به گزارش روزنامه اینترنتی «فراز» معدن طزره دامغان برای چندمین بار جان گرفت. بر اثر تجمع گاز در یکی از تونلهای معدن ذغالسنگ شرکت البرز شرقی در عمق ۷۰۰ متری معدن در طزره دامغان، تونل ریزش کرد و ۶ نفر در معدن محبوس شدند و جان خود را از دست دادند.
برخلاف برخی ادعاها که گفته میشود این حادثه غیرمترقبه بود اما گزارشهای منتشر شده از این معدن، نشان میدهد این اولین بار نیست که معدن طزره دامغان حادثه ساز شده است.
نگاهی به برخی حوادث در معدن طزره دامغان:
در تاریخ ۲۳ خرداد ۱۳۹۸ ریزش تونل معدن زغالسنگ طزره دو کشته و یک مجروح به جای گذاشت.
۳ روز بعد از این حادثه یعنی در تاریخ ۲۶ خردادماه یک معدنکار ۳۱ ساله در معدن رزمجای غربی البرز شرقی در اثر گازگرفتگی در معدن و حین انتقال به بیمارستان ولایت دامغان جان خود را از دست داد.
۱۱ اردیبشهت ماه ۱۴۰۰ نیز بر اثر حادثه در تونل شماره ٤٢ معدن بزرگ طزره، بهدلیل ریزش ناگهانی سقف کارگاه، ۲ کارگر جان خود را از دست دادند.
۲۸ تیرماه ۱۴۰۰ نیز بر اثر ریزش تونل در معدن کلازیر، یک معدنکار فوت کرد.
۱۶ اسفند ۱۴۰۱ در تونل «رزمجای مرکزی» معدن طزره ۴ نفر مصدومیت شد.
و اکنون ۱۲ شهریورماه ۱۴۰۲ انفجار در معدن «رزمجای» طزره دامغان، ۶ کارگر فوت کردند.
این حادثه غیرمترقبه بوده!
سیدصولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به همراه احمد وحیدی، وزیر کشور و عباس علیآبادی، وزیر صمت و همچنین سیدمحمدرضا هاشمی، استاندار سمنان برای بررسی ابعاد حادثه معدن زغالسنگ طزره در صحنه حادثه حاضر شدند. وزیر کار در اینباره گفته است: «این حادثه غیرمترقبه بوده و پیشبینی آن با توجه به تدابیر اندیشیدهشده ممکن نبود. البته باید تجهیزات و تمهیدات بیشتر و امکانات هشداردهنده در این معدن صورت پذیرد تا حوادث اینچنینی در آن اتفاق نیفتد.»
اگرچه اخبار چندانی از چگونگی وقوع این حادثه تلخ وجود ندارد، اما یکی از کارگران این معدن درباره به تسنیم گفته است:
گاز بهوسیله کیسهای(لوله از جنس گونیهای پلاستیکی) از داخل معدن در زمان کار کردن کارگران با پیکور به بیرون منتقل میشود. این گاز در شب گذشته در هوای داخل تونل باقیمانده و با انباشت گاز و جرقه ناشی از فعالیت پیکور، انفجار در معدن رخ داده است.»
محمدحسین بصیری، کارشناس حوزه معدن در گفتوگو با روزنامه اینترنتی «فراز» به بررسی ماجرای انفجار معدن ذغال سنگ پرداخت.
بصیری گفت: در تونلهای معادن زغال سنگ گاز متان تولید میشد و اگر تحویه مناسب وجود نداشته باشد و هوا راکد بماند، با یک جرقه موجب انفجار میشود.
او در ادامه گفت: دستگاههایی برای سنجش غلظت گاز متان در تونلها گذاشته میشود. اگر غلظت گاز متان از یک حدی بالاتر رفت آژیر خطر این دستگاهها به صدا در میآید و کارگران باید بلافاصه معدن را تخیله کنند. اگر هر ضعفی در این موارد وجود داشته باشد دستگاه ها کار نکند یا رعایت ایمنی نداشته باشد و یا تحویه مناسب نداشته باشند هر کدام میتواند دلیل انفجار باشد.
این کارشناس فزود: اطلاع دقیق ندارم اما شنیدهها از منبع موثق حاکی از آن است که غلظت گاز متان زیاده شده و دستگاه هشدار دهنده هم از کار افتاده بود. از اینرو، آژیر خطر زده نشده است.
او ادامه داد: معادن مسئول ایمنی و فنی دارد و این افراد باید روزانه دستگاهها را بررسی کنند تا از کارکرد آن مطمعن شوند.
بصیری در پایان گفت: مسئولین مربوطه باید به موضوع ایمنی کارگران اهمیت داده و نظارتها باید دقیقتر و مستمر شود. دستگاههای هشدار دهنده باید به روز شود.
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟