«ترکی الفیصل» سفیر اسبق عربستان سعودی در واشنگتن و رئیس اسبق دستگاه اطلاعات سعودی با اشاره به تهدید آمریکا علیه ریاض در سال ۱۹۷۳گفت که «اختلاف در دیدگاهها» میان عربستان سعودی و ایالات متحده قابل حل و فصل است.
به اعلام «سی ان ان» وی در سخنانی در کنفرانس شورای ملی روابط عربی و آمریکایی که یک مرکز مطالعاتی در واشنگتن است، گفت: «اختلاف اخیر در دیدگاهها میان کشورهایمان دلیلی برای پشت کردن ما به یکدیگر نیست. در حالی که حقایق ادعاهای نادرست را رد میکند، تصمیم اوپک پلاس یک تصمیم بود که با اجماع همه اعضای این گروه اتخاذ شد و هدف از آن، بازگرداندن تعادل به بازار نفت بود که با کاهش قیمت نفت همراه بود و نیز به منظور حفظ تعادل در انرژی جهانی بود ضمن اینکه در بازار کمبود عرضه نفت نیز ایجاد نشد».
وی تصریح کرد: «عربستان سعودی در حال توسعه ژئواکونومیک خود نه تنها به نفع خود، بلکه به نفع منطقه و جهان است. ما امیدواریم که ایالات متحده همچنان به عنوان بخشی از موفقیتهای آینده ما باشد همانطور که در گذشته نیز با ما بوده است».
وی در ادامه به پشت پرده اختلاف میان ریاض و واشنگتن در سال ۱۹۷۳ در جریان جنگ مصر و سوریه علیه اسرائیل اشاره کرد و گفت: «به یاد دارم در بحبوحه تحریم نفت در جنگ رمضان ۱۹۷۳، زمانی که پیام آقای کیسینجر (وزیر خارجه وقت ایالات متحده) از طریق رابط و مسئول سیا در عربستان به ملک فیصل .. رسید. پیام کوتاه، اما کاملاً واضح بود».
وی تصریح کرد که در این نامه به پادشاه سعودی هشدار داده شده بود که اگر تحریم نفت ادامه یابد، ایالات متحده به دنبال راههایی برای تصیحیح آن خواهد بود.
به گفته ترکی الفیصل، «تهدید نمیتوانست از این واضحتر باشد. وظیفه من این بود که این پیام را در حالی که مرحوم پدرم برای خواب آماده میشد، منتقل کنم».
به نوشته «رأی الیوم»، وی افزود: «تحریم چند ماه دیگر ادامه یافت تا اینکه ایالات متحده اقدامات مؤثری برای تأثیرگذاری بر عقبنشینی اسرائیل از جبهه سوئز و بلندیهای جولان انجام داد.. چند هفته بعد، مرحوم ملک فهد که در آن زمان معاون نخستوزیر بود، در راس یک هیأت بلندپایه از مقامات سعودی به واشنگتن رفتند تا توافقنامه همکاری در بسیاری از مسائل را با ایالات متحده امضا کنند».
سفیر اسبق عربستان سعودی در واشنگتن، ادامه داد: شخصیتی که از طرف آمریکا توافقنامه را امضا کرد، شخص کیسینجر بود که چند ماه قبل عربستان را به حمله تهدید کرده بود... لذا اختلاف دیدگاههای کنونی میان این دو کشور را میتوان مانند گذشته حل کرد».
این اظهارات ترکی الفیصل در حالی است که وی چند ماه پیش گفته بود که سعودیها به شدت از رفتار ایالات متحده سرخورده شدهاند.
الفیصل در مصاحبه با پایگاه خبری «عربنیوز» گفت که سعودیها احساس میکنند آمریکا آنها را تنها گذاشته است و معتقدند که واشنگتن باید همراه با عربستان، با آنچه آن را تهدیدات منطقه خلیج فارس مینامد، مقابله کند.
وی با این ادعا که این تهدید، «نفوذ ایران در منطقه» است، مدعی شد، ایران نه تنها از «حوثیها» (انصارالله) به عنوان ابزاری «برای بر هم زدن ثبات عربستان سعودی استفاده میکند، بلکه از آنها برای تأثیر گذاشتن بر امنیت و ثبات گذرگاههای دریایی بین المللی در طول دریای سرخ و خلیج فارس استفاده میکند».
الفیصل ادامه داد: «[جو بایدن]رئیس جمهور آمریکا در کمپین انتخاباتی خود گفت که عربستان سعودی را کنار خواهد گذاشت و طبیعتا با توقف عملیات مشترکی که آمریکا و عربستان برای مقابله با حوثیها در یمن داشتند، به وعده خود عمل کرد».
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟