جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ 22 November 2024
شنبه ۱۳ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۰
کد خبر: ۴۶۶۶۹

واکسینه کردن جامعه باید طی سه‌ماه و ضربتی انجام شود/ مردم واکسن بزنند، دیگر نمی‌میرند

واکسینه کردن جامعه باید طی سه‌ماه و ضربتی انجام شود/ مردم واکسن بزنند، دیگر نمی‌میرند
دبیر کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا گفت: در فرآیند واکسیناسیونی که یک سال مداوم طول بکشد، سطح ایمنی کسی که اول سال واکسن زده است به اندازه سطح ایمنی‌اش در آخر سال نیست، بنابراین واکسیناسیون باید طی سه‌ماه و ضربتی انجام شود.

«مصطفی قانعی» دبیر کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا در ارتباط با پیش بینی‌ها از وضعیت هفته‌های آینده ویروس کرونا گفت: کرونا با همین شیوه‌ای که می‌بینید، هجمه‌هایی را ایجاد می‌کند و پس از آن رو به نزول می‌رود. این وضعیت همچنان تداوم خواهد داشت. اینکه بگوییم موج‌های دیگری نخواهیم داشت مبنای علمی ندارد. نکته بعدی این است که آیا اگر واکسن بزنیم دیگر مرگ‌ومیر اتفاق نخواهد افتاد؟ شواهد نشان داده است که اگر واکسن بزنیم، مردم اگرچه بیمار می‌شوند، اما نمی‌میرند یا مریضی شدید نمی‌گیرند. بنابراین ممکن است که کشوری واکسن هم بزند و بازهم پیک‌های کرونایی را داشته باشد.

او در ارتباط با گمانه‌زنی‌های روزهای اخیر مبنی بر سیر کاهشی پیک پنجم افزود: پاسخ علمی این است که چنانچه یک سیر نزولی یک هفته تداوم داشته باشد، یعنی درحال کاهش است. بنابرین طی یک هفته این مساله اثبات خواهد شد.

قانعی  در پاسخ به این سوال که اگر برخی پس از تزریق دوز اول واکسن کرونا علایم شدیدی داشته باشند، ممکن است این علایم به همان شدت یا بیشتر از آن در دوز دوم تکرار شود، گفت: هیچ ارتباطی بین علایم دوز اول و دوم نیست. ممکن است دوز اول علایم شدید نداشته باشد و دوز دوم داشته باشد و بالعکس.

او در ارتباط با نگرانی‌ها درباره بازگشایی مدارس با توجه به تاثیر بیشتر سویه‌های جدید کرونا بر کودکان، گفت: در دنیا هم به این دلیل که سنین بالا را واکسینه کرده‌اند، بازگشایی مدارس داشته‌اند. زمانی که آن‌ها افراد بزرگسال را واکسینه می‌کنند، اطمینان دارند که در سنین پایین مرگ و میر ندارند و در حد بیماری سرماخوردگی است.

قانعی افزود: گروه در معرض مرگ بر اثر بیماری کرونا، سنین بالا هستند. واکسیناسیون در ایران نشان داد که در پیک پنجم درصد مرگ‌ ومیر سنین بالای هفتاد سال به وضوح کاهش پیدا کرده‌است. این نشان داد که واکسن مرگ را کم می‌کند. حالا تصور کنید که تمام افراد بالای 35 سال را واکسن زده‌اید، دیگر مرگی برای کشور نمی‌توان متصور شد.البته دانش آموزان می‌توانند ناقل باشند، اما به جمعیتی انتقال می‌دهند که واکسینه شده‌اند.

قانعی در پاسخ به این سوال که آیا اتمام واکسیناسیون تا دهه فجر امسال طبق وعده وزیر بهداشت جدید، باتوجه به نگرانی‌ها از احتمال شیوع سویه لامبدا در پاییز دیر نیست؟ گفت: در واکسیناسیونی که یک سال مداوم طول بکشد، سطح ایمنی کسی که اول سال واکسن زده است به اندازه سطح ایمنی‌اش در آخر سال نیست. واکسیناسیون باید طی سه‌ماه و ضربتی انجام شود. بعد از این واکسیناسیون، مرگ‌ومیر به شدت پایین می‌آید و پس از آن باید برای موارد خطرناکی که بروز می‌کند، تست‌های تشخیصی و ایزوله‌کردن بیمار را اعمال کنیم. نمی‌توانیم واکسن بزنیم و بعد بگوییم مردم هرجا که می‌خواهند بروند. باید شناسایی بیماران و ایزوله‌کردن آن‌ها و واکسیناسیون را اعمال کنیم، به این می‌گویند قرنطینه هوشمند. همه این‌ها در کنار یکدیگر جواب می‌دهد.

منبع: ایلنا

برچسب ها:
ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

دادگاه لاهه حکم جلب صادر کرد | نتانیاهو بازداشت می‌شود؟!

چقدر از قطعی برق به خاطر استخراج بیت‌کوین است؟

جزئیات دیدار رئیس جمهور با وزیر خارجه سوریه | پزشکیان: ایران دست از حمایت از دوستان خود برنخواهد داشت

برنامه سپاه تا ۴ سال آینده رسیدن به مدار ۳۶هزار کیلومتری زمین است

قطعنامه حقوق بشری کانادا علیه ایران به تصویب رسید

توصیه می‌کنم کشورهای اروپایی از فرصت گفتگویی که دولت چهاردهم ایجاد کرده، استفاده کنند

گفتگوی تلفنی عراقچی با وزرای خارجه کشورهای عضو شورای حکام آژانس

اوکراین برای نخستین بار با موشک دوربرد بریتانیایی «سایه طوفان» خاک روسیه را هدف قرار داد

آمریکا پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس غزه را وتو کرد

شیخ نعیم قاسم: حزب‌الله بر اساس ۲ مسیر میدان و مذاکره عمل می‌کند

رهبری شخصا به دکتر پزشکیان فرمودند با اصلاح قانون تابعیت قهری موافق هستم

مین‌گذاری بایدن سر راه ترامپ در اوکراین

گیر رسایی به ظریف، پچ‌پچ افزایش قیمت انرژی و تجمع معلمان در بهارستان

کلینیک ترک بی‌حجابی به کجا رسید

پیشنهاد سردبیر
زندگی