ارسلان قاسمی درباره کیفیت زرشک تولید شده در کشور، گفت: ایران بزرگترین تولیدکننده زرشک در دنیاست و ما پیشبینی میکنیم میزان تولید این محصول در سال جاری به 22 هزار و 30 تن برسد. وی زرشک را مانند زعفران کالای صادراتی خواند و بابیان اینکه 98 درصد از زرشک کشور در خراسان جنوبی کشت و برداشت میشود، افزود: در سال جاری 20 هزار تن زرشک بیدانه در این استان برداشت خواهیم کرد.
قاسمی پاییز را فصل برداشت زرشک عنوان کرد و افزود: زرشککاران از آنجایی که نگران سرمازدگی محصول خود هستند زودتر از زمان واقعی آن را برداشت میکند همین مسئله پای دلالها را وسط میکشاند و در نهایت این دلال است که قیمت فروش را تعیین میکند.
وی اساسیترین مشکل زرشککاران را نبود مکان مناسب برای خشک کردن محصول اعلام کرد. به گفته این فعال اقتصادی، امکان نگهداری زرشکتر دشوار است. این محصول با آفتاب خشک میشود و زرشککاران کمتر از دستگاههای خشککننده استفاده میکنند.
قاسمی درباره آمار صادرات زرشک در سال 99، گفت: سال گذشته 435 تن زرشک به 11 کشور به ارزش 320 هزار دلار صادر کردیم و هم اکنون دپو زرشک در انبارها نداریم.
به گفته قاسمی، زرشککاران محصول خود را کیلویی 10 هزار تومان میفروشند در حالیکه این میوه بالای 70 هزار تومان به دست مصرف کننده میرسد. باید به این نکته توجه کرد که فرآوری قابل توجهی روی آن صورت نمیگیرد و فقط با آفتاب خشک میشود.
وی در پایان بابیان اینکه امکان کشت قراردادی در بسیاری از محصولات کشاورزی وجود ندارد، گفت: صاحبان زمینهای کشاورزی در ایران خرده مالک هستند همین مسئله امکان کشت قراردادی را دشوار کرده است از اینرو بایستی ابتدا زیرساختها را دراین مسیر فراهم کنیم. لازمه قدم گذاشتن در این راه جمعآوری دادهها و اطلاعات از کشاورزان و جمع شدن آنها در یک تشکل است.
منبع: ایلنا
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟