مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی که از مهمترین و اثرگذارترین نهادهای مشورتی قوه مقننه است و نمایندگان در اظهارنظرهای خود درباره طرحها، لوایح و وظایف نظارتی به این مرکز استناد میکنند، از ایفای برخی از وظایف ابتدایی خود هم بازماندهاست.
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی که وظیفه مشورت دادن به نمایندگان مردم برای اجرای وظایف نمایندگی را بر عهده دارد، از ارسال یک متن پیامکی ساده هم عاجز است!
یکی از مشکلات مهم کشور محاسبات غلط در نتیجه ارائه مشورتهای نادرست است که پیامدهای سنگینی را بر کشور تحمیل میکند.
این متن پیامکی را بخوانید: «گزارش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در خصوص بررسی و نقد سند ملی آمایش سرزمین پرداخت و پیشنهادهایی در این زمینه برای برنامه هفتم توسعه، عنوان میکند که احکام الزامات تحقق و اجراییشدن سند ملی آمایش دارای بازه زمانی یکسال بوده و با توجه به اینکه در اسفندماه سال ۱۴۰۰ این ظروف زمانی به پایان رسیدهاست.»
این متن پیامکی واقعاً عجیب که برای اطلاعرسانی ارسال شدهاست، عاری از هرگونه مفهومی است. فارغ از ایرادهای فاحش نگارشی این پیامک (که البته در بازگردان بالا اصلاح شد)، خوانش چندین و چندباره این متن از سوی ۱۰ نفر هم نتوانست مفهوم آن را مشخص کند! پرواضح است که در نتیجه چنین اطلاعرسانیای نمایندگان مجلس چه تصمیماتی خواهند گرفت، وقتی حتی بازوی مشورتی قوه مقننه نمیتواند منظور خودش را با جملهبندی درست و دارای مفهوم به سمع سایرین برساند!
این قبیل ایرادات برای اولینبار نیست که از سوی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی رخ میدهد. رهبر انقلاب هم اخیراً از مرکز پژوهشهای مجلس صریحاً گلایه کردند و فرمودند: «گزارشهایی که از مرکز پژوهشها اخیراً به دست ما میرسد، خیلی گزارشهای دلگرمکنندهای نیست.» انتظار این بود که رئیس مجلس پس از این انتقاد صریح رهبر انقلاب نسبت به تغییرات جدی در این مرکز اقدام کند، اما اینگونه نشد.
فارغ از ایرادات ماهوی گزارشهای این مرکز، این بدیهیترین و حداقلیترین انتظار است که این مرکز اثرگذار بتواند یک اطلاعرسانی ساده را صحیح انجام دهد تا در نتیجه اشتباهاتش، موجبات تصمیمهای کلان اشتباه را در کشور فراهم نکند.
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟