شنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۳ 05 October 2024
دوشنبه ۰۴ مهر ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۱
کد خبر: ۵۴۰۰۲

ادامه تکصدایی در صداوسیما؛ مناظره‌ی فیاض و آزاد ارمکی از تلوبیون حذف شد

ادامه تکصدایی در صداوسیما؛ مناظره‌ی فیاض و آزاد ارمکی از تلوبیون حذف شد
برای اولین بار صدا و سیما در مواجهه با چنین شرایطی یکی از وظایف اصلی رسانه‌ای خود را پیش گرفت و با دعوت از فعالان سیاسی و کارشناشان مخالف و موافق قانون حجاب، گشت ارشاد، عملکردها و... برنامه‌هایی را به‌صورت مناظره‌ی زنده تهیه و پخش کرد.
نویسنده :
زهره صدری‌نژاد

از روز اعلام مرگ قطعی مهسا امینی تجمع‌ های اعتراض‌آمیزی در مخالفت با گشت ارشاد و روش برخورد پلیس در شهرهای مختلف کشور شکل گرفت. این تجمع‌ها از روز دوشنبه ۲۸ شهریورماه شدت گرفت به ناآرامی و تشنج کشیده شد و با وجود دخالت پلیس ادامه پیدا کرد.

ناآرامی‌ها به سقز -زادگاه مهسا- و تهران -محل وقوع حادثه- محدود نشد و بسیاری از شهرهای بزرگ و حتی کوچک کشور نیز شاهد تجمع‌های اعتراض‌آمیزی بودند. شعارها از اعتراض به گشت ارشاد و رفتار پلیس با زنان فراتر رفت و در بیشتر شهرها درگیری بین معترضان و پلیس به اغتشاش و تشنج و حتی مجروح و کشته شدن تعدادی از افراد منتهی شد.

برای اولین بار صدا و سیما در مواجهه با چنین شرایطی یکی از وظایف اصلی رسانه‌ای خود را پیش گرفت و با دعوت از فعالان سیاسی و کارشناشان مخالف و موافق قانون حجاب، گشت ارشاد، عملکردها و... برنامه‌هایی را به‌صورت مناظره‌ی زنده تهیه و پخش کرد.

تقی آزاد ارمکی -جامعه‌شناس- و ابراهیم فیاض -مردم‌شناس- مهمانان برنامه‌ی «شیوه» در شبکه‌ی ۴ بودند که اول مهرماه روی آنتن رفت و درباره‌ی تحولات اجتماعی و ناآرامی‌های اخیر گفت‌وگو کردند.

ابراهیم فیاض از مسیر اشتباه در مبانی گفت و به فقیر کردن علوم انسانی در ایران انتقاد کرد. او مدرنیزاسیون را در ایران نمایشی و نتیجه‌ی پول نفت دانست و در نقد عرفان گفت: «عرفان ضدهنر و ضدعقل است، وقتی مذهب عرفانی شود، ضدهنر، ضدفلسفه و ضدفرهنگ می‌شود.»

تقی آزاد ارمکی، با اشاره به این‌که جامعه از مجموعه‌ی بحران‌ها خسته شده و حتی شیوه‌ی برگزاری انتخابات آزارنده است، به روش اداره‌ی کشور انتقاد و آن‌را ترویج دهنده‌ی تنهایی عنوان کرد. به گفته‌ی این جامعه‌شناس ایرانیت و اسلامیت به رسمیت شناخته‌ نشده‌اند. او در توضیح حرفش اضافه کرد: «فکر می‌کنیم انقلاب کردیم و اسلام وارد ایران شد و شیعه شدیم! ایران یک پدیده تاریخی‌ست. تاریخمند است. چرا باید از کوروش بترسیم؟ در ایران تاریخ را یک‌وجهی می‌نویسیم.»

آزاد ارمکی حذف طبقه‌ی متوسط و اهالی فرهنگ و هنر را آسیب جدی برای جامعه دانست و گفت: «سر جامعه را به اسم بورژوازی بریدند. وقتی جامعه به لحاظ اقتصادی بی‌سر است، طبقه متوسط شروع می‌کند به تراشیدن سر خودش. در بحران‌ها طبقه متوسط باید میانداری کند، ولی نیست، چون مشروعش نکردیم.»

او در ادامه افزود: «جامعه از لحاظ فرهنگی صاحب ندارد! یک هنرمند، یک عکاس، یک روزنامه‌نگار و... الان باید میانداری جامعه را بکند، کجاست؟ دانشگاهی‌ها کجا هستند؟ دانشگاهی واقعی! نه کسانی که معلوم نیست چه کسانی برایشان مقاله نوشته است. بعد مجبوریم از نیروی انتظامی برای آرام کردن و خشونت دعوت کنیم.»

ویدئوی این مناظره بدون هیچ توضیحی از روی سایت تلوبیون (وبسایت متعلق به صدا و سیما) حذف شده است.

 

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

معاون شورای سیاسی حزب الله: زمانی که آتش‌بس برقرار شود، همه چیز را بررسی کرده و موضع خود را اعلام خواهیم کرد

لاریجانی: ترجیح ایران و عقلای منطقه این است که منطقه دچار بحران نشود

عراقچی: آتش‌بس باید به طور همزمان در لبنان و غزه باشد

بایدن: اگر جای اسرائیل بودم، به گزینه‌های دیگری جز حمله به تاسیسات نفتی ایران فکر می‌کردم

مقام معظم رهبری: اقدام درخشان نیروهای مسلح در مجازات رژیم صهیونیستی کاملاً قانونی و مشروع بود/ در انجام این وظیفه نه تعلل می‌کنیم نه شتاب‌زده می‌شویم/ در آینده اگر لازم شد، باز هم انجام خواهد گرفت

مصاف دیدنی زنان قایقران در دریاچه آزادی

آنان که به دنبال احمد رفتند...

سن ابتلای اچ‌پی‌وی به ۱۶ سالگی رسید!

شاه گفت: چرا که نه؟

فریب‌‌خبرها به نفع کیست؟

همه پسران آیت‌الله خامنه‌ای در یک قاب

بیانیه انجمن دوستی ایران و سوریه بمناسبت عملیات وعده صادق ۲ و حمله ایران به اسرائیل

موساد، غیرنظامیان را سپر انسانی کرده است؟!

رقصی چنین میانه‌ی میدانم آرزوست...

پیشنهاد سردبیر
زندگی