پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳ 21 November 2024
دوشنبه ۰۲ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۶
کد خبر: ۶۸۱۹۷

چین چطور از جنگ اوکراین پول به جیب می‌زد؟!

چین چطور از جنگ اوکراین پول به جیب می‌زد؟!
آخرین آمار از گمرک چین نشان حاکی از آن است که روسیه در سال ۲۰۲۳، با پیشی گرفتن از عربستان سعودی، رتبه بزرگترین تامین‌کننده نفت چین را به دست آورده است.

پس از یورش ارتش کرملین به خاک اوکراین و با آغاز تحریم‌های بی‌سابقه نفتی علیه مسکو، روس‌ها به دنبال مشتری‌های تازه‌ای برای نفت و گاز خود بودند. چین به عنوان بزرگترین خریدار نفت خام در جهان، با بهره‌گیری از همین جستجوی ناامیدانه، حجم بی سابقه‌ای از نفت روسی را با قیمت مقرون به صرفه خریداری کرد.

 

طبق آخرین اطلاعات منتشر شده از اداره کل گمرک چین، میزان واردات نفت خام روسیه به چین در سال ۲۰۲۳، با رشد ۲۴ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۲، به ۱۰۷ میلیون و ۲۰۰هزار تن رسید. این آمار، روسیه را با سبقت از عربستان سعودی، به بزرگترین تامین کننده نفت خام چین تبدیل کرد. حجم صادرات نفت خام عربستان سعودی به چین در سال ۲۰۲۳، به حدود ۸۵ میلیون و ۹۶۰هزار تن رسید که حاکی از کاهش دو درصدی نسبت به سال گذشته است. به عبارت دیگر، در حال حاضر سهم روسیه از واردات نفت چین ۱۹ درصد و سهم عربستان ۱۵درصد است.

 

پیشی گرفتن روسیه از عربستان، بی‌سابقه نیست. ۸ سال پیش، مسکو به بزرگترین تامین کننده نفت چین تبدیل شد. بین سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ اما، سعودی‌ها، ابعاد تجارت انرژی با پکن را تقویت کرده و از مسکو پیشی گرفت. با این حال، از سال ۲۰۲۲، چینی‌ها خرید نفت ارزان‌تر روسیه را به طور چشم‌گیر افزایش داده است. با آغاز جنگ اوکراین، واردات نفت چین از روسیه با افزایش ۸ درصدی نسبت به پیش از جنگ، به حدود ۸۶ میلیون تن رسید و حالا این رقم به بیش از ۱۰۷ میلیون تن افزایش یافته است.

 

در سال گذشته، چین برای خرید نفت خام روسیه در مجموع  ۶۰ میلیارد و ۶۴۰ میلیون دلار هزینه کرده است. به عبارت دیگر، این به معنای میانگین قیمت واردات حدود ۵۶۶  دلار به ازای هر تن متریک است؛ یعنی حدود ۱۰ درصد ارزان‌تر از میانگین قیمتی که از سوی چین برای خرید نفت خام عربستان هزینه شده است.

 

تخفیف‌های نفتی روسیه، بسیار فراتر از تصور به نفع چینی‌ها تمام شده است. داده‌های گمرک نشان می‌دهند که علی‌رغم افزایش ۱۱ درصدی حجم کلی واردات نفت خام، مجموع هزینه‌ای که این کشور برای خرید نفت در سال ۲۰۲۳ کرده، با ۷.۷ درصد کاهش یافته و به ۳۳۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار رسیده است.

 

ماجرا فقط نفت نیست!

 

با وجود تداوم جنگ اوکراین، روابط میان پکن و مسکو در دو سال گذشته، در حوزه‌های غیرمرتبط با انرژی نیز نزدیک‌تر شده است.

مجموع تجارت بین چین و روسیه در سال ۲۰۲۳، با افزایش ۲۶ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۲، به ۲۴۰ میلیارد دلار رسید و رکورد سال‌های گذشته را شکست. در واقع، این دو کشور به هدف تعیین شده در سال ۲۰۱۹، حدود یک سال زودتر از موعد مقرر دست یافته اند.

حالا دو سال از آغاز جنگ در اوکراین، صدها برند معتبر و نام‌آشنای جهانی از روسیه فرار کرده‌اند. این امر روس‌ها را وادار کرده که برای بسیاری از کالاها، از تلفن‌های هوشمند گرفته تا خودرو در جست‌وجوی جایگزین باشند. در این بین، شرکت‌های چینی به خوبی از این وضعیت سود می‌برند.

مقامات سیاسی چین، با تاکید بر توجه به «مزیت‌های اعتماد متقابل سیاسی» و «همکاری عمیق در اقتصاد و تجارت» میان دو کشور، چشم‌انداز همکاری و شراکت‌های اقتصادی را در تمام حوزه‌ها، روشن تصور می‌کنند.

 

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

چقدر از قطعی برق به خاطر استخراج بیت‌کوین است؟

جزئیات دیدار رئیس جمهور با وزیر خارجه سوریه | پزشکیان: ایران دست از حمایت از دوستان خود برنخواهد داشت

برنامه سپاه تا ۴ سال آینده رسیدن به مدار ۳۶هزار کیلومتری زمین است

قطعنامه حقوق بشری کانادا علیه ایران به تصویب رسید

توصیه می‌کنم کشورهای اروپایی از فرصت گفتگویی که دولت چهاردهم ایجاد کرده، استفاده کنند

گفتگوی تلفنی عراقچی با وزرای خارجه کشورهای عضو شورای حکام آژانس

اوکراین برای نخستین بار با موشک دوربرد بریتانیایی «سایه طوفان» خاک روسیه را هدف قرار داد

آمریکا پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس غزه را وتو کرد

شیخ نعیم قاسم: حزب‌الله بر اساس ۲ مسیر میدان و مذاکره عمل می‌کند

رهبری شخصا به دکتر پزشکیان فرمودند با اصلاح قانون تابعیت قهری موافق هستم

مین‌گذاری بایدن سر راه ترامپ در اوکراین

گیر رسایی به ظریف، پچ‌پچ افزایش قیمت انرژی و تجمع معلمان در بهارستان

کلینیک ترک بی‌حجابی به کجا رسید

آهو دریایی کجاست؟

پیشنهاد سردبیر
زندگی