سیدمحمدصالح هاشمی گلپایگانی در همایش بین المللی فعالان امر به معروف و نهی از منکر کل کشور در شهر قم گفت: امام راحل اولین روزی که به کشور بازگشتند در بهشت زهرا فرمودند«ما با سینما مخالف نیستیم با فحشاء مخالفیم»؛ امروز هم می گوییم با حضور بانوان در صحنه های ورزشی و هنری مخالف نیستیم با فساد و گناه، شکستن حریم حیا و عفاف و حجاب، رویکردهای دوگانه در حرف و عمل، تسلیم در مقابل فشارهای بیگانه و با کج سلیقگی های مدیریتی مخالفیم.
وی درباره رویکردهای دوگانه در حرف و عمل توضیح داد: اگر مسئولان و متولیان، توان مدیریت ورزشگاه ها و تأمین زیرساخت ها را ندارند با چه مجوز عقلانی بستر حرمت شکنی را فراهم می کنند؛ بعضی صحنه هایی که از حواشی ورزشگاه در جامعه پخش شده، موجب سرافکندگی است.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور تصریح کرد: از دولت سیزدهم توقع داشتیم که برای ورود خانم ها به ورزشگاه ها مدیریت حساب شده ای همراه با تنویر اذهان عمومی و «اعلام قبل از اعمال» را مد نظر قرار دهد چون رئیس جمهور محترم هم به این نکته اشاره داشتند که مردم را در جریان مسائل قرار خواهند داد و مانند قبلی ها، غائله بنزین درست نمی کنند.
این مقام مسئول نهاد انقلابی و مردمی با اشاره به نگرانی علما از بروز خلاف شرع در ورزشگاه ها بعد از اعطای مجوز حضور بانوان و درخواست آنها از ستاد برای واکنش به این موضوع افزود: مردم می پرسند چرا وقتی دولتِ متهم به غرب گرایی می خواست چنین کاری را انجام دهد فریاد وا اسلاما سردادیم ولی الان همان اتفاق افتاد؟ واقعاً چه جوابی بدهیم؛ دولت های قبل هم می گفتند ما تحت فشار خارجی هستیم.
وی عقب نشینی در برابر محافل بین المللی را حامل پیامی برای دشمنان برشمرد و تأکید کرد: این در واقع اجرای سند ۲۰۳۰ در عرصه ورزش است.
هاشمی گلپایگانی به پیام تبریک وزیر گردشگری دولت سیزدهم اشاره و تصریح کرد: از همه بدتر پیام وزیر کابینه بود که از فرآیند منجر به گناه های علنی و حرکات خلاف شرع، به شادی و نشاط تعبیر و از آن ابراز مسرت کرد به نحوی که انگار متدینین مسئول غم و اندوه جامعه هستند و گناه و ولنگاری یعنی شادی و نشاط.
وی با بیان اینکه این گونه رفتارها جامعه و دولت را دو قطبی می کند،افزود: به نظر می رسد چنین وزرایی به دنبال بازی با افکار عمومی برای مقاصد سیاسی اند و از طرفی ناهمگونی دولت انقلابی را نشان می دهد و ضروری است دولت تکلیف خود را با چنین دوگانگی هایی مشخص کند.
دکتر هاشمی گلپایگانی خطاب به رئیس جمهور گفت: اجازه ندهید افرادی با موج سواری نهایتاً دولت را در فرصتی مقتضی ترک و با مخالف خوانی چالش ایجاد کنند تا به گمان خودشان پایگاه رأیی جمع کنند.
این استاد حوزه و دانشگاه همچنین پخش سرود سلام فرمانده در اولین مسابقه با حضور بانوان را یک بی سلیقگی دانست و افزود: این کار ناشیانه باعث شد سرودی که باعث عزت یک مملکت است تحت الشعاع قرار گیرد.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر برای ساماندهی مناسب حضور بانوان در ورزشگاهها پیشنهادی را مطرح کرد و گفت: اعتراض نهی از منکر است و برای هر نهی از منکر پیشنهاد و امربه معروفی لازم است تا تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم لذا دولت می تواند زمینه حضور خانواده ها را در ورزشگاه ها فراهم کند تا پدران و مادران با فرزندان به تماشای مسابقات بنشینند و برای حرمت خانواده هم ارزش قائل شده ایم.
این مقام مسئول، به نامه ستاد برای درخواست تأسیس وزارت «خانواده و جوانی جمعیت» اشاره کرد و آن را کمک کار دولت در چنین تصمیماتی برشمرد و افزود: هفته قبل طی نامه ای به دولت و مجلس پیشنهاد تشکیل این وزارتخانه را همراه با دلایل مطرح کردیم.
نباید فضای ورزشگاه و کنسرت با اختلاط به گناه و رفتارهای زننده آلوده شود
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور با بیان اینکه حضور بانوان در ورزشگاه ها و برگزاری کنسرت فی حد ذاته خلاف شرع نیست، تاکید کرد: اما نباید این فضاها با اختلاط به گناه و رفتارهای زشت و زننده و خلاف معروف آلوده شود.
هاشمی گلپایگانی با بیان اینکه دشمن برای دو قطبی سازی حجاب به میدان آمده است، افزود: در بلاتکلیفی و بی تصمیمی و امروز و فردا کردن، مسئله عفاف و حجاب را رها کردیم و بیگانگان احساس می کنند می توانند از این ناحیه به نظام و کیان خانواده ها لطمه وارد سازند لذا در خلاءهای ناشی از بی قانونی و موانع اجرای دقیق قانون با برنامه ریزی، تکلیف جامعه در این ابهامات روشن شود.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور در پایان به نقش وزارت ورزش و جوانان برای ارائه الگوهای مناسب ورزشی در سطوح مختلف اشاره کرد و گفت: بعد از ۴۰ سال چرا نباید در رشته های مختلف ورزشی، مربی وطنی در رأس تیم های ملی قرار گیرد و کماکان مربیان داخلی را با حضور مربیان خارجی تحقیر میکنیم.
ویدیو:
بررسی حقوقی یک حکم در گفتگو با علی مجتهدزاده
دکتر آرش رئیسینژاد استاد روابط بینالملل در گفتوگو با فراز بررسی کرد
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟
اینفوگرافیک