داریوش محمودی دبیر سابق انجمن روغن نباتی ایران اظهار کرد: تردیدی نیست که با حذف ارز ترجیحی قیمت کالاهای اساسی از جمله روغن ۱۰۰ درصد افزایش را تجربه خواهند کرد.
وی با بیان اینکه ارز 4200 تومانی محل سوءاستفاده قرار گرفت، گفت: حذف این ارز امکان واردات برای تاجران بیشتری را فراهم خواهد کرد و کارخانهداران بدون واسطه میتوانند اقدام به واردات کنند و دیگر گرفتار تشریفات تخصیص ارز نخواهند شد.
وی با بیان اینکه افراد خاصی توانستند از این ارز استفاده کنند، افزود: در عمل این یارانه بهدست مصرفکننده واقعی نرسید. فساد و رانت ایجاد شده حاصل از ارز چند نرخی در نهایت تعادل بازار را برهم زد از اینرو برای بازگشت آرامش به بازار نیازمند تک نرخی کردن ارز هستیم.
محمودی با اشاره به اقدامات انجمن روغن نباتی برای حذف ارز 4200 تومانی، افزود: سال گذشته برای رییس جمهور پیشین تاثیرات ارز ترجیحی بر بازار روغن، را در یک گزارش جامع و کامل تشریح کردیم اما متاسفانه در آن برهه زمانی قدرت تصمیم گیری برای حذف ارز دولتی فراهم نبود.
وی با اشاره به تجربه کمبود روغن در کشور، خاطر نشان کرد: مردم برای تامین نیاز خود حاضر به خرید روغن گران بودند اگر گران شود باز هم مردم میخرند.
وی در پاسخ به این پرسش که چه میزان از نیاز ما در بخش روغن در کشور تهیه و تامین میشود، تصریح کرد: توان تولید ما در بخش روغن خام کمتر از 10 درصد است و برای تامین این نیاز ملزم به واردات هستیم.
به گفته دبیر سابق انجمن روغن نباتی ایران، روغن پالم از مالزی، روغن آفتابگردان از اوکراین و روسیه و روغن سویا از کشورهای آمریکای جنوبی وارد میشود.
این فعال اقتصادی با اشاره به میزان مصرف سالیانه روغن در کشور، تصریح کرد: یک میلیون و 400 هزار تن روغن در سال مصرف میکنیم که از این میزان یک میلیون و 200 هزار تن وارد میشود.
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟