حسن روحانی در هفته های اخیر بر خلاف دوره ده ماهه پس از ترک دولت، لب به اظهارنظرهای صریح گشوده و مسایلی را درباره وضعیت کشور و خصوصا سال پایانی فعالیت دولت دوزادهم مطرح کرده است.
مصطفی هاشمی طبا فعال سیاسی اصلاحطلب در گفتگو با فراز در باره تحلیل چرایی این سخنان گفت: ایشان باید صحبتهایشان را در زمانی که در راس کار بودند، می کردند یعنی باید می آمدند و وضع کشور را تشریح می کردند و مسائل را به مردم اعلام می کردند و تصمیماتی مناسب تحریم می گرفتند تا کشور منظمتر اداره شود. حال چرا الان شروع به سخنرانی کرده باید از خودشان پرسید و ثانیا به نظر می آید که اگر آن زمان صحبت می کردند با توجه به هجمههایی که به ایشان می شد وهمه تقصیرها را گردن ایشان می انداختند کسی به حرف ایشان توجه نمی کرد، هرچند هم که الان هر صحبتی که کنند خاصیتی ندارد و ممکن است فقط یک مقدار درد دل باشد.
روحانی می خواهد بگوید مقصر نبوده
وی ادامه داد: به نظر من، زمانی که روحانی سکان دولت را به دست داشت حتما فضای مناسبی نبوده که صحبت کنند ولی ایشان باید در زمان تصدیشان در مورد مسائل کشور، موانع اجرایی و روش کارشان صحبت می کردند و آنجاهایی هم که کم کار کردند باید بابتش عذرخواهی می کردند و آنجایی هم که کار خوبی کردند باید از آن دفاع می کردند ولی این کار را نکردند.
هاشمی طبا درباره تحرکات روحانی برای انتخابات مجلس افزود: به نظر من، چنین چیزی تا به امروز دیده نشده است. روحانی بیشتر می خواهد بگوید در مسائل کشور خیلی مقصر نبودند و غیر از کاری که کردند کار دیگری نمی شد کرد و اینکه در این مدت اخیر هم کاری که آقای روحانی نکرده باشد یا کرده باشد و نتیجه داشته باشد انجام نشده است و این فرصت را برای دفاع از عملکرد خودشان می بینند. وگرنه من بعید می دانم ایشان بخواهد چینشی در انتخابات آینده داشته باشد.
دفاع روحانی جنبه نظری دارد نه عملیاتی
فعال سیاسی اصلاحطلب تاکید کرد: روحانی در دوره ای که رییس جمهور بود اجازه صحبت کردن داشت ولی صحبت نمی کرد چون باید موانع را حل می کرد و بعد روشهایی که برای مقابله با آن موانع داشت را بیان می کرد. روش روحانی این بود که برجام حتما انجام شود و وقتی آن طرف از برجام بیرون رفته و برجام نتوانسته عملیاتی شود باید روش دیگری برای اداره مملکت انتخاب می کرد و باید در مورد آن روشها صحبت میکرد و ابتکار عمل به خرج می داد. ولی این کار را نکرد و حالا می خواهد کارهای خودش را توجیه کند.
وی در خصوص اینکه با توجه به فضای التهابی که در جامعه بخاطر مسائل اقتصادی بوجود آماده آیا روحانی از این موضوع به نفع خودش استفاده می کند؟ پاسخ داد: احتمالا این هم هست ولی ایشان فقط از نظر وجهه می تواند این کار را بکند، اینکه این برخورد عملیاتی در آینده داشته باشد بعید می دانم و فعلا زود است بخواهیم با قاطعیت پاسخ بدهیم. برخی از طنزها در فضای مجازی منتشر می شود که بعضیها می گویند کاش روحانی بود که به نظرم نتیجه عملیاتی اگر نداشته باشد ولی وجهه ایشان را بهتر می کرد.
او در خصوص صحبت های روحانی مبنی بر اینکه بیشتر داخلیها مقصر هستند تا خارجیها و حتی اشاره داشتند چه کسی به ترامپ چراغ سبر نشان داد، چه کسانی باعث شدند ترامپ به خودش جرات بدهد که اتفاقات ۹۶ و ۹۷ بیفتد. گفت: در کلیت مدیریت متاسفانه مشکلات زیادی داشته است و ما نمی توانیم منکر آن باشیم از جمله همان حرفهایی که نتانیاهو علیه برجام می زد در ایران هم یک عده همان حرفها را به عنوان انقلابی گری می زدند یعنی دو پیکان علیه برجام در آن زمان بود. یک پیکان را ترامپ و نتانیاهو شلیک می کردند و یک پیکان را هم ظاهرا انقلابیهای ایران شلیک می کردند و این دو پیکان درست همسو حرکت می کرد تا به قلب برجام بخورد.
هاشمی طبا گفت: اگر از این منظر نگاه کنند بله! ولی از منظر دیگر این است که ما با امکانات و ثروتی که داریم مدیریت داخلی کشور در طول سالهای گذشته (نه فقط در دوره آقای روحانی)، کاری کردند که مملکت به خطر بیفتد و به برجام هم زیاد ربط ندارد، ما تمام منابع داخلی مملکتمان را مصرف کردیم و در مصرف نیز اسراف کردیم و خوردیم و برای نسل آینده ظاهرا چیزی باقی نگذاشتیم. از این منظر مدیریت کشور مشکل داشته است.
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟