توماج وحیدافشار سخنگوی شورای شهر ارومیه در ویدیویی که به شکل تبلیغاتی از ستاد حضرتپور منتشرشده بدون نامبردن از اسم خاص میگوید: «خجالت نمیکشی از خون شهدا؟ چه کسی به شما وکالت داده که خاک ما را ببخشی؟». او در ادامه نیز میگوید که «ما اینقدر همه جان میدهیم در ارومیه یک ترک نماند و آن وقت تو بیا خاک را ببخش [آنقدر مقاومت میکنیم تا همه کشته شویم].» این در حالی که پیش از این جواد جهانگیرزاده دیگر نامزد ارومیه در ویدیویی گفته بود که ارومیه شهر همه است و تُرک و کُرد در کنار هم هستند. جهانگیززاده از دوره هفتم مجلس تا دوره نهم نماینده ارومیه بوده است. در مقابل سخنان جهانگیرزاده اما سخنران ستاد حضرتپور میگوید که «اینجا شهر تُرکهاست، اینجا شهر آذربایجان است، با چه حقی خاک من را میبخشی. با کی زد و بند کردی؟». حتی در ادامه نیز این عضو شورای شهر به ماجرای جنجالی تاریخی اشاره میکند و تلاش دارد تا به شکافافکنی و کُردهراسی دامن بزند. نکته دیگر نیز اینجاست که حامی حضرتپور فقط عضور شورای شهر هم نیست؛ وحیدافشار نوه غلامرضا حسنی امام جمعه سابق ارومیه است.
اظهارات ستاد حضرتپور در حالی منتشر شده که او در نطق میان دستور خود در اسفند سال گذشته در مجلس گفته بود که «ایران متعلق به همه است». حال سوال اینجاست که چطور ایران متعلق به همه است، اما ارومیه از نظر سخنران ستاد او متعلق به ترکها است؟ سوال دیگر اینجاست که آیا ارومیه شهر ایران نیست؟ اما مشخص نیست که تاکید بر شهر آذربایجان با لحنی اغراقشده و هیجانی چه معنایی دارد؟ آن هم در ستاد نماینده فعلی ارومیه و از زبان عضو شورای شهر؟ از سوی دیگر اظهارات سخنران ستاد حضرتپور با استقبال اکانتهای پانترک و تجزبهطلب هم مواجه شده است.
روحالله حضرت پور نماینده ارومیه در دوره دهم و یازدهم است. او برادرزاده محمد حضرتپور شهردار سابق و زندانی ارومیه است و البته به عنوان پسرخوانده او نیز شناخته میشود. محمد حضرتپور در دی ماه ۹۹ و وقتی که شهردار ارومیه بود از سوی وزارت اطلاعات بازداشت شد. البته در همان مقطع معاون فنی و عمرانی سابق شهرداری، شهردار سابق و اسبق منطقه یک ارومیه و چندین نفر از مدیران شهرداری طی ماههای اخیر توسط سربازان گمنام امام زمان (عج) دستگیر شدند. یک سال بعد نیز بار دیگر خبر بازداشت و زندانیشدن حضرتپور به علت مخدوش بودن وثیقه خبرساز شد. او البته در دوران شهرداری خود نیز کم حاشیه نداشت. حضرتپور مرداد ماه ۱۳۹۸ و در پاسخ به اعتراض یکی از کردزبانان عضو شورای شهر ارومیه، که به سخنرانیاش به زبان ترکی اعتراض داشت، به او گفت که اگر زبان ترکی را متوجه نمیشود جلسه را ترک کند. انتشار ویدیویی از این اتفاق با واکنش تند افکارعمومی و انتقاد از قومگرایی همراه شد. به تازگی نیز کیفرخواست پرونده حضرتپور و دیگر متهمان پرونده منتشرشده که شامل ۱۹ اتهام از «مشارکت در گروه سازمانیافته ارتشاء» گرفته تا «اختلاس»، «رشاء»، «تبانی در معاملات دولتی»، «نگهداری مشروبات الکلی» و «تحصیل مال از طریق نامشروع» گسترده است. در چنین شرایطی روحالله حضرتپور ترجیح داده تا به جای پاسخگویی درباره این کیفرخواست به هجمه علیه رقبای خود بپردازد.
کارزار انتخابات در کشور محلی برای شکافافکنی قومی نیست، اما بنظر میرسد که این رویکرد از ستاد برخی نامزدها و سخنرانان آنها که مسئولیت رسمی در ارومیه دارند نیز در دستور کار قرار گرفته است. حال باید دید که این اظهارات با چه واکنشی از سوی افکارعمومی روبهرو خواهد شد.
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟