم شده است. ایران منابع آبی کم و نزولات کمی دارد این با مدیریت آبی و روشهای متنوع باید جبران شود. میدانیم که مدیریت منابع آبی نیازمند همکاری نهادها و سازمانهای مختلف است، یعنی در این حوزه نهادها و سازمانهای مختلفی درگیرند و چند نهاد ذینفع هستند اما هیچ نهادی به عنوان متولی اصلی شناخته نشده است. به طور مثال وزارت نیرو مسئول تامین آب است و بخش کشاورزی به آب بیشتر نیاز دارد، شورای عای آب هماهنگی را برعهده دارد و سازمان محیطزیست هم در نظر گرفتن جنبه زیست محیطی و تنظیم چالشهای این حوزه و حقآبههای زیست محیطی را برعهده دارد. این چهار نهاد براساس سیاستگذاریهای عمدتا جداگانه با یکدیگر حرکت میکنند، برنامه وزیر برای هماهنگی این چهار نهاد چیست؟
وی در پایان گفت: برنامه وزارت در حال حاضر ظاهرا بازچرخانی آب است در این چرخش اگرچه پول در چهار مرحله و به چهار عنوان از مردم گرفته میشود اما کیفیت مناسبی ارائه نمیدهیم؛ برنامههای شما در حوزه آب ریز و حفظ منابع طبیعی چیست.
منبع: ایلنا
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟