جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ 22 November 2024
دوشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۷
کد خبر: ۴۸۶۵۳

دخترکی که ۸ هزار کیلومتر سفر کرد تا کودکان پناهجو فراموش نشوند

دخترکی که ۸ هزار کیلومتر سفر کرد تا کودکان پناهجو فراموش نشوند
اَمَل به سفر بلندی که پشت سر گذاشته، نگاه می‌کند؛ در جستجوی مادرش که برای پیدا کردن کمی غذا رفت اما دیگر هرگز برنگشت. امل تا امروز ۸ هزار کیلومتر سفر کرده تا کودکان پناهجو را به یاد مردم دنیا بیاورد.

اَمَل اسم‌ یک عروسک غول‌پیکر است که از روی یک دختربچه‌ پناهجو ساخته شده و بخشی از یک پروژه با عنوان "The Walk" است؛ یک ابتکار هنری که برای حمایت از کودکان پناهجو ۸ هزار کیلومتر سفر کرده است.

امل - در عربی به معنای امید و آرزو - یک دختر معمولی نیست؛ او یک عروسک ۳.۵ متری و شخصیت اصلی و تنها شخصیت یک پروژه تئاتری به نام "The Walk" است که سفرش را از شهر گازیانتپ (غازی عینتاب) ترکیه، نزدیک مرز سوریه شروع کرد و در منچستر انگلیس به پایان رساند. در این سفر که از جولای تا نوامبر طول کشید، او از ۸ کشور اروپایی ازجمله آلمان گذر کرد.

سفر امل حاوی یک پیام فوری بود: «ما را فراموش نکنید.» این برنامه که توسط یک شرکت تئاتر بریتانیایی سازماندهی شده، هدفش جلب توجه به همه کودکان آواره بود که بسیاری از آنها از خانواده‌هایشان جدا شده‌اند و موقعیت‌شان تحت‌الشعاع پاندمی کرونا قرار گرفته است.

جان زوئت، رئیس مرکز فرهنگی لاهه هلند، این دعوت امل را به عنوان درخواستی برای دادن امید و آینده به پناهجوهای نوجوان توصیف کرد. در حالی که تئاترها هنوز مبارزه می‌کنند (به دلیل شرایط کرونا) تا درهایشان باز شود، یک رویداد هنری مثل نمایش عروسکی امل می‌تواند مردم را دور هم جمع کند.

در کل چهار عروسک‌گردان برای حرکت دادن امل نیاز است. یک بازیگر برای هر بازو، یک نفر برای پشتش، یک بازیگر داخل بدنش برای راه رفتن روی چوب پا. چهارمین نفر هم «هارپ» را اجرا می‌کند؛ یک سیستم پیچیده‌ از سیم‌ها که حالت‌های چهره عروسک را کنترل می‌کند.

آنچه درباره عروسک‌های بزرگی مثل امل ویژه است، توانایی آنها در دور هم آوردن مردم است. فابیِن سیوالد از شرکت آلمانی دوندو (Dundo) در یک گفتگوی تلفنی به دویچه‌وله گفت: با دوندو ما در میدان تحریر قاهره هم در سال ۲۰۱۳ نمایش اجرا کردیم. او گفت: آنجا با عروسک‌های بزرگ‌مان موقعیتی از شگفتی مشترک کودکانه خلق کردیم که تفاوت‌های میان مردم و مرزها را در ذهن‌هایشان برای لحظاتی از بین برد و این امکان را ایجاد کرد که اشتراکات میان خود را تجربه کنند.

این همان کاری است که امل در حال حاضر در لاهه انجام می‌دهد. درست همانطور که در بسیاری از دیگر ایستگاه‌های سفر خود انجام داد. جایی که شرکت دوندو در شهر اشتوتگارت آلمان - یکی از سه سنگر (مرکز) آلمانیِ عروسک‌سازی از او استقبال کرد. سیوالد می‌گوید: «بزرگ‌ترین لحظه زمانی رخ می‌دهد که به مردم این فرصت را می‌دهید که خودشان عروسک را رهبری کنند و بعد، آنها با هم چیزی را خلق می‌کنند. معجزه‌ نمایش عروسکی: زندگی کردن با همدیگر.»

 

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

دادگاه لاهه حکم جلب صادر کرد | نتانیاهو بازداشت می‌شود؟!

چقدر از قطعی برق به خاطر استخراج بیت‌کوین است؟

جزئیات دیدار رئیس جمهور با وزیر خارجه سوریه | پزشکیان: ایران دست از حمایت از دوستان خود برنخواهد داشت

برنامه سپاه تا ۴ سال آینده رسیدن به مدار ۳۶هزار کیلومتری زمین است

قطعنامه حقوق بشری کانادا علیه ایران به تصویب رسید

توصیه می‌کنم کشورهای اروپایی از فرصت گفتگویی که دولت چهاردهم ایجاد کرده، استفاده کنند

گفتگوی تلفنی عراقچی با وزرای خارجه کشورهای عضو شورای حکام آژانس

اوکراین برای نخستین بار با موشک دوربرد بریتانیایی «سایه طوفان» خاک روسیه را هدف قرار داد

آمریکا پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس غزه را وتو کرد

شیخ نعیم قاسم: حزب‌الله بر اساس ۲ مسیر میدان و مذاکره عمل می‌کند

رهبری شخصا به دکتر پزشکیان فرمودند با اصلاح قانون تابعیت قهری موافق هستم

مین‌گذاری بایدن سر راه ترامپ در اوکراین

گیر رسایی به ظریف، پچ‌پچ افزایش قیمت انرژی و تجمع معلمان در بهارستان

کلینیک ترک بی‌حجابی به کجا رسید

پیشنهاد سردبیر
زندگی