جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ 22 November 2024
دوشنبه ۰۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۶
کد خبر: ۶۴۸۱۶
حمید حاج اسماعیلی فعال کارگری در گفتگو با فراز:

نیروی کار مهاجر، نان کارگر ایرانی را آجر کرده است

نیروی کار مهاجر، نان کارگر ایرانی را آجر کرده است
حاج اسماعیلی:‌ «کارفرمایان حاضر نیستند قانون را رعایت کنند و حقوق کامل قانونی را به کارگر ایرانی بدهند و در نهایت نیروی کار خارجی استخدام می‌کنند. این موضوع هم به لحاظ قانونی ایراد دارد و هم به لحاظ تعلق خاطر ملی».

حمید حاج اسماعیلی فعال کارگری می‌گوید: نیروی کار خارجی رقیب نیروی کارایرانی در داخل کشورشده است. نیروی‌کار خارجی با حقوق کمتر کارمی‌کنند، معمولا از خدمات بیمه و مزایا استفاده نمی‌کنند در این شرایط کارفرمایان حاضر نیستند قانون را رعایت کنند و حقوق کامل قانونی را به کارگر ایرانی بدهند و در نهایت نیروی کار خارجی استخدام می‌کنند. این موضوع هم به لحاظ قانونی ایراد دارد و هم به لحاظ تعلق خاطر ملی.

 

alefbakhabar_ccd139506101338021548533744

 

او ادامه می‌دهد: در حال حاضر برای اینکه کارگران ساختمانی بتوانند از بیمه اجباری در سازمان تامین اجتماعی استفاده کنند و تحت پوشش قرار بگیرند قراردادهای بین سازمان‌های صنفی، وزارت راه و مسکن شهرسازی، شهرداری‌ها، سازمان تامین اجتماعی و دولت صورت گرفته است. کسانی که از مراکز فنی و حرفه‌ای کارت مهارت می‌گیرند می‌توانند در نام نویسی از خدمات بیمه اجباری استفاده کنند. بنابراین سازمان تامین اجتماعی نمی‌تواند به تنهایی بخش زیادی از تعهدات را در خصوص پرداخت بیمه برعهده بگیرد مگراین که سازمان‌های مسئول و متولی که در حوزه تخصصی کارهای ساختمانی هستند، براساس قانون بخشی از خدمات بیمه را پشتیبانی و نسبت به سازمان تامین اجتماعی در نظر بگیرد تا این کار بتواند هم تعداد بیشتری از کارگران را تحت پوشش بیمه دربیاورد و هم اینکه همه کارگران ساختمانی بتوانند  در یک زمان مشخص تحت بیمه اجباری و قانون تامین اجتماعی قرار بگیرد.

 

رکود و کاهش ساخت‌وساز 

 

حاج اسماعیلی می‌گوید: بخشی دیگر از مشکلات کارگران ساختمانی به موضوع وجود رکود و کاهش ساخت‌وساز در سطح کشوری، بخصوص در بخش‌خصوصی باز می‌گردد که نسبت به سال‌های گذشته به دلیل تورم هزینه‌های ساخت و ساز بالا و تقاضا به نسبت خرید کاهش چشم گیری داشته است.

 

وی ادامه می‌دهد: در دو سه دهه گذشته یکی از کارگاه‌های فعال درکشور، بخش ساختمانی بود که علاوه براینکه می‌توانست برای کارگران زیادی اشتغال ایجاد کند و موتور محرکه بخش اقتصادی در کشور باشد الان دچار رکود شده است. تعهداتی که براساس قانون در مسیر صدور پروانه‌های کار از طرف شهرداری و پشتیبانی آن از طرف دولت و سازمان متولی صورت می‌گرفت تا بتواند بخشی از تعهدات بیمه کارگران ساختمانی را به  سازمان تامین اجتماعی تامین کند که این بخش‌ها هم به لحاظ اعتباری، دچار مشکل شده است. این روند کند شده است و وقتی بخشی از کارگران برای تمدید کارت مهارت فنی دچار مشکل می‌شوند بیمه آنها ناخود آگاه قطع می‌شود. و این ضعف‌های ساختاری است.

 

حاج اسماعیلی می‌گوید: امیدواریم به کمک حاکمیت و نهادهای دولتی بتوانیم قانون بیمه عمومی اجباری تدوین کنیم تا همه کسانی که در کشور فعالیت می‌کنند بتوانند تحت پوشش بیمه قرار بگیرند.

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

دادگاه لاهه حکم جلب صادر کرد | نتانیاهو بازداشت می‌شود؟!

چقدر از قطعی برق به خاطر استخراج بیت‌کوین است؟

جزئیات دیدار رئیس جمهور با وزیر خارجه سوریه | پزشکیان: ایران دست از حمایت از دوستان خود برنخواهد داشت

برنامه سپاه تا ۴ سال آینده رسیدن به مدار ۳۶هزار کیلومتری زمین است

قطعنامه حقوق بشری کانادا علیه ایران به تصویب رسید

توصیه می‌کنم کشورهای اروپایی از فرصت گفتگویی که دولت چهاردهم ایجاد کرده، استفاده کنند

گفتگوی تلفنی عراقچی با وزرای خارجه کشورهای عضو شورای حکام آژانس

اوکراین برای نخستین بار با موشک دوربرد بریتانیایی «سایه طوفان» خاک روسیه را هدف قرار داد

آمریکا پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس غزه را وتو کرد

شیخ نعیم قاسم: حزب‌الله بر اساس ۲ مسیر میدان و مذاکره عمل می‌کند

رهبری شخصا به دکتر پزشکیان فرمودند با اصلاح قانون تابعیت قهری موافق هستم

مین‌گذاری بایدن سر راه ترامپ در اوکراین

گیر رسایی به ظریف، پچ‌پچ افزایش قیمت انرژی و تجمع معلمان در بهارستان

کلینیک ترک بی‌حجابی به کجا رسید

پیشنهاد سردبیر
زندگی