آمار گمرک چین نشان داد این کشور ماه میلادی گذشته ۸۴۰ هزار تن بنزین صادر کرده است که کمتر از ۱.۵۵ میلیون تن در ماه مه سال ۲۰۲۱ و ۹۸۰ هزار تن در آوریل بوده است. صادرات دیزل چین در ماه مه به ۱۲۰ هزار تن رسید که سقوط چشمگیری در مقایسه با ۱.۶۸ میلیون تن در مدت مشابه سال گذشته و ۵۳۰ هزار تن در آوریل داشت.
قرنطینههای گسترده که در مارس در شانگهای برای مهار موج بیماری کووید اعمال شد، به مصرف بنزین، دیزل و سوخت هواپیمایی ضربه زد. احیای ملایم تقاضا از اواخر ماه مه که محدودیتهای رفت و آمد در این قطب مالی تسهیل شد، تازه آغاز شد.
مجموع صادرات سوختهای پالایش شده شامل نفت کوره دریایی، ۳.۲۷ میلیون تن بود که حدود ۴۰ درصد پایینتر از مدت مشابه سال گذشته بود و دومین نرخ ماهانه پایین از ژوییه سال ۲۰۲۰ به شمار میرود.
صادرات در فاصله ژانویه تا مه که چین سهمیه صادرات را برای مقابله با ظرفیت تولید پالایشگاهی اضافی داخلی کاهش داد، ۳۹ درصد بر مبنای سالانه کاهش یافت.
ذخایر فراوان که ناشی از ضعیف شدن مصرف بود، باعث شد دولت اوایل ژوئن مجوزهای جدید برای صادرات صادر کند.
صادرات سوخت جت شامل سوخت گیری مجدد در فرودگاههای چین برای پروازهای بین المللی از ۵۷۰ هزار تن در ماه مه سال ۲۰۲۱ به ۸۱۰ هزار تن در ماه مه امسال رشد کرد اما در مقایسه با ۹۶۰ هزار تن در آوریل کاهش داشت.
واردات گاز طبیعی مایع به چین ۲۸ درصد در ماه مه نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافت وبه ۴.۹۳ میلیون تن رسید در حالی که میزان واردات از ابتدای سال میلادی جاری تاکنون که گرانی معاملات نقدی مصرف کنندگان را از واردات با هزینه بالاتر بازداشت، ۱۹.۶ درصد کاهش داشت.
بر اساس گزارش رویترز، واردات گاز از طریق خط لوله از ترکمنستان و روسیه در همین مدت ۲۶ درصد رشد کرد و به ۴.۱۵ میلیون تن رسید و برای دومین بار از دسامبر از مرز چهار میلیون تن عبور کرد. واردات در مدت پنج ماه نخست سال ۱۱.۳ درصد بر مبنای سال به سال رشد کرد و به ۱۸.۴۲ میلیون تن رسید.
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟