دوشنبه ۲۶ شهريور ۱۴۰۳ 16 September 2024
يکشنبه ۰۴ دی ۱۴۰۱ - ۱۸:۵۳
کد خبر: ۵۸۲۹۰
فراز در گفتگو با دکتر علی سعدوندی بررسی کرد

تنبیه جمعی برای مقابله با بی‌حجابی؟!

تنبیه جمعی برای مقابله با بی‌حجابی؟!
در کسب و کارها ۳ گروه ذینفع هستند. کارکنان، مشتریان و مالکان. با تعطیلی یک کسب و کار هر ۳ گروه تنبیه می‌شوند. اینکه برای مقابله با بی‌حجابی تنبیه جمعی اجرا شود خلاف اصول عدالت است و باید با این طرز فکر مقابله شود.
روز شنبه خبر رسید که مجموعه رفاهی مهر و ماه در جاده قم به دلیل آنچه که بی‌حجابی و عدم توجه به تذکرات مبتنی بر مبارزه با بی‌حجابی گفته شد، پلمپ و ۷۰۰ نفر از کار بیکار شده‌اند.

 

به گزارش «فراز» از ابتدای مهر ماه امسال که گشت‌های ارشاد به اجبار از خیابان‌ها جمع شدند، ارشاد برای حفظ حجاب، چهره دیگری به خود گرفته است. برکنار شدن مدیر بانک ملت در قم، تذکر به مدیر یک فروشگاه زنجیره‌ای در همدان، پلمپ کردن یک پاساژ و چندین کافه در تهران و موارد بسیار دیگری که به بهانه خدمات دادن به بی‌حجاب‌ها یا توجه نکردن به تذکرات حجاب رخ داده است.

 

حالا در آخرین اقدام مجموعه‌ای با ۷۰۰ پرسنل پلمپ شده، جدای از اینکه این اقدام چقدر منطبق بر قانون است، باید این پرسش را مطرح کرد که بیکار شدن ۷۰۰ نفر در شرایط تورمی نزدیک ۵۰ درصد چه آثاری خواهد داشت؟

 

دکتر علی سعدوندی، اقتصاددان و مشاور بین المللی بانکداری، سرمایه گذاری و تأمین مالی در پاسخ به این پرسش به «فراز» می‌گوید: «باید مسائل تجاری، بازرگانی و کسب و کار روزمره مردم باید از فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی تفکیک شود. برخوردی که با مهر و ماه صورت گرفته، دقیقا مثل همان برخوردی است که طرف مقابل برای تعطیلی کسب و کارها پیش گرفته و این رویکرد درستی نیست. فرض کنیم که مدیر یک کسب و کار در مدیریت دچار مشکل جدی بوده، تا زمانی‌که این مدیریت به محصول خسارتی وارد نکرده باید از راه‌های دیگری به غیر از تعطیلی کسب و کار برخورد شود.»
 
او می‌افزاید: «در کسب و کارها ۳ گروه ذینفع هستند. کارکنان، مشتریان و مدیران و مالکان. با تعطیلی یک کسب و کار هر ۳ گروه تنبیه شده‌اند. بر فرض که قانون شکنی هم صورت گرفته باشد. باید بپرسیم چه کسی قانون شکنی کرده، چه کسی تنبیه شده؟ اینکه تنبیه جمعی اجرا شود خلاف اصول عدالت است و باید با این طرز فکر مقابله شود.»
 
این اقتصاددان با اشاره به موضوع تحریم‌ها، می‌گوید: «در مساله تحریم‌ها هم ما شاهد چنین رفتاری هستیم. اگر رفتار سیاسی کشورها از تبادلات تجاری ملت‌ها تفکیک می‌شد، خسارت‌های وارد شده به کشور بسیار کمتر بود. اما متاسفانه یک سری اصول فکر وجود دارد که این تفکیک را قائل نیست و معتقد است که باید تنبیه جمعی صورت بگیرد. این اصول فکری باید اصلاح شود.»
 
شرایط اقتصادی کشور هر روز بحرانی‌تر می‌شود، نرخ ارز ۴۱ هزار تومانی، تورم ۵۰ درصدی و کوتاه شدن دست مردم از تامین ابتدایی‌ترین نیازها فقط تیتر شرایطی است که وجود دارد. اکنون با توجه به اینکه نارضایتی‌ها از وضع موجود در بیشترین حد ممکن است، عده‌ای در تلاشند که «نان» را در مقابل «حجاب» قرار بدهند و علاوه بر آنکه مردم را به سمت به فقر بیشتر سوق دهند، آن‌ها را وادار کنند که خودشان در نقش گشت ارشاد ظاهر شوند. بستن کسب و کارها به نشانه مبارزه، نشانی از اقتدار نداشته بلکه فقط بر آشفتگی بیشتر وضع موجود می‌افزاید.

 

ارسال نظر
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

گزارش نبض بورس از فعالیت امردادماه بانک پاسارگاد

ممنوعیت خرید نان با کارت بانکی واقعیت دارد؟

پزشکیان در نشست خبری: قرار شد وزارت کشور آئین‌نامه‌هایی درباره گشت ارشاد تنظیم کند

رئیس جمهور: دادستانی گفته بود گشت ارشاد دیگر برخورد نکند / درحال بازگرداندن اتباع غیرقانونی به صورت محترمانه هستیم

پزشکیان درباره رفع حصر: مشکل آقای کروبی حل شده / برای آن یکی هم داریم کار می‌کنیم

خودکشی زن جوان در یکی از ایستگاه‌های متروی تهران

مومن نسب، صاحب ایده «اعدام VPN فروش‌ها»:استارلینک حربه دشمن برای به چالش کشیدن فضای مجازی ایران است

رئیس جمهور: ما دنبال سلاح هسته‌ای نیستم، ولی حاضر نیستیم به ما زور بگویند

نشست خبری وزیران خارجه روسیه و مصر؛ عبدالعاطی: ۷ دهه رنج تمام شود/ لاوروف: آمریکاییها مانع آتش‌بس هستند

اژه‌ای: در بعضی «ناهنجاری‌های فرهنگی و اجتماعی» که در کشور وجود دارد همه مسئول هستیم

پلیس راهور: افزایش ۳۲ درصد ترافیک در هفته اول مهر ماه

محسن برهانی به مرخصی آمد

ویدیو؛ رئیس‌جمهور: می‌دانید من را به‌ خاطر عدم التزام به اسلام رد کرده بودند؟!

از مصرف سیگار و تنباکو چقدر پول به خزانه واریز می‌شود؟

پیشنهاد سردبیر
زندگی