در دنیای امروز خیلی از جوانان با بازی کردن کسب درآمد میکنند به شکلی که گاهی یک گیمر میتواند درآمدی حدود ۱۰ برابر درآمد یک پزشک متخصص داشته باشد. اخیرا تجارت نیوز در گزارشی به درآمدهای عجیب و غریب گیمرها پرداخته است. در بخشی از این گزارش یکی از گیمرهای جوان می گوید:«محمدرضا، در رابطه با شیوههای کسب درآمد از گیمری میگوید: بهترین پلتفرمها برای اشتراکگذاری ویدیوها در ایران، اینستاگرام و یوتوب است. کسب درآمد در اینستاگرام فقط از طریق تبلیغات انجام میشود. اما یوتیوب براساس میزان بازدیدها به شما پول پرداخت میکند. البته برای این کار، در ابتدا باید میزان بازدیدها و دنبال کنندههای شما به عددی که این پلتفرم تعیین کرده برسد. در اینصورت گیمری به یکی از بهترین راهها برای درآمدزایی تبدیل میشود. برای مثال من گیمری را در کشور خودمان میشناسم که با ۱۸ سال سن، ماهیانه ۵ هزار دلار درآمد دارد. یعنی حدود ۱۵۰ میلیون تومان در یک ماه. البته این عدد با افزایش بازدیدها بیشترهم میشود و حتی برای گیمرهای حرفهایتر به ۴۰ هزار دلار ( معادل یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان) در ماه هم میرسد. یعنی ده برابر درآمد یک پزشک متخصص. البته اینها یک شبه اتفاق نمیافتد و نیازمند صبوری و کسب مهارتهای لازم در انجام بازیها و اشتراکگذاری آنهاست.»
این تجارت یکی از تجارت های بزرگ دنیاست و در ایران هم در همین شرایط تحریم ، این تجارت را اخیرا اتحادیه صنفی تشکل بازی های رایانه ای ، تجارتی ۵۰ هزار میلیارد تومانی معرفی کرد. اصلا به خاطر همین شرایط خاص این بازی است که رئیس جمهور سید ابراهیم رئیسی در وعده های انتخاباتی اش به گیمرها قول داد تلاش می کند تا خیال آنها از کیفیت اینترنت راحت باشد تا به آسودگی بازی های شان را انجام بدهند.
وعده ای که خیلی درست عملی نشده و وزیر ارتباطات تقریبا هر روزه در کنار هم انتقادهایی که به عملکردش می شود ، با کامنت های زیادی از سوی گیمرهای نوجوان و جوان مواجه است که از گیفین اینترنت و مشکلات فیلترینگ به ستوه آمده اند. کامنت هایی که شخص وزیر در پاسخ به یکی از آنها صراحتا گفت فیلترینگ از اختیارات او هم خارج است و تلویحی از این اقدان گلایه کرد.
برخلاف وزیر اما رسانه ملی یکی از منتقدان وضعیت گیمرها در ایران است و با انتقادات روزنامه جام جم ، چند روزی آپارات گیم پلتفرم داخلی گیمرهای ایرانی بسته شد و جنجال های بسیاری هم به همراه داشت.
در ادامه اما مروری شده است بر مسیری که باید تا تبدیل شدن به یک گیمر حرفه ای طی کرد.
برای ورود به دنیای بازی وسیلهای لازم دارید که میتواند یک کنسول بازی، یک سیستم کامپیوتری یا یک تلفن همراه باشد. البته موبایل شما را محدود میکند، چرا که خیلی بازیها فقط برای دو سیستم دیگر ارائه میشوند و قابلیت های بیشتر را برای آن ها ارائه میکنند. هرچه سیستم بهتر و قوی تر باشد قطعا کیفیت کار شما هم بهتر خواهد بود. پس اگر به فکر پول درآوردن از بازی هستید به فکر یک سیستم خوب باشید.
در ادامه برخی شیوههای رایج برای کسب درآمد از طریق بازی کردن را مرور میکنیم.
شما فقط بازی میکنید و نه مخاطبی دارید و نه دیده میشوند. در این روند معمولا گیمرها بازیهای اینترنتی و آنلاین را انتخاب میکنند. چرا که در فضای بازی میتوانند چیزهای مختلفی خرید و فروش کنند. میتوانند حساب کاربری و اسکین های خود را خرید فروش کنند و پول دربیاورند.
اسکین به آیتمها، سلاحها و تجهیزات متنوعی که یک گیمر در فضای یک بازی با آن سر و کار دارید میگوند. هر کمپانی از وسایل و ابزار جانبی برای ارتقا کیفیت تجهیزات محتوای بازی خود و تقویت کاراکترهای بازی استفاده می کنند که به ازای پرداخت هزینه و یا کسب امتیاز مورد نظر آن آیتم در اختیار کاربر قرار می گیرد. در حال حاضر باید بگوییم که بازی های آنلاین درصد بالایی از موضوع کسب درآمد بازی را به خود اختصاص داده اند.
شما برای تولید محتوای بازی ، میتواند بازی کنید از آن ویدیو تهیه کنید و آن را منتشر کنید. هرچقدر خلاقیت بیشتری داشته باشید مخاطب بیشتر هم خواهید داشت. استریم زمانی است که مصرفکنندگان تلویزیون تماشا میکنند یا پادکستهای دستگاههای متصل به اینترنت را گوش میدهند. شما میتوانید در سایت ها و پلتفرمهای گوناگون مانند آپارات ، یوتیوب و توییچ این کار را انجام دهید . در استریم مخاطبین شما خیلی اهمیت دارند. هر چه مخاطب بیشتری را به تماشا بکشانید پول بیشتری نصیب شما خواهد شد.
ویدیو:
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟
اینفوگرافیک