حجت الاسلام محمد باقری بنابی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که دولت ابراهیم رئیسی چگونه میخواهد بحران بورس را سروسامان دهد و چرا در این چند ماه پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم، وضعیت بورس بهبود پیدا نکرده است؟ به خبرنگار فراز گفت: وضعیت بحرانی بورس تقریبا از سال ۹۹آغاز شده است (البته به نظر میرسد از سال ۹۸ آغاز و در سال ۹۹ به اوج خود رسید) همان زمان هم به دولت قبلی هم تذکر دادیم مبنی براینکه کاری نکنید مردم اعتمادشان از بین برود و به عبارتی سلب اعتماد رخ دهد.
او افزود: متاسفانه در دولت قبلی، یک سری اشتباهات اساسی رخ داد اشتباهاتی که برای سرمایه های خُرد، زیانهای هنگفتی را به همراه داشت و برخی افراد بر این باورند که عملا مردم با توجه به سیاست های قبلی با مشکلات جدی در بورس مواجه شدند.
تذکر مجلس به خاندوزی درباره بورس
باقری بنای ادامه داد: در دولت رییسی هم به آقای خاندوزی، وزیر اقتصاد یادآور شدیم که کاری نکنید که دولت سیاستگذاری کند و در بورس دخالت نکند وگرنه اگر این دولت بخواهد همانند دولت قبلی در بورس دخالت کند و از منابع بورس برای تأمین مالی اش استفاده کند بدین گونه که مردم را به بورس بیاورند و پولشان را کم کنند این کار از نظر موازین شرعی و دینی و هم از نظر اقتصادی درست نیست.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه تصریح کرد: همانطور که شاهدیم دهها نفر در کشور به زندان افتادند به این دلیل که در مسئله بورس درگیر شدند. با توجه به اینکه آقای رئیس جمهور گفتند راهکارها و برنامههای عملیاتی برای حل مشکل بورس داری به نظر می رسد دولت باید سیاست گذاری کند و هیچ گاه در بورس دخالت نکند از سوی دیگر افرادی که به صورت غیرکارشناسی صحبت میکنند کار درستی نیست. تنها بورس چنین وضعیتی ندارد بلکه مسکن، خودرو، طلا و سکه و ... هم چنین وضعیتی دارند همه اینها به علاوه تحریمها و مذاکرات در بورس تاثیر دارد.
وجود چندصدایی در دولت رئیسی
این نماینده مجلس اشاره کرد: دولت و حاکمیت باید تلاش کند متوازن عمل کند اگر متوازن عمل نکند یا بورس به زمین میخورد یا خودرو و یا طلا و مسکن و ..... با مشکل مواجه میشوند. اگر دولت میخواهد در ارتباط با مسائل کلان کشوری توازن ایجاد کند ابتدا تیم اقتصادی دولت، باید به گونه ای حرکت کند که چندصدایی از آنها شنیده نشود. همه تیم اقتصادی دولت از وزرا و معاونین اقتصادی رئیس جمهور باید به گونه ای رفتار کنند که مردم متوجه شوند این دولت مثل دولت قبلی نیست که چندصدایی در آن حاکم بود.
لزوم تذکر رئیسی به تیم اقتصادی دولت
بنابی ادامه داد: بنابراین در دولت سیزدهم همه به صورت یکصدا باید برای حل مشکلات بورس، مسکن، طلا و ارز و خودرو و یارانه اقدام کنند. در واقع دولت نباید در بورس دخالت به ویژه دخالت اجرایی کند. در حال حاضر هم آقای رئیسی باید به وزرای اقتصادی اش تذکر دهد که به بورس به عنوان منبع تأمین مالی نگاه نکنند بلکه برای حل مشکلات تولیدی کشور باید به آن نگریسته شود.
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟