واردات واکسن کرونا به ایران از نیمه بهمن ماه ۱۳۹۹ آغاز شده و آخرین محموله وارداتی در ۲۶ فرودین ۱۴۰۰ بوده است که البته ترخیص این محمولههای آخر با حواشی نیز همراه بود.
اطلاعات دریافتی ایسنا از گمرک فرودگاه امام خمینی(ره) از این حکایت دارد که مجموع واردات واکسن کرونا به ایران تاکنون ۱۶۱ میلیون و ۹۳۳ هزار و ۷۲۸ دوز بوده است.
بر این اساس چهار نوع واکسن وارد ایران شده که بیشترین میزان به "سینوفارم" با ۱۳۳ میلیون و ۴۰۴ هزار و ۴۹۸ دوز اختصاص دارد که سهم آن از کل واردات واکسن ۸۲.۳ درصد است.
بعد از سینوفارم، واکسن"آسترازنکا" قرار دارد که واردات آن ۲۳ میلیون و ۳۱۳ هزار و ۳۰ دوز گزارش شده است و۴.۳ درصد واردات واکسن، سهم آسترازنکا بوده است.
اما "اسپوتنیک" دیگر واکسن وارداتی ایران است که تعداد آن به چهار میلیون و ۹۱ هزار و ۲۰۰ دوز میرسد و سهم ۲.۵ درصدی بین واکسنهای وارداتی دارد.
واردات واکسن "بهارات"با یک میلیون و ۱۲۵ هزار دوز کمترین واکسن وارداتی ایران است و سهمی کمتر از یک درصد بین این واردات دارد.
ورود واکسن به ایران به نحوی بوده که بعد از ورود به فرودگاه امام، همواره با حمل یکسره و کمترین تشریفات گمرکی ترخیص میشود، اما در سال جدید چند محموله وارداتی آسترازنکا، حدقل یک هفتهای در گمرک مانده و وزارت بهداشت برای ترخیص ورود نکرده بود تا اینکه روز جمعه(۲۶ فروردین ماه ۱۴۰۱) چهار محموله به تعداد بیش از ۳.۸ میلیون دوز ترخیص شد.
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟