بر اساس آخرین آمار بانک مرکزی از وضعیت بازار مسکن حکایت از افزایش معاملات و افزایش قیمت ها دارد.متوسط قیمت مسکن به ۴۶میلیون و ۷۰۰هزار تومان در هر متر مربع رسیده است. در آبان ماه حدود ۸۰۰۰ قرارداد خرید و فروش آپارتمان منعقد شده و بیشترین معاملات در مناطق ۵، ۱۰، ۲، ۴، ۷و ۸ بوده است.بیشترین رشد معاملات مسکن متعلق به منطقه ۱۹ بوده که حدود ۱۳۰درصد رشد معامله داشته است.
منطقه ۲۲ و ۱۷ با رشد ۷۹.۶۹ درصدی و ۶۲.۳۹ درصدی در جایگاههای بعدی قرار داشته اند. مناطق ۱۲، ۹، ۴، ۲۱، ۱۳، ۶، ۲، ۱۵، ۷، ۱۸و ۸، رشد معاملاتشان بیش از رشد متوسط ثبت شده در ماه آبان بوده است. همچنین رشد ماهانه تعداد معاملات در مناطق ۱۰، ۳، ۱۴، ۵، ۲۰، ۱، ۱۱ و ۱۶ زیر متوسط رشد متوسط بوده ،منطقه ۱۶ با رشد حدود ۱۷درصدی معاملات کمترین رشد خرید و فروش مسکن را به خود اختصاص داده است.
در این ماه رشد قیمت مسکن ۶.۸۲ درصد بوده که منطقه ۲۰، ۱۲، ۴، ۱۹، ۲۱، ۳، ۱۸، ۱، ۱۷، ۲ و ۹، افزایش قیمت بیشتری را پشت سر گذاشتهاند . در این ماه خانه های معامله شده در منطقه ۱۱، کاهش قیمت ۴.۸۵ درصدی را نیز ثبت کرده اند. همچنین مناطق ۸، ۱۶، ۲۲، ۷، ۱۴، ۶، ۱۰، ۱۳، ۵، ۱۵ و ۱۱ کمتر از متوسط رشد ماهانه قیمت مسکن افزایش قیمت داشته اند.
یک فعال بازار مسکن به سایت «اکوایران» گفته: «نمیتوان با پرس و جو از مشاوران املاک در خصوص رونق بازار اظهارنظر قطعی کرد زیرا به دلیل افزایش دفاترمشاور املاک ممکن است در سال سهم هر کدام کم تر از ۵ معامله مسکن باشد بنابراین رضایتی از رونق بازار نداشته باشند اما آنچه که در مورد توجه است معاملات ثبت شده است.همچنین افزایش قیمت ها توسط فروشندگان ملاک ارزیابی برای افزایش قیمت مسکن نیست بلکه نرخی که بر اساس آن معامله به ثبت می رسد باید مورد توجه قرار گیرد».
برخی مشاوران املاک معتقدند تفاوت دیدگاه خریداران و فروشندگان باعث شده کم تر معامله ای به ثبت برسد. فروشندگان قیمت های خود را به شدت افزایش داده و خریداران به دلیل رکود بازار منتظر کاهش قیمت و عقب نشینی فروشندگان هستند. فروشندگانی که انگیزه چندانی هم برای فروش ندارند زیرا به اعتقاد آنها در حال حاضر بازار مسکن یکی از امن ترین بازارها است .
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟