يکشنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۳ 06 October 2024
يکشنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۳
کد خبر: ۵۶۱۸۴
«فراز» درباره صعودی شدن بازار سرمایه گزارش می‌دهد:

آیا بورس سبز خواهد ماند؟

آیا بورس سبز خواهد ماند؟
معامله شدن بسیاری از سهم‌ها باقیمت کمتر از ارزش ذاتی در هفته‌های گذشته یکی از مهم‌ترین دلایل سبز شدن بورس است.

قدم‌های آرام بورس به سمت صعود از اواخر هفته گذشته آغاز و به رشد توفانی روز گذشته منتهی شد. روزی که شاخص کل بیش از ۴۴ هزار واحد افزایش یافت و با این صعود توانست دوباره کانال یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد را پس بگیرد. اتفاقی که نگاه‌ها را به تابلوی معاملات بازگرداند و باعث ورود نقدینگی به این بازار شد.

باید گفت سرنوشت صعود و نزول بورس به عواملی مختلفی گره خورده است و طی هفته گذشته قرار گرفتن چند دلیل در کنار هم توانست چراغ‌های بورس را سبز کند. اتفاقاتی از جمله مصوبه ۱۰ بندی سازمان بورس برای حمایت از بازار سرمایه که هدف اصلی آن حمایت از سهام‌داران خرد و بیمه کردن سهام این افراد است، افزایش قیمت‌های جهانی، افزایش نرخ دلار و حتی ورود صندوق توسعه ملی به بازار سرمایه و خرید سهام توسط این صندوق که برای نخستین مرتبه با کد معاملاتی صورت گرفت، توانستند نقشی در روند صعود بازار ایفا کنند. چراکه این اتفاق یک سیگنال مثبت به بازار داد مبنی بر اینکه یک نهاد مهم حاضر به خرید سهام بوده و بنابراین سهم‌ها ارزنده هستند.

در این راستا، نیما میرزایی، کارشناس بازار سرمایه درمورد دلایل صعود بازار سرمایه به فراز دیلی توضیح داد: «می‌توان گفت نخستین دلیل رشد سریع بازار سرمایه در هفته گذشته، ریزش شدیدی بود که در ماه‌های اخیر اتفاق افتاد و بسیاری از سهم‌ها با قیمتی کم‌تر از ارزش ذاتی خود معامله می‌شدند.»

او با اشاره به مصوبه ۱۰ بندی سازمان بورس برای حمایت از بازار سرمایه اظهار کرد: «عامل بعدی صعود بورس مصوبه ۱۰ بندی بود که ۹۶ درصد از سهام‌داران بازار سرمایه را هدف قرار داد و به نوعی خیال آن‌ها را راحت کرد. عامل سوم که وزن زیادی هم دارد رشد قیمت‌های جهانی است. قیمت نفت برنت دوباره به ۱۰۰ دلار نزدیک شد و شاهد رشد قیمت کامودیتی‌ها هم بودیم که تاثیر مستقیمی روی سهم‌های دلار محور که عمدتا سهم‌های بزرگ و لیدر بازار هم هستند دارد.»

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: «در کنار این مباحث، بحث انتظارات تورمی و رشد نرخ دلار هم در ذهنیت خریداران تاثیر مثبتی دارد و باعث شده است نقدینگی از صندوق‌های با درامد ثابت به سمت بازار سهام حرکت کند.»

میرزایی در پاسخ به این سوال که رشد بورس تا چه زمانی ادامه دارد؟ گفت: «به شرط عدم تغییر روند تحولات سیاسی داخلی، می‌توان خوش‌بین بود که شاخص کل بورس وارد کانال یک میلیون و ۴۰۰هزار واحد شود و تا انتهای این کانال نیز حرکت کند.»

 

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
پیشنهاد سردبیر
زندگی