تعداد شعب بانکی در کشور ما بالا است. اما نه در مناطق محروم بلکه در شهرهای بزرگ. آمارها نشان میدهد که توسعه شعب تنها در شهرهای بزرگ اتفاق افتاده است و شهرهای کوچک، محروم از تعدد شعب بانکی هستند. برخی این پراکندگی را طبیعی میدانند چراکه نیاز به شعب و امور بانکی در مراکز استانها بیشتر از مناطق دورافتاده است.
اما در این میان بانک ملی ایران به کمک مناطق محروم آمده است. به طوری که تعداد شعب بانک ملی ایران در مناطق محروم بالاتر از شهرهای بزرگ است. بانک ملی بهواسطه وظیفه ذاتی خود درخصوص خدماترسانی به دورترین و محرومترین شهرهای کشور، هزینههای زیادی متحمل میشود. این بانک درتمامی شهرستانها، فرودگاهها، گمرکات، نقاط صفر مرزی و ... حضور دارد.
آمارهای منتشر شده در سایت بانک ملی ایران نشان میدهد که این بانک در حال حاضر ۲۶۸۶ شعبه فعال دارد. براساس آمارها، سهم شعب بانک ملی در شهر بزرگی مثل تهران ۱۰.۴۶ درصد است. این در حالی است که وضعیت سهم شعب بانک ملی در استانهای محروم و مرزی کاملا متفاوت است و این بانک در مناطق محروم حضور گسترده و فعالی دارد. به طوری که سهم شعب بانک ملی در این مناطق با رشد ۵۰ درصدی به بیش از ۱۵ درصد نیز میرسد. بهطور مثال در استان کرمانشاه سهم شعب بانک ملی ۱۴.۷۱ درصد، استان لرستان ۱۴.۸۸ درصد، استان سیستان و بلوچستان ۱۴.۹۶ درصد و استان ایلام ۱۵.۳۸ درصد است.
ناهمگونی توزیع ثروت در کشور سبب شده تا بانکهای خصوصی که سودآوری برای آنان اهمیت بالایی دارد، شهرهای بزرگ را هدف خود قرار دهند و هزینههای تاسیس شعب در شهرستانها و روستاها را با توجه به بازده آن قبول نکنند. در واقع در شهر تهران و شهرهای بزرگ با انبوهی از شعب بانکها مواجه هستیم که شاید برخی از آنها در ساعاتی از روز بدون مشتری باشند اما ممکن است سپردههایی جذب نمایند و یا تسهیلاتی اعطا نمایند که درآمد بانک از قبال آنها بیش از بسیاری از مجموعه شعب شهرهای کوچک باشد.
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟