پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳ 21 November 2024
سه‌شنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۷
کد خبر: ۵۵۹۱۴

وزارت ارشاد: ۸ روزنامه‌نگار بازداشتی آزاد شدند

ایمان شمسایی مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی درباره خبرنگاران بازداشتی حوادث اخیر گفت: از روز سی‌ام شهریورماه که متوجه دستگیری‌ها شدیم، پیگیری‌ها با نهادهای امنیتی برای مشخص شدن وضعیت آن‌ها انجام شد و همچنان ادامه دارد و تاکنون هشت نفر آزاد شده‌اند.

ایمان شمسایی ـ مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی ـ درباره‌ی اینکه در برخی گمانه‌زنی‌ها تعداد متعددی خبرنگار و عکاس بازداشتی ذکر می‌شود، گفت: به طور کلی حرفه خبرنگاری و عکاسی که اصطلاحا «خبرنگاری» یا «روزنامه‌نگاری» اطلاق می‌شود، در لفظ عام دارای شرایط خاصی مثل عضویت در انجمن یا تحریریه نیست. مثلا در وقایع اخیر بعضا افرادی که صرفا سابقه کار خبری داشتند نیز در بازداشت به سر بردند که البته در نهایت آزاد شدند. اما منظور ما از خبرنگار، افرادی است که به صورت حرفه‌ای در تحریریه‌ها به کار مشغولند یا حتی به شکل حق‌التحریر یا حق‌التصویر با رسانه‌ها در حال حاضر کار می‌کنند. به عنوان مثال یکی از بازداشت‌شدگان در قسمت حروف‌چینی کار می‌کرده یا شخص دیگری محکومیت قبلی داشته و حکمش اجرا شده است.

او ادامه داد: درباره افراد بازداشتی، نهادهای انتظامی و امنیتی اذعان دارند اتهام این افراد پوشش وقایع اخیر برای رسانه‌هایشان نبوده است و حتی هیچ فردی در تهران به‌خاطر فعالیت رسانه‌ای دستگیر نشده است. با این حال ما امیدواریم و به صورت روزانه پیگیریم تا هرچه زودتر مشکلات پیش آمده برطرف شود.‌

شمسایی خاطرنشان کرد: نهادهای مربوطه به ما اطمینان دادند که تحقیقات به طور مستند و قانونی انجام شده و حال بازداشت‌شدگان خوب است و با خانواده‌هایشان در ارتباط بوده‌اند. همچنین مقرر است پس از پایان تحقیقات، پرونده افراد به قوه قضاییه ارجاع داده شود که برای چند مورد این اتفاق افتاده است. ما حتما پیگیر مسأله همچون گذشته خواهیم بود که شأن حرفه خبرنگاری و حقوق قانونی افراد رعایت شود.

شمسایی در پایان با اشاره به اهمیت اصل تفکیک قوا و اینکه هیچ شغلی از مصونیت در برابر الزامات قانونی برخوردار نیست، تاکید کرد: قطعا در موعد دادرسی لازم است کلیه حقوق این افراد از جمله دسترسی به پرونده توسط وکیل لحاظ شود و قوه قضائیه نیز یقین داریم که با عدالت به موضوع رسیدگی خواهد کرد.

مدیر کل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی در پایان خاطرنشان کرد: نباید به‌خاطر یک اتهام و حتی جرم، به کل حرفه خبرنگاری تاخت و جامعه رسانه‌ای را متهم کرد. اگر در آن سوی مرزها تعداد معدود روزنامه‌نگار خائن به کشور و مردم داریم که خواستار تحریم مردم ایران و هم‌پیمان با دولت آمریکا هستند اما در این سو ثبت موفقیت‌های کشور، آگاه‌سازی مردم از حقوق قانونی خود و انعکاس مشکلات جامعه به منظور رفع آن توسط متولیان امر را قاطبه خبرنگاران دلسوز و متعهد وطنی انجام می‌دهند. پس نباید به هر بهانه‌ای انگشت اتهام را به سمت خبرنگاران نشانه رفت. خبرنگاران و عکاسان با کمترین چشمداشت، امنیت شغلی و توقع، به فعالیت مشغولند و یکی از اصلی‌ترین نیازهای آنان، تدوین نظام صنفی برای احراز جایگاه خبرنگاری و حمایت‌های قانونی از آنان است.

 

منبع خبر : ايسنا
منبع: ایسنا
ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

دادگاه لاهه حکم جلب صادر کرد | نتانیاهو بازداشت می‌شود؟!

چقدر از قطعی برق به خاطر استخراج بیت‌کوین است؟

جزئیات دیدار رئیس جمهور با وزیر خارجه سوریه | پزشکیان: ایران دست از حمایت از دوستان خود برنخواهد داشت

برنامه سپاه تا ۴ سال آینده رسیدن به مدار ۳۶هزار کیلومتری زمین است

قطعنامه حقوق بشری کانادا علیه ایران به تصویب رسید

توصیه می‌کنم کشورهای اروپایی از فرصت گفتگویی که دولت چهاردهم ایجاد کرده، استفاده کنند

گفتگوی تلفنی عراقچی با وزرای خارجه کشورهای عضو شورای حکام آژانس

اوکراین برای نخستین بار با موشک دوربرد بریتانیایی «سایه طوفان» خاک روسیه را هدف قرار داد

آمریکا پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس غزه را وتو کرد

شیخ نعیم قاسم: حزب‌الله بر اساس ۲ مسیر میدان و مذاکره عمل می‌کند

رهبری شخصا به دکتر پزشکیان فرمودند با اصلاح قانون تابعیت قهری موافق هستم

مین‌گذاری بایدن سر راه ترامپ در اوکراین

گیر رسایی به ظریف، پچ‌پچ افزایش قیمت انرژی و تجمع معلمان در بهارستان

کلینیک ترک بی‌حجابی به کجا رسید

پیشنهاد سردبیر
زندگی