بلومبرگ گزارش داد که نمایندگان اوپکپلاس در تلاشاند تصمیم بگیرند که پس از پایان توافق تولید نفتی در ماه اوت چه اقداماتی را باید انجام داد.
پیمان مزبور، با مشکلات و چالشهای متعدد و دشواری روبرو است... که مهمترین آنها رابطه با یکی از اعضای ارشد گروه، یعنی روسیه است.
عربستان سعودی تأکید کرده است که روسیه با وجود تجاوزات این کشور به اوکراین، بخش جداییناپذیر اوپکپلاس است و خاطرنشان کرده است که اوپکپلاس، نه اتحادی متشکل از سیاست، بلکه ائتلافی مبتنی بر مدیریت بازار است.
عربستان سعودی و سایر اعضای اوپک، باید مزایای حفظ روسیه را در صورتِ نیاز مجدد به خدمات این کشور در آینده ارزیابی کنند. و همین موضوع، احتمال برانگیختن خشم ایالاتمتحده و اروپا را در پی دارد.
همچنین که این گروه باید تصمیم بگیرد که با ظرفیت مازاد (که به ظن عدهای، میزان قابل توجهی نیست و تنها به چند عضو اوپک محدود میشود)، چه کاری باید انجام داد. اما قیمتهای سربهفلک کشیدهی امروز، با صدایی رسا _به همراه ایالاتمتحده و سایرین_ این گروه را به افزایش تولید فرا میخواند.
اما وقتی که ظرفیت مازادی وجود نداشته باشد، دیگر ابزاری هم نخواهد بود که از آن بتوان برای مدیریت تعادل عرضه و تقاضا استفاده کرد.
سؤالاتِ پیرامونِ ظرفیت مازادِ واقعیِ اوپک، آینده اوپک را در هالهای از ابهام فرو میبرد.
در ماه می، تولید اوپک، با وجود افزایش سهمیهی اعضای آن، کاهش را تجربه کرد. و در حالی که پیشبینی قوی بازار این بود که اوپک در ماه می، بار دیگر در دستیابی به اهدافش شکست خواهد خورد، کاهش تولید اوپک، به کاهش قیمت نفت انجامید.
عربستان سعودی در آن ماه موفق شد تولید خود را به میزان ۶۰ هزار بشکه در روز افزایش دهد؛ اما این افزایش، با زیانِ بیش از حدی که در لیبی و نیجریه و گابن و کشورهایی دیگر تجربه شد، خنثی گردید.
عربستان سعودی و امارات متحده عربی، علاوه بر بازگرداندنِ باقیماندهی سهمیهشان، ۲.۲ میلیون بشکه دیگر در روز هم دارند.
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟