به گزارش روزنامه اینترنتی «فراز» مراسم افتتاحیه نمایشگاه دستاوردهای شرکتهای دانشبنیان، فناور و خلاق حوزه رسانه و روابط عمومی، ۱۶ مرداد ماه ۱۴۰۲ با حضور سیاوش ملکیفر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی محمدصادق خیاطیان، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، شرکتهای دانشبنیان و علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت در صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری برگزار شد.
در ابتدای افتتاح این نمایشگاه، سیاوش ملکیفر در افتتاحیه نمایشگاه دستاوردهای شرکتهای دانشبنیان حوزه رسانه و روابط عمومی، تولد این صندوق را مولود تصویب قانون حمایت از مؤسسات و شرکتهای دانشبنیان در سال ۸۹ دانست و افزود: در این قانون بر تشکیل صندوقی با سرمایه اولیه ۳ هزار میلیارد تومان تاکید شده بود که هنوز این سرمایه به این صندوق اختصاص نیافته است.
وی ادامه داد: علاوه بر آن بر اساس قانون باید سالی نیم درصد از بودجههای عمومی به این صندوق نیز اختصاص یابد که تاکنون محقق نشده است.
ملکیفر با اشاره به ساختار این صندوق خاطر نشان کرد: تعداد شرکتهای دانشبنیان به عدد ۹ هزار شرکت نزدیک شده و در حال حاضر دانشبنیانی تعداد ۸۸۳۱ شرکت از سوی معاونت علمی ریاستجمهوری احراز شده است و صندوق در برابر این شرکتها مسؤولیت تامین مالی را بر عهده دارد.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی فروش این شرکتها در سال ۱۴۰۱ را ۴۳۵ میلیارد تومان ذکر کرد و یادآور شد: در این شرکتها ۲۶۶ هزار نفر مشغول به فعالیت هستند.
وی با اشاره به خدمات این صندوق به شرکتهای دانشبنیان با بیان اینکه خدمات این صندوق به ۴ دسته تسهیلات، ضمانتنامه، سرمایهگذاری و توانمندسازی دستهبندی میشود، خاطر نشان کرد: در حال حاضر تعداد ۷۷ خدمت به شرکتهای دانشبنیان ارائه میشود و چتر حمایتی ما از زمانی که شرکت، دانشبنیانی و نوپایی خود را دریافت میکند تا زمانی که وارد بورس می شود، است. در حالی که سرمایه اولیه صندوق نزدیک به ۳ هزار میلیارد تومان میشود، ولی حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان به شرکتها خدمات حمایتی ارائه کردهایم.
ملکیفر برگزاری رویدادهای فناورانه را یکی از راهکارهای صندوق نام برد و گفت: ما از حضور شرکتها در نمایشگاهها حمایت میکنیم و در آخرین رویداد که نمایشگاه صنعت ساختمان است، یکی از فعالان انبوهسازی قراردادی برای خرید ۳۰ میلیارد تومان پرینتر ۳ بعدی از یکی از شرکتهای دانشبنیان منعقد کرد.
وی ادامه داد: تاکنون ۳۷ رویداد ارائه نیازهای فناورانه برگزار شده است و در هفته آینده در حوزه اربعین رویدادی برگزار میشود و نیازهای زائرین اربعین در حوزههای مختلف سلامت و لجستیکی و غیره ارائه خواهد شد.
وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه دستاوردهای رسانه و روابط عمومی، گفت: در این رویداد ۴۰ شرکت محصولات خود را عرضه میکنند، ضمن آنکه یک مرکز نوآوری، یک شتابدهنده و ۲ صندوق حمایت از صنایع خلاق و فرهنگی حضور دارند.
در ادامه محمدصادق خیاطیان با اشاره به اهمیت شرکتهای دانشبنیان و نقشآفرینی آنها در حل مسائل، افزود: بعد از یک دهه ما از مرحله عدم اعتماد به توانمندیهای جوانان فناور عبور کردیم و با تلاش آنها امروز زیستبوم نوآوری کشور به بلوغ رسیده است.
وی با بیان اینکه امروزه زیستبوم نوآوری ما دارای اجزای متنوعی شده است، اظهار کرد: با همت شرکتهای دانشبنیان امروزه کالاها و تجهیزاتی در کشور به تولید رسیده که سایر کشورها از ارائه آنها به کشور خودداری میکردند، ولی این تجهیزات هماکنون با دانش و فناوری ایرانی و بومی، ساخته شدهاند.
وی با اشاره به برگزاری نمایشگاهی در حوزه رسانه و روابط عمومی، یادآور شد: هدف از برپایی این نمایشگاه آن است که نشان دهیم رسانهها با استفاده از ظرفیتهای خود میتوانند فعالیتهای خود را گسترده کنند، ولی در این حوزه همانند سایر حوزهها مقاومتهایی وجود دارد.از سوی دیگر تغییر پارادایم در حال رخ دادن است و فراوانی تعداد شرکتهای دانشبنیان نیز کمک میکند تا بخشهای مختلف به سمت بهرهبرداری از فناوریهای بهروز حرکت کنند.
خیاطیان اضافه کرد: از تلاشگران عرصه رسانه میخواهم تا بر خلاف رسانههایی که قصد دارند فضای ناامیدی را در کشور ترویج دهند، با روایت کردن دستاوردهای شرکتهای دانشبنیان، امیدآفرینی را در کشور ترویج دهند؛ چرا که شرکتهای دانشبنیان نمونه بارز امیدآفرینی هستند.
و در ادامه بهادری جهرمی، سخنگوی دولت میگوید: چرا دولت سیزدهم بعد از آنکه دولت قبل زیر بار مالی قانون تولید جهش دانشبنیان نرفت و رسما با آن مخالفت کرد، این قانون را مصوب کرد. چرا دولت سیزدهم تنها در سال قبل ۱۲ آییننامه را برای حمایت از فعالیتهای دانش بنیان در حوزههای مختلف وزارت نیرو، نفت و غیره به تصویب هیات وزیران رساند و چرا دولت سیزدهم حمایت از سرآمدان علمی را ۱۰۰ درصد افزایش داد و چرا در دولت سیزدهم رتبه جهانی ایران در شاخص نوآوری ۷ پله ارتقاء داشته است و سؤال آخر اینکه چرا سخنگوی دولت برای روز خبرنگار حضور در صندوق نوآوری و شکوفایی و نمایشگاه رسانه و روابط عمومی را انتخاب کرده است.
بهادری جهرمی میگوید: دلیل اینها آن است که دولت سیزدهم میفهمد که آینده رسانه و آینده کشور در نگاههای امروز ما به نوآوری و فناوری رقم میخورد. برای حل مسائل ناشی از عدم توجه به توانمندیها و ظرفیتها که در حال حاضر با آن دست به گریبان هستیم، میدانیم که نباید دستاوردهای امروزمان را فراموش کنیم، خاطر نشان کرد: ما سرعت تغییرات جهانی را میبینیم و میدانیم که تضمین آینده در گرو حل مسائل روزمره و مسائل معیشتی است.
وی با بیان اینکه دولت به کمک فناورانه نیاز دارد، افزود؛ دولت به صورت ریشهایتر از توان نخبگان بهرهبرداری خواهد کرد و در این مسیر نه تنها بر توسعه سکوها بلکه بر تکمیل زیر ساختها تاکید دارد، چون معتقدیم نخبگان و نوآوران اهتمام لازم را برای حل مشکلات امروز و آینده کشور دارند.
بهادری جهرمی تاکید کرد: دولت سیزدهم در سفرهای خارجی خود به جای عکس گرفتن، ربات جراح و پهپادهای با کاربرد در حوزه کشاورزی ساخت شرکتهای دانشبنیان را با خود میبرد، چون دولتمردان میدانند نخبگان چیزی از دولت به جز نقشآفرینی در حوزههای مختلف نمیخواهند.
سخنگوی دولت، دولت سیزدهم را سفیران فناوران کشور توصیف کرد و گفت: امیدواریم با دستگیری از همدیگر در بهرهبرداری هر چه بیشتر از توان داخلی گامهای مؤثرتری برداریم.
بهادری جهرمی با تاکید بر اینکه دولت از توان نخبگان در رفع نیازهای کشور استفاده میکند، گفت: حکمرانان آیندهنگر در کشورهای مختلف در طول زمان برای آنکه آینده کشورشان را بسازند، به حوزه علم و فناوری با دو رویکرد توجه کردهاند؛ یک رویکرد آن است که از علم و نوآوری و فناوری برای منافع خود استفاده کنند و رویکرد دیگر آن است که از علم و نوآوری و فناوری برای انسانیت استفاده شود.
سخنگوی دولت، دولت سیزدهم را سفیران فناوران کشور خواند و گفت: دولت در سفرهای خارجی به جای عکس دستهجمعی، ربات جراح و پهپادهای کشاورزی را با خود میبرد.
در ادامه رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، شرکتهای دانشبنیان، سخنگوی دولت و بقیه حاضران در جمع از نمایشگاه نمایشگاه دستاوردهای شرکتهای دانشبنیان حوزه رسانه بازدید کردند.
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟