جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ 22 November 2024
چهارشنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۴
کد خبر: ۶۶۳۷۲
گفت‌و‌گوی فراز با مسیح فرزانه، کارشناس بازار خودرو

خودروسازان ایرانی در کمای مصنوعی خود را زنده نگه می‌دارد

خودروسازان ایرانی در کمای مصنوعی خود را زنده نگه می‌دارد
مسیح فرزانه: استاندارد جدید یک توجیه برای گران کردن خودرو است.هرکجای دیگر دنیا بودیم با این حجم ضررانباشه کمپانی خودروساز، اعلام ورشکستگی می‌کرد. جالب است که سازمان حمایت متعلق به مصرف کننده است اما خودروساز به آن پیشنهاد افزایش قیمت می‌دهد.

 «مسیح فرزانه»، کارشناس بازار خودرو در گفت‌وگو با فراز با اشاره به وضعیت و افزایش قیمت خودروهای داخلی گفت: «افزایش قیمت خودرو با توجیه استاندارد‌های جدید، حرکتی قابل توجه از سوی خودروسازانی است که درگیر زیان انباشه شدید هستند و راهی جز جبران این زیان از جیب مردم ندارند. بازار آشفته خودرو طی ماه‌های اخیر نیز عمدتا درگیر رکود بوده و برخی این رکود را ناشی از سیاست‌های دولت و خودروسازان می‌دانند».

 

این کارشناس بازار خودرو ادامه داد: «اصلا نیازی به دادن بهانه از سوی دولت به خودروساز ها نیست. خودروسازها در بهمن سال گذشته درخواست ۷۰ درصدی افزایش قیمت داده بودند و قرار بود لحاظ شود. به دلایلی که به خاطر صحبت‌های مخبر و رئیسی مطرح شد این عدد به ۳۰ درصد کاهش یافت و در اردیبهشت اجرایی شد. ماه گذشته خودروساز‌ها به سازمان حمایت درخواست داده بودند. جالب است که سازمان حمایت متعلق به مصرف کننده است اما خودروساز به آن پیشنهاد افزایش قیمت می‌دهد».

 

وی افزود: «به خاطر زیان انباشه خودروساز‌ها، تنها راه پیش رویشان همین است. اول جمع کردن نقدینگی از بازار و دوم افزایش قیمت تا بتوانند جلو رشد ضررانباشه را بگیرند. من این کار را تایید نمی‌کنم اما خودروساز با این نگاه افزایش قیمت را پیشنهاد داده است».

 

مسیح فرازنه یادآور شد: «چند روز گذشته نیز اخباری مبنی بر دپو شدن چند هزار خودرو مطرح شد تا خودروساز بعد از افزایش قیمت آن‌ها را عرضه کنند. برای اینکه مصرف‌کننده بتوانند این پذیرش را داشته باشند که چرا افزایش قیمت لحاظ می‌شود سراغ استاندارد جدید رفته‌اند. یعنی افزایش قیمت شهریور را با توجیه استاندارد پنهان کرده‌اند. نمونه بارز این مسئله ساینا است که در سه ماه گذشته سه بار اصلاح قیمت خورد و افزایش داشت. این داستان برای یک مدل از پژو پارس هم اتفاق افتاد و در شهریور ماه ۳۵ میلیون افزایش قیمت داشت. بازار هم عدد خود را می‌گذارد و بازار آزاد با تورم واقعی خود را همراه می‌کند.افزایش قیمت خزنده در بازار خودرو درحال وقوع است».

 

این کارشناس بازار خودرو گفت: «ضرر انباشه خودروساز‌ها در سه کارخانه کشور حدود 395هزار میلیارد تومان است. این عدد در قالب بدهی و ضرر است. بدهی نیز به بانک‌ها و قطعه ساز‌ها برمی‌گردد. افزایش ضرر برای کمپانی‌ها خطرناک است؛ ما هر کجای دیگر دنیا بودیم آن کمپانی اعلام ورشکستگی می‌کرد. به علت اینکه خودروسازی در کشور ما یک سری تبعات سیاسی و اقتصادی و اجتماعی دارد؛ عملا خودروساز در یک کمای مصنوعی خود را زنده نگه می‌دارد».

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

دادگاه لاهه حکم جلب صادر کرد | نتانیاهو بازداشت می‌شود؟!

چقدر از قطعی برق به خاطر استخراج بیت‌کوین است؟

جزئیات دیدار رئیس جمهور با وزیر خارجه سوریه | پزشکیان: ایران دست از حمایت از دوستان خود برنخواهد داشت

برنامه سپاه تا ۴ سال آینده رسیدن به مدار ۳۶هزار کیلومتری زمین است

قطعنامه حقوق بشری کانادا علیه ایران به تصویب رسید

توصیه می‌کنم کشورهای اروپایی از فرصت گفتگویی که دولت چهاردهم ایجاد کرده، استفاده کنند

گفتگوی تلفنی عراقچی با وزرای خارجه کشورهای عضو شورای حکام آژانس

اوکراین برای نخستین بار با موشک دوربرد بریتانیایی «سایه طوفان» خاک روسیه را هدف قرار داد

آمریکا پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس غزه را وتو کرد

شیخ نعیم قاسم: حزب‌الله بر اساس ۲ مسیر میدان و مذاکره عمل می‌کند

رهبری شخصا به دکتر پزشکیان فرمودند با اصلاح قانون تابعیت قهری موافق هستم

مین‌گذاری بایدن سر راه ترامپ در اوکراین

گیر رسایی به ظریف، پچ‌پچ افزایش قیمت انرژی و تجمع معلمان در بهارستان

کلینیک ترک بی‌حجابی به کجا رسید

پیشنهاد سردبیر
زندگی