محققان دانمارکی در مطالعه اخیرشان موفق به برداشتن یک قطعه کوچک(یک سانتی متری) از قشر مغز انسان و زنده نگه داشتن آن به مدت ۱۲ ساعت شدند. این گام رو به جلو و موثر محققان دانمارکی میتواند به دانشمندان در توسعه داروها و درمانهای جدید برای بیماریهای کشنده کمک کند.
گروهی از دانشمندان به سرپرستی "اما لوئیز لوث"(Emma Louise Louth) از دانشگاه کپنهاگ، تکهای از بافت مغز را از قشر مغز یک بیمار استخراج کردند و به سرعت فرآیند جدیدی را برای اطمینان از زنده ماندن آن آغاز کردند.
محققان دانمارکی برای انجام این کار ابتدا بافت را خنک کردند و آن را در معرض اکسیژن قرار دادند تا سلولها زنده بمانند. سپس قطعه کوچکی از آن را در مخلوطی از یونها و مواد معدنی(همان مواد موجود در مایع مغزی نخاعی) قرار دادند
این اولین مطالعه بود که محققان در آن بر روی ارتباطات تقویت شده با دوپامین بین نورونها در انسان و موش متمرکز بودند. یافتههای مطالعه نشان داد انتقالدهنده عصبی مرتبط با پاداش، ارتباطات بین نورونها را در مغز انسان تقویت میکند.
به گفته لوث، دانستن این موضوع میتواند به توسعه درمانهای جدید منجر شود.
لوث در ادامه گفت: نتایج حاصل از این مطالعه به ما این فرصت را داد تا دریابیم که دوپامین نقش متفاوتی در انسان و موش ایفا میکند.
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟