سید محمدهادی احمدی طباء در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: حدود ساعت ۱۵ روز شنبه ۳۱ تیرماه نخل عزاداری محله کوشک اردستان که قدیمیها قدمت آن را حدود ۳۰۰ سال عنوان میکنند به دلایل نامشخصی آتش میگیرد و کاملاً از بین میرود.
وی افزود: از دقایق ابتدایی وقوع این اتفاق دلایل و احتمالهای فراوانی توسط آتشنشانی و دیگر دستگاههای ذیربط مورد بررسی قرار گرفته است ولی هنوز به دلیل قطعی نرسیدهایم.
فرماندار اردستان تصریح کرد: البته احتمالهای زیادی از جمله نور شدید خورشید و آتش گرفتن پارچههای قدیمی نخل و یا دیگر موضوعات از جمله عبور و مرور افراد و وسایل نقلیه مشکوک مورد بررسی قرار گرفت ولی هنوز به دلیل اصلی این آتشسوزی نزدیک نشدهایم.
او ساعتی بعد گفت: عاملان حریق عمدی نخل با قدمت ۳۰۰ ساله در محله کوشک اردستان در کمتر از پنج ساعت شناسایی و بازداشت شدند.
به گزارش ایسنا نخلگردانی یا نخلبرداری، حملِ تابوت چوبی عظیم و نمادی از سوگواری ایام محرم الحرام در ایران است که در دهه اول این ماه، تابوت در حالی که توسط پارچههای مشکی و سبز پوشانده شده، توسط عزاداران پرشماری (به دلیل وزن زیادِ آن) حمل میشود. سابقه نخل را به قبل از اسلام و زمان ساسانیان و مرتبط با سوگواری سیاوش میدانند.
قربانی کردن گوسفند، دود کردن اسفند، سینهزنی، نوحهخوانی و… از آیینهای جانبی این مراسم بزرگ و سنتی است. نخلها در طول مدت سال در مقابل یا داخل حسینیهها نگهداری میشوند.
در اجرای این مراسم باشکوه تقسیم کار جالبی وجود دارد که در برخی شهرها این سنت هنوز به دقت انجام میشود به گونهای که بلند کردن هر پایه نخل بر عهده طایفه خاصی بوده و کسی حق سرپیچی از آن موازین را ندارد و معمولاً این حق موروثی است.
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟