جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ 22 November 2024
پنجشنبه ۳۰ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۷
کد خبر: ۶۵۹۶۳
قدرت امام وردی، استاد اقتصاد دانشگاه در گفتگو با «فراز» بررسی کرد

بحران تورم در انتظار اقتصاد کشور | چرا دولت تئوری‌های اقتصادی را قبول ندارد؟

بحران تورم در انتظار اقتصاد کشور | چرا دولت تئوری‌های اقتصادی را قبول ندارد؟
افزایش نقدینگی و چاپ پول در دولت رئیسی کاملا قابل رویت است و تورم شدید در این دوره نیز در اثر همین سیاست‌های اقتصادی طی دو سال اخیر است. در مقابل دولت رئیسی مدعی است که با منطق اقتصادی خاص خود موفق به حل‌بحران کسری بودجه بدون چاپ پول شده است.

افزایش نقدینگی و چاپ پول در دولت رئیسی کاملا قابل رویت است و تورم شدید در این دوره نیز در اثر همین سیاست‌های اقتصادی طی دو سال اخیر است. در مقابل دولت رئیسی مدعی است که با منطق اقتصادی خاص خود موفق به حل‌بحران کسری بودجه بدون چاپ پول شده است.

 

5370

 

قدرت امام وردی،استاد اقتصاد، درباره افزایش نقدینگی و تورم در دولت سیزدهم به «فراز» گفت: «یک سری روابط منطقی در اقتصاد وجود دارد که به شکل دستوری و رسمی نمی‌توان اثرات آنر‌ا از بین برد و اقتصاد کار خود را را انجام می‌دهد. افزایش پایه پولی که منشا آن ناترازی سه گانه در کسری بودجه دولت و بانک و تجارت خارجی است بر تورم تاثیر مستقیم دارد. بحث درون‌زایی و برون‌زایی خلق پول منجر به خلق پول بیشتر و ایجاد نقدینگی می‌شود. با این روش در‌بلند مدت نیز تورم را به دنبال دارد».

 

او در ادامه درباره نظر دولت نسبت به تورم اشاره کرد: «دولت فعلی اصرار دارد که روابط علت و معلولی که در تئوری اقتصاد کلان نیز تجربه شده، نادرست است. آن‌ها معتقد نیستند که پایه پولی منجر به نقدینگی و تورم خواهد شد و جریان را برعکس نتیجه گیری می‌کنند. برای اینکه این رابطه را نقد کنند و برعکس حرکت کنند؛معتقدند که افزایش پایه پولی که به رقم ۴۲درصد رسیده و بی‌سابقه است، علت مشکل‌نیست».

 

امام‌وردی افزود: «دولت معتقد است که افزایش پایه پولی ربطی به تورم ندارد. دولت معتقد است حجم نقدینگی با وسعت رشد کمتری جریان دارد و پایه پولی هم ۴۲ درصد افزایش یافته و ثابت کردیم که افرایش پایه پولی منجر به تورم نخواهد شد. آن‌ها توجه نمی‌کنند که کمبود نقدینگی و ناترازی چه اثرات مخربی بر معیشت مردم دارد».

 

امام‌وردی در رابطه با اقدام دولت برای جبران کسری بودجه گفت: «رییس جمهور گفت کسری بودجه را با چاپ پول تامین نکردیم و از کانال های دیگر این کار را کردیم اما اصلا مشخص نیست آن راه‌ها چیست. دولت منابع بانک‌ها را به بانک مرکزی برده است. با این کار بدهی دولت بانک زانک مرکزی منفی شده است و دولت با این روش از بانک طلبکار است. در اصل دولت منابع بانک‌ها و شرکت های دولتی را به اسم دولت تحت عنوان سپرده دولت به بانک مرکزی برده است».

 

این استاد دانشگاه در پایان گفت: «دولت به جای اینکه مستقیم از بانک مرکزی استقراض کند حالا بانک‌ها به طور غیر مستقیم وادار به استقراض شده‌اند. شاید این اقدام مشکل دولت را به تعویق بیندازد اما در نهایت تورم و رشد نقدینگی را خواهیم داشت. وزیر اقتصاد اعتراف کرد که اگر روند همینگونه باشد و جهش ارزی نداشته باشیم تورم ۴۰درصدی را در پایان سال خواهیم داشت. این صحبت نیز با ادعای اولیه شان مینی بر تورم تک رقمی نمی‌خواند. دولت گویا نمی‌داند که اگر جلو رشد نقدینگی را نگیرد دچار بحران تورم می‌شود».

برچسب ها:
ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

دادگاه لاهه حکم جلب صادر کرد | نتانیاهو بازداشت می‌شود؟!

چقدر از قطعی برق به خاطر استخراج بیت‌کوین است؟

جزئیات دیدار رئیس جمهور با وزیر خارجه سوریه | پزشکیان: ایران دست از حمایت از دوستان خود برنخواهد داشت

برنامه سپاه تا ۴ سال آینده رسیدن به مدار ۳۶هزار کیلومتری زمین است

قطعنامه حقوق بشری کانادا علیه ایران به تصویب رسید

توصیه می‌کنم کشورهای اروپایی از فرصت گفتگویی که دولت چهاردهم ایجاد کرده، استفاده کنند

گفتگوی تلفنی عراقچی با وزرای خارجه کشورهای عضو شورای حکام آژانس

اوکراین برای نخستین بار با موشک دوربرد بریتانیایی «سایه طوفان» خاک روسیه را هدف قرار داد

آمریکا پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس غزه را وتو کرد

شیخ نعیم قاسم: حزب‌الله بر اساس ۲ مسیر میدان و مذاکره عمل می‌کند

رهبری شخصا به دکتر پزشکیان فرمودند با اصلاح قانون تابعیت قهری موافق هستم

مین‌گذاری بایدن سر راه ترامپ در اوکراین

گیر رسایی به ظریف، پچ‌پچ افزایش قیمت انرژی و تجمع معلمان در بهارستان

کلینیک ترک بی‌حجابی به کجا رسید

پیشنهاد سردبیر
زندگی