به گزارش خبرگزاری رویترز، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در جمع خبرنگاران در مقر سازمان ملل در نیویورک گفت: مسائل باقیمانده میان ایران و آژانس را نمیتوان رها کرد.
گروسی ابراز امیدواری کرد که بتواند در چند روز آتی با مقامات ایرانی دیدار کند.
مدیرکل آژانس گفت: آژانس دسترسی محدودی به تاسیسات اتمی ایران دارد. ما آماده همکاری و تعامل دوباره با ایران هستیم.
اظهارات گروسی در حالی مطرح میشود که محمد اسلامی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران، در برنامه صف اول شبکه خبر در این باره گفته بود: در مذاکراتی که در دولت قبل انجام شده بود، گفته بودند که اطلاعاتی در دست ما است و برای بازدید از چهار مکان به ما دسترسی بدهید که ما این پرونده را ببندیم البته برای این اتهامات هم سند معتبر نداشتند.
اسلامی با اشاره به توافق سال گذشته با رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی توضیح داد: با گروسی تفاهم کردیم و آن بیانیه منتشر شد و گفتیم شما سوالاتتان را به ما بدهید و ما جواب سوالات را به شرط اینکه پرونده را ببندید، میدهیم.
او بیان کرد: آژانس اعلام کرد که ۲ پرونده از مکانهای ادعایی را میبندد و در مورد ۲ مکان بعدی، ایران باید روشنگری بیشتری انجام دهد اما بعداً از آن دو مکان، یک پرونده را بستند که البته مجدداً پرونده همان مکان را باز کردند!
اسلامی افزود: برای مثال یکی از این اماکن یک معدن متروکه است که بیش از ۳۰ سال استفاده نشده است.
معاون رییس جمهور گفت: در جمهوری اسلامی ایران یک مورد فعالیت هستهای وجود ندارد که به آژانس اعلام نشده باشد یا آژانس از آن بی اطلاع باشد و تمام فعالیتها تحت نظارت آژانس است.
او بیان کرد: امروز در حدود ۲ درصد از ظرفیت هستهای دنیا مربوط به ایران است، اما حدود ۲۵ درصد از بازرسیها از ایران انجام میشود!
اسلامی افزود: آژانس و مدیرکل باید از جایگاه حقوقی آژانس صیانت کنند.
رییس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: پیغامها و پیامهایی که از طرف آژانس آمده؛ نشان میدهد که قصد بستن این پرونده را دارند. امیدواریم صادق باشند و بیش از این وقت خود را تلف نکرده و فکر نکنند که با چنین موردی بتوانند فشار حداکثری خود را اعمال کنند.
او همچنین گفت: موضوع حائز اهمیت این است که اراده سیاسی باید برای بستن وجود داشته باشد، اراده سیاسی الان برای فشار است درحالیکه باید اراده سیاسی خود را خرج بستن پرونده کند.
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟