جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ 22 November 2024
دوشنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۵
کد خبر: ۶۷۶۰۴

رییسی توپ را در زمین قوه قضائیه انداخت؛ رئیسی: مردم منتظر اقدام در پرونده فساد چای هستند

ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور با اشاره به پرونده فساد در واردات چای گفت: قضیه اخیر را دولت ۹ ماه قبل کشف و گزارش کرد. ۴ میزگرد در رسانه ملی برای تشریح ابعاد این قضیه برگزار شد. خبرش هم اعلام شد. انتظار مردم این است که بعد از ۹ ماه اتفاقی بیفتد نسبت به این موارد امیدبخشی که به آن‌ها گفته شده است. انتظار مردم در بازخوانی این خبر و دو مرتبه اعلام شدن آن، این است که اتفاقی رخ داده باشد.

رئیس‌جمهور گفت: دولت باید سه نقش هدایتگری، حمایتگری و نظارت فعال داشته باشد و اگر کار به بخش خصوصی واگذار شد، دولت از نقش تصدی‌گری به نظارتی و توانمندسازی بخش خصوصی تبدیل می شود.

به گزارش «فراز»، سید ابراهیم رئیسی صبح امروز دوشنبه در مراسم افتتاح همایش اقتصاد ایران اظهار کرد: نظرات علمی که دارای اتقان بوده و چراغ راه مجری است بسیار به مجریان کمک می‌کند. روش‌های اجرایی سیاست‌های مصوب و ابلاغی نظام و قانون مصوب مجلس راه را هموار می‌کند.

مهم، اجرای عدالت اقتصادی است چه ارسطویی و چه علوی

وی ادامه داد: آن‌چه اهمیت دارد این است که عدالت اقتصادی چه تعریف قدیمی ارسطویی چه تعریفی که امام علی(ع) دارد را اجرا کنیم. همه باید برای عدالت در توزیع ثروت و عدالت اقتصادی تلاش کنیم. رهبری فرمودند توسعه ضرورتی اجتناب ناپذیر است اما باید با عدالت همراه باشد. برخی جوامع توسعه یافته هستند اما از عدالت در آن‌جا خبری نیست.  ما توسعه همراه با عدالت می‌خواهیم. معیاری مثل آمایش سرزمینی در نظر بگیریم و عدالت را براساس این معیار اجرا کنیم. آمایش سرزمینی یکی از معیارهای اجرای عدالت اقتصادی است.

مردم پایه بودن اقتصاد موضوع مهمی است

وی با بیان این‌که «هرجا دولت خودش وارد شود و مردم را به حساب نیاورد، مشکل ایجاد می‌شود»، افزود: مردم پایه بودن اقتصاد موضوع مهمی است. از بخش خصوصی  و مردم در بخش اقتصاد باید حمایت شود. در همه برنامه‌های توسعه آمده که دولت متصدی نباشد؛ بلکه ناظر باشد. دولت باید سه نقش هدایتگری، حمایتگری و نظارت فعال داشته باشد و اگر کار به بخش خصوصی واگذار شد، دولت از نقش تصدی‌گری به نظارتی و توانمندسازی بخش خصوصی تبدیل می شود. کار رها نمی‌شود؛ بلکه باید از بخش خصوصی حمایت کرد، سیاست اصلل ۴۴ همچنان پابرجاست و باید اجرا شود. اگر این سیاست در برخی موارد درست اجرا نشده، به دلیل اشتباه بودن این سیاست نیست.

برای حل مشکلات اقتصادی منتظر دولت ومجلس بعدی نمی‌مانیم

رئیس‌جمهور تصریح کرد: ما با مشکلات اقتصادی مواجه هستیم؛ باید مشکل اقتصادی را و راه حل آن را شناخت و با تصمیم راه‌حل‌ها را اجرایی کرد. راه حل دولت این است که برای مشکلات چاره کرد نه این‌که بگوییم دولت و مجلس بعدی چاره جویی کند. دانشگاه‌های ما و اساتید باید مشکلات را بشناسند. نظام مسائل را باید شناخت و دنبال حل مسائل بود. دولت مصمم به حل این مسائل است و نگاه ما در پروژه‌های نیمه تمام هم این است که باید کار تمام شود، به نام هرکسی می‌خواهد تمام شود. بگذارید کار تمام شود و مسائل حاشیه‌ای نباید ما را از انجام کارها باز دارد. ما قادر به حل این مشکلات هستیم. در کشور ۱۰۱ هزار عضو هیات علمی داریم. این سرمایه عظیمی در کشور است و کارهای بزرگی می‌تواند برای رفع مشکلات انجام دهد. حتما دستگاه‌های اداری ما، دولت و مجلس باید از نظرات علمی صاحب نظران استفاده کنند.

دولت هم اصلاحات ساختاری و هم اصلاحات رفتاری را پیگیری می‌کند

وی گفت: هم در اصلاح ساختارها و هم در اصلاح رفتارها تلاش می‌کنیم. برخی مشکلات مربوط به ساختارها و برخی اشکالات مربوط به رفتارهاست که هر دو باید اصلاح شود. دولت مصمم است که هم اصلاحات ساختاری کند و هم اصلاحات رفتاری را پیگیری می‌کند تا به پیشرفت کشور، رشد اقتصادی و عدالت اقتصادی منجر شود.

انتظار مردم این است که بعد از ۹ ماه اتفاقی بیفتد

وی با بیان این‌که «دولت در زمینه  اقتصادی کارنامه و برای آینده برنامه دارد و کمک فعالان اقتصادی و اساتید و صاحب نظران به تسهیل امور کمک می کند» ادامه داد: این نشست علمی و اساتید و فعالان اقتصادی در جهت رشد اقتصادی بسیار موثر است. برنامه دولت ادامه هوشمندسازی و از بین بردن زمینه‌های فساد است. رهبری زمانی فرمودند دزد دزد گفتن مشکل فساد  را حل نمی‌کند بلکه وقتی مشکل حل می‌شود که دزد به محکمه سپرده شده و کیفر شود. وقتی مشکل حل می‌شود که ساختار فسادزا اصلاح شود. قضیه اخیر را دولت ۹ ماه قبل کشف و گزارش کرد. ۴ میزگرد در رسانه ملی برای تشریح ابعاد این قضیه برگزار شد. خبرش هم اعلام شد. انتظار مردم این است که بعد از ۹ ماه اتفاقی بیفتد نسبت به این موارد امیدبخشی که به آن‌ها گفته شده است. انتظار مردم در بازخوانی این خبر و دو مرتبه اعلام شدن آن، این است که اتفاقی رخ داده باشد. در سال اول دولت این موضوع کشف و اعلام شد و باید اقدامش گزارش شود و انتظار مردم همین است که اقدامات انجام شده برای مقابله با فساد مثل شفاف‌سازی، اصلاح ساختارها، اعلام ابربدهکاران بانکی ، اصلا ح ترازنامه شرکت‌ها  به مردم گفته شود.

تلاش داریم کار را بدون کسری بودجه پیش ببریم 

رئیسی با اشاره به این‌که «در سال اول دولت تلاش کردیم ۴۸۰ هزار میلیارد کسری بودجه را با ایجاد درآمد حل کنیم»، گفت: در سال ۱۴۰۱ تلاش شد تعقیری آنچنان میان مصارف و منابع نباشد و این کار شد. در سال ۱۴۰۲ تلاش ما این است که کار را بدون کسری بودجه پیش ببریم  چون یکی از دلایل اصلی تورم، کسری بودجه است. به مجلس هم تاکید کردیم که در تصویب قوانین به گونه‌ای عمل شود که کسری بودجه ایجاد نشود.

دولت را قبول ندارید هم نظرتان را بگویید شاید جایی کارگشا باشد

وی با اشاره به جلسات خود با اساتید اقتصادی، گفت: من جلسات مختلفی در این زمینه با اساتید مختلف برگزرا می‌کنم. کسی اگر دولت را قبول ندارد هم نظرش را بگوید شاید نظرش جایی کارگشا باشد. سخنان قابل ارائه باید شنیده شود. به همکارانم همیشه توصیه می‌کنم سخنان نخبگان و منتقدان را بشنوید شاید دیدگاه آن‌ها راهگشا باشد.

وی همچنین با اشاره به این‌که «رشد نقدینگی کنترل شد و به ۲۶ درصد رسیده است» ، گفت: هدف‌گذاری ما تا پایان سال دستیابی به ۲۵ درصد است. دولت موفق به کنترل رشد نقدینگی شده است. البته به شما بگویم  اقتصاددانان معتقدند خیلی نباید نگران رشد نقدینگی بود؛ زیرا اگر نقدینگی به سمت تولید رفت نگران کننده نیست ولی  اگر به سمت تولید نرفت مانند سیل بنیان‌کن شده و هر جا برود، خراب می‌کند. خیلی معتقدند که باید نگران رشد نقدینگی بدون ثمره در تولید بود. دولت باید در این جهت تلاش کند که نقدینگی به سمت تولید برود.

۶ هزار و ۴۰۰ کارخانه و کارگاه تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل، فعال شده است

رئیس جمهور با انتقاد از ناترازی حساب بانک‌ها یا اضافه برداشت از بانک مرکزی، گفت: این کار باید کنترل شود. تلاش بانک مرکزی هم کنترل موسساتی است که باید انضباط مالی داشته باشند و اضافه برداشت نکنند. موسساتی که انضباط مالی نداشته یا اضافه برداشت دشته باشند، موجب تورم می‌شوند. دولت تلاش کرده است که علل ایجاد تورم را کنترل و مدیریت کند. بانک مرکزی، بانک ها و موسسات مالی برای ایجاد انضباط مالی تلاش کنند.

وی افزود: دولت مصمم است رشد تولید را فعال کند. ۶ هزار و ۴۰۰ کارخانه و کارگاه تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل، فعال شده است. اولویت ما کارگاه‌های تولیدی است که به هر دلیل حقوقی یا مالی تولید آن دچار وقفه شده است.

وی همچنین با بیان این‌که «در آغاز به کار دولت ۲۲ هزار مگاوات کسری انرژی داشتیم که ۸ هزار مگاوات تولید شد»، افزود: برنامه‌ریزی شد که در برق و گاز پرمصرف‌ها جریمه  و کم‌مصرف‌ها تشویق شوند که کار خوبی بود که در کنار مدیریت تولید، مدیریت مصرف هم ایجاد کردیم. باید بهینه‌سازی را به درستی اجرا کنیم. بهینه‌سازی فعالیتی که باید داشته باشد ندارد، در برنامه هفتم توسعه برای بهینه‌سازی واقعی برنامه دیده شده است. مدیریت مصرف هم باید به خوبی اجرا شود.

رئیسی در ادامه با اشاره به این‌که« ۱۴ راهکار برای حل مشکل  ناترازی های صندوق بازنشستگی بررسی شد» ادامه داد: در قانون برنامه هفتم هم این موضوع دیده شد و باید تصویب و ابلاغ شود تا بتوانیم این مشکل را حل کنیم که اگر حل نشود، مشکلات زیادی بعد از این ایجاد می‌کند.

 

 

 

حجم ویدیو: 18.07M | مدت زمان ویدیو: 00:01:33 دانلود ویدیو
ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

دادگاه لاهه حکم جلب صادر کرد | نتانیاهو بازداشت می‌شود؟!

چقدر از قطعی برق به خاطر استخراج بیت‌کوین است؟

جزئیات دیدار رئیس جمهور با وزیر خارجه سوریه | پزشکیان: ایران دست از حمایت از دوستان خود برنخواهد داشت

برنامه سپاه تا ۴ سال آینده رسیدن به مدار ۳۶هزار کیلومتری زمین است

قطعنامه حقوق بشری کانادا علیه ایران به تصویب رسید

توصیه می‌کنم کشورهای اروپایی از فرصت گفتگویی که دولت چهاردهم ایجاد کرده، استفاده کنند

گفتگوی تلفنی عراقچی با وزرای خارجه کشورهای عضو شورای حکام آژانس

اوکراین برای نخستین بار با موشک دوربرد بریتانیایی «سایه طوفان» خاک روسیه را هدف قرار داد

آمریکا پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس غزه را وتو کرد

شیخ نعیم قاسم: حزب‌الله بر اساس ۲ مسیر میدان و مذاکره عمل می‌کند

رهبری شخصا به دکتر پزشکیان فرمودند با اصلاح قانون تابعیت قهری موافق هستم

مین‌گذاری بایدن سر راه ترامپ در اوکراین

گیر رسایی به ظریف، پچ‌پچ افزایش قیمت انرژی و تجمع معلمان در بهارستان

کلینیک ترک بی‌حجابی به کجا رسید

پیشنهاد سردبیر
زندگی