داریوش مصطفوی درباره موضوع مهم این روزهای فوتبال ایران یعنی مبارزه با فساد اظهار داشت: امروز قرعه به نام فوتبال افتاده است. این فساد در بخشهای دیگری هم هست. بروید در شهرداری، گمرک و ... ممکن است بخشهایی با فساد درگیر باشند. من کلی میگویم. ریشه همه این مسایل در سومدیریت است. مدیرانی که شناخت کافی ندارند نمیتوانند با این مسایل مبارزه کنند. این تخلفات برای امروز نیست. بعد از رفتن تیم ملی ایران به جام جهانی فرانسه و نو شدن قبای فوتبال، این مسایل شکل گرفت. اگر آن روزها پیراهن تیم ملی قیمتش ۲۰ هزار تومان بود، بعد از آن بازی (ایران و استرالیا) قیمتش بالا رفت. بودجه فدراسیون قبل از آن اتفاق ۴۵ میلیون تومان بود، اما بعدش فردی در راس فوتبال قرار گرفت که از دولت بود و بودجه فوتبال چندین برابر شد.
* این برنامههای تلویزیونی از چه چیزی میترسند؟
وی افزود: در سال ۱۹۹۸ و پس از صعود به جام جهانی از طرف فیفا مبلغ ۲ تا ۵ میلیون فرانک سوئیس به فدراسیون رسید. این پول را دادند به رییس فدراسیون و دوستان ایشان. کسی هم حساب و کتاب نکرد. آن روزها پیراهن فوتبال عوض شد. نمیگویم آنها تخلفی انجام دادند، اما نظارتی روی آن پولها نبود. بودجه ۴۵ میلیونی فوتبال شد ۵۰۰ میلیون تومان.
مصطفوی گفت: یک ماه قبل دبیر فدراسیون فوتبال یعنی آقای ممبینی را دیدم. مراسم سوم آقای اسکویی بود. بعد از مراسم در فدراسیون با آقای تاج قرار داشتم و قبلش دبیرکل را دیدم. به ایشان گفتم اوضاع داوری فوتبال خوب نیست. سپس گفتم من در دوره خودم قبل از اعلام اسامی داوران با افراد بزرگ داوری مشورت میکردیم. به ایشان گفتم شما حق وتو دارید. گفت: ما داریم این کار را انجام میدهیم. گفتم خیلی خوب است که شما دخالت میکنید. ولی ریشه درد از آن روز نبود. ریشه از سالهای قبل بوده است. ریشه آنجا بود که دلالها و سایتهای ورزشی و برخی برنامههای تلویزیونی وارد این فضا شدند. در تلویزیون ما را بایکوت کرده اند. من با تهیه کننده یک برنامه شبکه سوم صحبت کردم و حرف بزنم و الان ۶ ماه است رفته اند با من تماس بگیرند. چرا برنامههای زنده مثلا همین فوتبال برتر سراغ آدمهایی نمیروند که خوراک درست به جامعه بدهند؟ از چه چیزی میترسند؟ اگر میخواهید چیزی را درست کنید سراغ آدمهایی بروید که حرف بزنند. آنقدر باندهای دلالی در بخشهای مختلف از رسانه تا کمیته داوران رسوخ کرده اند که تخلف آنها را نمیتوان ثابت کرد.
پیشکسوت فوتبال ایران در ادامه افزود: وقتی استقلال را مثل بچه یتیم میاندازید یک گوشه و نمیگذارید نفس بکشد این نامش چیست؟ البته به روشهای مربیان استقلال هم نقد دارم. امروز یک مدیر لهجه مردم را مسخره میکند و آب از آب تکان نمیخورد. آنهم لهجه مردمی که از بهترینها هستند. هر جای دنیا بود به خاطر آن توهین نه تنها شبانه برکنار میشد بلکه جرایم دیگری برایش در نظر میگرفتند.
* وظیفه فدراسیون گرفتن «دزد» نیست
رییس اسبق فدراسیون فوتبال در پاسخ به این سوال که آیا با جرایم نقدی سنگینی که کمیته انضباطی برای برخی چهرههای فوتبال در نظر میگیرد موافق است به «اطلاعات آنلاین» گفت: فدراسیون فوتبال از رییس تا دبیر یک مسئولیت دارند. وظیفه آنها گرفتن دزد نیست. الان کنفدراسیون فوتبال آسیا باید ورود کند که ورود کرده است؛ ولی متاسفانه در خود کنفدراسیون هم آدم دارند. درباره جرایم هم باید گفت کمیتههای مختلف فدراسیون فوتبال بخصوص انضباطی و اخلاق به قرارداد بازیکنان نگاه میکنند. اگر قرارداد یک بازیکن ۵ میلیون باشد او را ۵۰ میلیون جریمه نمیکنند. مشکل از نوع ورود پول به این فوتبال است.
وی اضافه کرد: به من ماموریت بدهند تا در عرض یک ماه گزارشی تهیه کنم از تیمهای صنعتی و پولهای نابجایی که وارد فوتبال کرده اند. یک گروه درست کنند تا بررسی کنند برخی از این این تیمها چگونه به وجود آمده اند. تیم گل گهر سیرجان ۲۰ برابر فدراسیون فوتبال بودجه دارد. یا مس رفسنجان و سپاهان و ... پول اینها از کجا میآید؟ وقتی بازیکنی مثل مهرداد محمدی بازیکن استقلال بعد از بازی با پیکان آنگونه حرف زد و توهین کرد، آن رفتار نشانه چه بود؟ اینها وقتی بلد نیستند درست صحبت کنند چرا باید قراردادهای سنگین ببندند. میدانید چرا؟ چون پول نامناسب و غیر قانونی به اینها داده شده است. برای قرارداد دو ساله یک بازیکن به نام امید نورافکن در تیم سپاهان ۱۲۰ میلیارد پول میدهند. این پول از کجا میآید؟ من سالها رییس فدراسیون و دبیر کل بودم و اجازه ندادم این پولها بیاید. آدمهایی از بیرون فوتبال این پولها را میفرستند به فوتبال.
* فساد اصلی از داستان «کیروش» شروع شد!
«چرا تا امروز اغلب روسای فدراسیون فوتبال با موضوع فساد مماشات کرده اند؟» مصطفوی در پاسخ به این پرسش «اطلاعات آنلاین» گفت: تا سال ۹۸ بودجه زیادی نداشتیم که فسادی باشد و با آن برخورد کنیم. سر فساد از داستان کی روش شروع شد و بعد هم ویلموتس آمد. کی روش تا جایی که من میدانم ۲۵ میلیون دلار پول از این فوتبال برد. خود سلطانی فر (وزیر اسبق ورزش و جوانان) که نه سیاست بلد بود و نه ورزش، دستور میداد از کی روش حمایت کنند. خود احمدی نژاد هم کی روشی بود. این مربی یک حلبی برای فوتبال ما نیاورد، اما اینها همه دنبالش بودند. امیر قلعهنویی صد برابر کیروش خدمت کرده، اما هنوز دنبال زدنش هستند.
خدمات قلعه نویی را خیانت نشان میدهند و خیانتهای کی روش را خدمت نشان دادند. آنهایی که این کار را کردند در فساد نقش داشتند.
وی درباره قهرمان لیگ برتر فوتبال ایران اظهار داشت: وقتی شما حرف از لیگ برتر میزنید این لیگ ملزوماتی دارد. همه تیمهای ما باید دارای استادیوم باشند. من از فدراسیون و سازمان لیگ سوال میکنم: روز اول که قرعه کشی کردید ندیدید که هر دو تیم استقلال و پرسپولیس در تهران بازی دارند. ندیدید که پیکان شرایط لازم برای میزبانی را ندارد. چطور شما آمدید قرعه کشی را اعلام کردید و کمی فکر نکردید؟مهدی تاج نه تاجی سر من گذاشته و نه تاجی روی سر من گذاشته است که بی جهت بخواهیم از او حمایت کنم. الان آقای تاج و هیات رئیسه باید توضیح بخواهند از سازمان لیگ. استقلال را از برخی مسایل محروم کردید. به آنها گفتید برو در ورزشگاه خالی و به پرسپولیس گفتید برو مقابل تماشاگران خود بازی کن. بعد هم آن گل آفساید در بازی پرسپولیس و مس اتفاق افتاد. اینجا بحث عدم بی طرفی مطرح میشود. آن روز که نکونام و هاشمی نسب داد میزدند نمیخواهند ما قهرمان شویم خود من میگفتم این چه جوسازیای است. آن چیزی که که نکونام و هاشمی نسب دیدند من با ۷۰ سال سابقه حضور در فوتبال ندیده بودم. من همه چیز را از زاویه صداقت میدیدم و آنها مسایل دیگری را میدیدند. عدم صداقت در لایههای میانی فدراسیون، بدون آنکه رییس و دبیر فدراسیون اطلاع داشته باشند این اتفاقات را رقم زد.
* آمدن خطیر اشتباه بود، نکونام جاهطلب
پیشکسوت فوتبال ایران پیرامون اتفاقات باشگاه استقلال نیز گفت: آن روزی که علی خطیر را در راس باشگاه گذاشتند گفتم موافق نیستم. آن روز که امیر حسین فتحی اسم او را آورد گفتم اشتباه میکند. آن روزی که میخواستند پول ویلموتس را در ترکیه بدهند ایشان از طرف یک گروهی رفته بود در جلسه و امر و نهی میکرد که پول چگونه باید واریز شود. همان روز متوجه شدم که خطیر چه جایگاهی دارد. ورود خطیر و خطیرها با حمایتهای برخی بخشها اتفاق میافتد. نکونام یک مقدار جاه طلبی کرد. سرمربی تیم بزرگی مثل استقلال باید صبر و متانت داشته باشد. وقتی ماندی و قبول کردی خطیر مدیر است پس آن دعواها برای چه بود؟
مصطفوی در انتها درباره مجادله اخیر سمیعی و درویش مدیران دو باشگاه استقلال و پرسپولیس گفت: سمیعی یک آدم تحصیلکرده و متین است. حالا میگویند با همه ساخته است. یکی از هنرهای یک مدیر سازش است؛ سازش برای خدمت و نه خیانت. خود آقای مجری فوتبال برتر چند سال در این پست قرار دارد و قبل از آن چند سال کنار آقای فردوسی پور بود؟ پس سازش کرده است.
آقای درویش هم سیستمش همان است. با یک جای بحث درویش مخالفم؛ آنجایی که به مردم گیلان توهین شد. البته من میدانم آقای درویش خیلی پشیمان است.
منبع:اطلاعات آنلاین
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟