جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ 22 November 2024
يکشنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۴
کد خبر: ۵۹۹۹۰
روایت فروشندگان تلفن همراه از کسب و کار راکد این روزها

بازار موبایل؛ کسادی امروز، نا امیدی فردا

بازار موبایل؛ کسادی امروز، نا امیدی فردا
کسادی فراگیر اوضاع بازار موبایل را به هم ریخته. بازاری که تا قبل از این فعالانش از گرانی گوشی های تلفن همراه دفاع می کردند اما حالا حرف دیگری می زنند. قیمت اجناس در این بازار آنقدر بالا رفته که بخش زیادی از مردم قدرت خرید خود را از دست داده اند. این یعنی خوابیدن کار و کاسبی ها.

به گزارش فراز، صنف فروشندگان گوشی موبایل معتقدند مردم در نان شب مانده‌‎اند و طبیعی است که برای موبایل هزینه نکنند. واردات موبایل که قبضه در دست چند شرکت خاص است و هزینه رجیستر گوشی همراه روز به ‎روز افزایش می‌‎یابد. در صورتی که قرار بود سامانه رجیستری فقط از قاچاق کالا جلوگیری کند نه اینکه درآمدی روزافزون برای دولت ایجاد کند.

قیمت رجیستر آیفون ۱۳ پرومکس اکنون تا ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است. البته آیفون بیشتر مخصوص قشر مرفه است. مردم عادی حتی توان خرید گوشی‎های معمولی را هم ندارند. همین است که بازار موبایل در باتلاق رکود در حال غرق شدن است.

 

بازار آیفون هم از سکه افتاد

 

گوشی‌‎های آیفون همواره مشتریان خود را دارند. همواره قشر مرفه جامعه و وفاداران به برند اپل برای خرید آیفون هزینه می‎کنند اما همین برند هم رونق خود را از دست داده است.

مهدی بکایی، فروشنده و فعال در زمینه فروش انواع آیفون به «فراز» گفت: وضعیت بازار مشابه یک سال گذشته است. در یک سال گذشته بازار ضعیف و بدون رونق بود، اکنون هم وضعیت به همین منوال است. مشتری بسیار کم شده و فروش نیز به شدت کاهش یافته است.

او افزود: مدتی است که بازار در رکود است. فروش بسیار کم است. زمانی که قیمت کالا به شدت گران می‌‎شود، نمی‎‌توان توقع داشت که مردم به راحتی گذشته خرید کنند. نوت بوک ۵۰ میلیون تومانی و گوشی هوشمند ۶۰ میلیون تومانی را هرکسی نمی‌‎تواند بخرد.

بکایی در رابطه با مشتریان دائمی گوشی‎‌های آیفون گفت:  قشر مرفه جامعه برایش تفاوتی نمی‎‌کند قیمت آیفون چه میزان افزایش یافته، دلار چقدر گران‎‌تر شده و کالاهای دیگر چه میزان گران شده‌اند. اگر دلار افزایش یابد، ارزش دارایی این قشر نیز بیشتر می‎‌شود. با این‎همه این قشر تنها ۱۰ درصد از جامعه را تشکیل می‌دهند. اما قشر متوسط زمانی که موبایل از ۲۰ میلیون تومان به صد میلیون تومان می‎رسد دیگر نمی‌‎تواند گوشی قدیمی خود را به روز کند.

او افزود: در بازار به دلیل گرانی موبایل و تورم بالا رونق نیست. این امر به معنای آن نیست که مشتری اصلا نداریم، بازار از رونق افتاده است. مثل راننده تاکسی که در ترافیک مسافرکشی می‎کند، این راننده تاکسی همواره مسافر دارد اما کارش رونقی ندارد. چراکه مسیر ۲۰ دقیقه‌ای را باید در یک ساعت و ۲۰ دقیقه طی کند. در نتیجه درآمدش کم می‌شود. وضعیت بازار موبایل نیز به همین منوال است؛ به جای ۵۰ مشتری روزانه دونفر از ما خرید می‌‎کنند.

این فعال بازار موبایل گفت: کاسبی‎مان درآمد اندکی دارد در این حد که دخل و خرجمان دربیاید اما سود چندانی ندارد.

او در رابطه با وضعیت رجیستر آیفون ۱۴ پرومکس گفت: آیفون ۱۴ پرومکس هنوز رجیستر نمی‎شود و بلاتکلیف است. قیمت آیفون ۱۳ پرومکس شرکتی و قانونی با ۲۵۶ گیگابایت حافظه ۸۵ تا ۹۰ میلیون تومان است. قیمت رجیستر این گوشی بین ۶ تا ۷ و نیم میلیون تومان است. آیفون ۱۴ پرومکس بین ۶۳ تا ۶۶ میلوین تومان است.

بکایی دلیل ارزان‎تر بودن آیفون ۱۴ پرومکس را واردات مسافری این موبایل اعلام کرد.

 

فعالان بازار امیدی به آینده ندارند

 

حتی قدیمی‌ترین فعالان بازار نیز از وضعیت ناراضی هستند. به طوری که ممکن است طی ماه‌‎های آینده بسیاری از این شغل کوچ کنند یا از سال آینده دیگر در بازار موبایل نباشند.

سامان حسینی، فعال بازار علاالدین وضعیت بازار موبایل را بسیار بد توصیف می‎کند. فعالان قدیمی صنف موبایل نسبت به گذشته بسیار ناامیدند. مشکل اینجاست که هیچ امیدی به بهبود بازار در آینده نیز ندارند. او در این‎باره به «فراز» گفت: بازار نسبت به چندماه گذشته هیچ تغییری نکرده است. همچنان بازار کساد است، مشتری نداریم و امیدی به رونق بازار وجود ندارد.

او تاکید کرد: مردم در نان شب مانده‌‎اند، چگونه می‎توانند موبایلی که روز به روز گران‌تر می‌‎شود را بخرند؟

حسینی با تایید این‎که قیمت موبایل حتی نسبت به یک ماه گذشته نیز افزایش قیمت داشته است، بیان کرد: وقتی قیمت دلار می‎‌شود ۴۵ هزار تومان، طبیعی است که برروی قیمت موبایل نیز تاثیر می‎گذارد. قیمت همه گوشی‌های سامسونگ افزایش یافته‌اند. به طور مثال گوشی سامسونگ آ ۱۳ با حافظه ۶۴ گیگابایت را ماه گذشته ۴ میلیون و ۵۰۰ هزارتومان از عمده فروش می‎خریدیم و اکنون قیمت همین گوشی شده است ۵ میلیون و صد هزار تومان.

 

بازار کساد تلفن‌‎های همراه

 

بازار موبایل این روزها کساد است، برخی فعالان بازار می‎‌گویند پرنده پر نمی‌‎زند وبرخی دیگر درآمدی در حد تامین کرایه مغازه دارند. نسبت به گذشته که فعالان این بازار بیشترین درآمد را داشتند و آن ‎را حق خود می‎دانند، این روزها ناامیدی در بازار موج می‌‎زند.

 

 

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

دادگاه لاهه حکم جلب صادر کرد | نتانیاهو بازداشت می‌شود؟!

چقدر از قطعی برق به خاطر استخراج بیت‌کوین است؟

جزئیات دیدار رئیس جمهور با وزیر خارجه سوریه | پزشکیان: ایران دست از حمایت از دوستان خود برنخواهد داشت

برنامه سپاه تا ۴ سال آینده رسیدن به مدار ۳۶هزار کیلومتری زمین است

قطعنامه حقوق بشری کانادا علیه ایران به تصویب رسید

توصیه می‌کنم کشورهای اروپایی از فرصت گفتگویی که دولت چهاردهم ایجاد کرده، استفاده کنند

گفتگوی تلفنی عراقچی با وزرای خارجه کشورهای عضو شورای حکام آژانس

اوکراین برای نخستین بار با موشک دوربرد بریتانیایی «سایه طوفان» خاک روسیه را هدف قرار داد

آمریکا پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس غزه را وتو کرد

شیخ نعیم قاسم: حزب‌الله بر اساس ۲ مسیر میدان و مذاکره عمل می‌کند

رهبری شخصا به دکتر پزشکیان فرمودند با اصلاح قانون تابعیت قهری موافق هستم

مین‌گذاری بایدن سر راه ترامپ در اوکراین

گیر رسایی به ظریف، پچ‌پچ افزایش قیمت انرژی و تجمع معلمان در بهارستان

کلینیک ترک بی‌حجابی به کجا رسید

پیشنهاد سردبیر
زندگی