حبیب اسدالله نژاد در پاسخ به این سوال که چرا کالاهایی که ارز ترجیحی دریافت میکنند با نوسانات نرخ ارز گران میشوند؟ گفت: مرغ برای ذرت و کنجاله سویا ارز ترجیحی دریافت میکند و اگر قرار باشد مرغ بر اساس همان قیمتهای وارداتی نهادهها که در بازارگاه هست، نرخگذاری شود باید قیمت آن بیش از قیمت فعلی باشد.
وی افزود: در حال حاضر قیمت تمام شده مرغ زنده برای مرغداران بیش از ۶۸ هزار تومان است، ولی قیمت فعلی آن در بازار ۵۵ هزار تومان است. این یعنی نه تنها قیمت مرغ بالا نیست، بلکه حتی پایینتر از نرخ مصوب است و مرغداران در حال زیان دهی هستند.
به نقل از ایسنا،این کارشناس صنعت طیور تصریح کرد: البته موضوع دیگر این است که ۳۵ تا ۴۰ درصد هزینههای تولید مانند دارو، واکسن و... از ارز دولتی استفاده نمیکنند و در نتیجه وابسته به نرخ ارز در بازار آزاد هستند و هر نوسانی در نرخ ارز هزینههای تولید را افزایش میدهد که البته به افزایش هزینههای تولید توجهی نمیشود.
وی در ادامه با بیان اینکه قیمت مرغ بعد از عید کاهشی شده است، گفت: عرضه در حال حاضر زیاد و تقاضا کم است.
اسدالله نژاد در بخش دیگری از صحبتهایش به تولید و صادرات نیز اشاره کرد و گفت: اینکه گفته میشود ۱۵۰ میلیون قطعه جوجهریزی شده شک برانگیز است، زیرا بعد از سیاستهای غلط گذشته در خصوص گلههای اجداد عملا پتانسیل تولید مازاد جوجه به کشور تبدیل به چالش تامین جوجه شد و وزارت جهاد کشاورزی مبادرت به صدور واردات جوجه یکروزه و تخم مرغ نطفهدار برای تامین جوجه و مرغ کشور کرد.
وی اضافه کرد: با همه این تفاسیر و با لحاظ واردات تخم مرغ نطفهدار و جوجه یکروزه هم این حجم جوجه در کشور تامین نمیشود که وارد سالنهای پرورش شوند. یعنی حتی با واردات جوجه یکروزه هم این عدد محقق نمیشود. بر فرض تحقق هم بازار مصرفی برای آن وجود ندارد و آسیب به مرغداران میرسد.
این کارشناس صنعت طیور در پایان گفت: چون بازار کشش ندارد و صادرات هم به دلایل مختلف محقق نمیشود، باید در تعیین حجم تولید کارشناسی عمل کرد و تشکلها نباید زیر بار تولید مازاد و غیر کارشناسی بروند.
منبع:خبرآنلاین
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟