دوشنبه ۲۶ شهريور ۱۴۰۳ 16 September 2024
پنجشنبه ۲۳ شهريور ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۰
کد خبر: ۶۵۸۶۰

احتمال بروز جنگ در مرزهای ایران چقدر است؟

احتمال بروز جنگ در مرزهای ایران چقدر است؟
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی گفت: اخیرا اطلاعاتی بیرون آمد و برخی از طرف‌های رسانه‌ای و سیاسی فعال شدند که احتمال تجاوز آذربایجان به ارمنستان وجود دارد. جمهوری اسلامی با طرفین یعنی آذربایجان و ارمنستان ارتباط داشته و طبق اطلاعات به دست آمده این موضوع روشن است که برنامه‌ای برای اقدام نظامی وجود ندارد.

ابوالفضل عمویی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی اظهار کرد: منطقه قفقاز جنوبی از مناطق مهم ژئوپلتیک دنیاست که توجهات بین‌المللی به آن بسیار زیاد است. ما به عنوان کشوری در همسایگی این منطقه قرار داریم و نسبت به تحولات آن حساسیت بالایی داریم.

به گزارش فراز، وی ادامه داد: اخیرا اطلاعاتی بیرون آمد و برخی از طرف‌های رسانه‌ای و سیاسی فعال شدند که احتمال تجاوز آذربایجان به ارمنستان وجود دارد. جمهوری اسلامی با طرفین یعنی آذربایجان و ارمنستان ارتباط داشته و طبق اطلاعات به دست آمده این موضوع روشن است که برنامه‌ای برای اقدام نظامی وجود ندارد. البته که جمهوری اسلامی اشراف نظامی اطلاعاتی داشته و پیگیری موضوع را در دستور کار دارد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره موضع جمهوری اسلامی گفت: موضع ما روشن است؛ اول اینکه خواهان درگیری در حاشیه مرزهای خود نیستیم و حل و فصل موضوعات از طریق اعمال زور ممکن نیست. در صورت وجود اختلاف باید مسائل با گفت‌وگوی سیاسی پیگیری شود.

وی افزود: موضع دوم اینکه تحریک‌ طرف‌های فرامنطقه‌ای غیر مرتبط را در دو طرف بازی یعنی آذربایجان و ارمنستان رد کرده و فکر می‌کنیم دو طرف باید مسائل‌شان را از طریق گفت‌وگو حل کنند. نکته سوم اینکه ما هیچ تغییری در ژئوپلتیک منطقه و مرزهای بین‌المللی را نمی‌پذیریم و این خلاف منافع ملی ایران است. اصرار داریم مسیر ارتباط ایران با شرق اروپا از طریق ارمنستان در کنار سایر مسیرها باز بماند.

وی تاکید کرد: ایران، ارمنستان را یکی از همسایگان تاریخی خود می‌داند و فقط ارتباط مستقیم مرزی با ارمنستان را به عنوان اولویت و منافع ملی خود می‌داند. همه طرف‌های خارجی می‌دانند جمهوری اسلامی برای دفاع از منافع ملی خود ابزارها و توانمندی‌های لازم را دارد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشان کرد: موضع ما به طرف‌های مختلف گفته شده و پیشنهادهایی برای گفت‌وگوهای طرفین و با هر دو طرف آذری و ارمنی مطرح شده است. یکی از پیشنهادات فعال کردن فرمت ۳+۳ است که ایران، ترکیه، روسیه، آذربایجان، ارمنستان و گرجستان یعنی همه طرف‌های مرتبط با موضوع با فعال کردن فرصت گفت‌وگوها را پیگیری کنند.

عمویی در جمع بندی با بیان اینکه ما با درگیری مخالفیم و نباید جنگی صورت گیرد، گفت: نباید طرف‌های بیرونی آذربایجان و ارمنستان را تحریک کنند. اگر اختلاف و درگیری رخ دهد که مانع ارتباط ما با طرفین از جمله عربستان شود، نمی‌پذیریم. اینکه مرزهای ما با ارمنستان بسته شود و مسیر ارتباطی با روسیه از ارمنستان قطع شود مورد پذیرش نیست و همه این موارد به اطلاع طرفین رسیده است.

 

منبع خبر : ايسنا
منبع: ایسنا
ارسال نظر
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

گزارش نبض بورس از فعالیت امردادماه بانک پاسارگاد

ممنوعیت خرید نان با کارت بانکی واقعیت دارد؟

پزشکیان در نشست خبری: قرار شد وزارت کشور آئین‌نامه‌هایی درباره گشت ارشاد تنظیم کند

رئیس جمهور: دادستانی گفته بود گشت ارشاد دیگر برخورد نکند / درحال بازگرداندن اتباع غیرقانونی به صورت محترمانه هستیم

پزشکیان درباره رفع حصر: مشکل آقای کروبی حل شده / برای آن یکی هم داریم کار می‌کنیم

خودکشی زن جوان در یکی از ایستگاه‌های متروی تهران

مومن نسب، صاحب ایده «اعدام VPN فروش‌ها»:استارلینک حربه دشمن برای به چالش کشیدن فضای مجازی ایران است

رئیس جمهور: ما دنبال سلاح هسته‌ای نیستم، ولی حاضر نیستیم به ما زور بگویند

نشست خبری وزیران خارجه روسیه و مصر؛ عبدالعاطی: ۷ دهه رنج تمام شود/ لاوروف: آمریکاییها مانع آتش‌بس هستند

اژه‌ای: در بعضی «ناهنجاری‌های فرهنگی و اجتماعی» که در کشور وجود دارد همه مسئول هستیم

پلیس راهور: افزایش ۳۲ درصد ترافیک در هفته اول مهر ماه

محسن برهانی به مرخصی آمد

ویدیو؛ رئیس‌جمهور: می‌دانید من را به‌ خاطر عدم التزام به اسلام رد کرده بودند؟!

از مصرف سیگار و تنباکو چقدر پول به خزانه واریز می‌شود؟

پیشنهاد سردبیر
زندگی