حشمتالله فلاحت پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس دهم شورای اسلامی در بخشی از گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین پیرامون لزوم افشای فساد توسط رسانهها به این نکته اشاره کرد که اگر رسانهها نبودند ایران به جولانگاه غارتگران تبدیل میشد. البته او اضلاع فساد در ایران را ترسیم کرد که سیاستمداران سادهلوح و یا منفعتطلب یکی از اضلاع را تشکیل میدهند که نقش تطهیر کردن را برعهده دارند.
در ادامه قسمتهایی از این گفتگو را میخوانید:
*از سال ۱۳۷۱ تاکنون که موضوع فساد چای مطرح شده، متأسفانه بعضی سالها یک و حتی در بعضی سالها ۲ پرونده بزرگ فساد وجود داشته است.
* پروندههای فساد همواره در قالب یک مثلث کثیف شکل گرفته که یک ضلع این مثلث عبارتست از رانتخواران فاسد اقتصادی، ضلع دوم را لابیهای فرصتطلب تشکیل میدهند و در نهایت مدیران و سیاستمداران بعضاً سادهلوح و بعضاً فرصتطلبی که این مثلث را تطهیر میکنند، ضلع سوم را تشکیل میدهند.
*در پرونده چای مشاهده کردیم که یک شرکت به اسم ۱۴ معصوم خراب میشود یا در موضوع موسسات اعتباری هم این نکته مشاهده شد اکثر آنها اسامی معصومین را گذاشته بودند.
*متاسفانه برخی از مسئولان و نهادهای کشور این اجازه را به مفسدان اقتصادی یا لابیها آنها میدهند که از نام و جایگاه آنها برای تطهیر خود استفاده کنند.
*بنده معتقد هستم اگر رسانهها نبودند، ایران به جولانگاه غارتگران تبدیل میشد...در حال حاضر در موضوع فساد هم اگر رسانهها در ایران نبودند، غارتگران در کشور جولان میدادند و به همین دلیل اصل اول در شفافیت این است که رسانهها حضور همیشگی داشته باشند، خاصه اسامی افرادی که مثلث شوم چای را به وجود آوردند، از طریق رسانهها اعلام شود و مطالبه بازگشت پولهای اختلاس شده ۳۰ سال اخیر به خزانه بیتالمال و جیب مردم که یک خواسته عمومی است، مطرح شود.
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟