طبق آنچه عثمانی توضیح داده، او طرحی دو فوریتی با موضوع رفع فیلترینگ ارائه داده که مدعی است ۵ هزار میلیارد از هزینههای مردم را کم میکند. او گفته که این طرح مراحل قانونی خود را هم طی کرده. براساس ماده ۱۳۱ آییننامه داخلی مجلس هر نمایندهای میتواند طرحی را درباره مسائل مختلف با عنوان و موضوع مشخص ارائه کند. این طرح باید امضا و نام حداقل ۱۵ نفر از نمایندگان را داشته باشد و پس از آن به رییس جلسه تسلیم میشود. سپس رییس جلسه یا یکی از دبیران هیات رییسه با قرائت عنوان طرح آن را اعلام وصول کرده و بعد طرح به یکی از کمیسیونهای مربوطه ارجاع میشود تا فرآیند رسیدگی به آن آغاز شود. به گفته عثمانی طرح او از سوی رییس مجلس یعنی قالیباف و هیات رییسه اعلام وصول و قرائت نشده تا به جریان نیافتد.
رییس مجلس در کشورهایی مثل آمریکا با عنوان سخنگو (speaker) شناخته میشود. این عنوان خود گویای کارویژه رییس است. در ایران نیز طبق آییننامه داخلی مجلس رییس نمیتواند با تشخیص شخصی درباره طرحهای و لایحهها تصمیمگیری کند. با این همه به نظر میرسد سنگبنای دخالتهای پنهان رییس مجلس از دوران ریاست ۱۲ ساله علی لاریجانی گذاشته شد. این دخالتهای پنهان به طور مثال شامل از دستور کار خارج کردن لایحهها یا طرحها استیضاح میشد که بعضا اعتراض نمایندگان را هم در پی داشت. یکی از این دخالتها جلوگیری از مطرحشدن استیضاح عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور پس از اعتراضات سال ۹۸ بود که گفته میشد وزیر نزدیک به لاریجانی در کابینه روحانی است.
اکنون بنظر میرسد که رویهای که لاریجانی آغازگر آن بود در مجلس تداوم پیدا کرده و به گفته عثمانی تشخیصهای شخصی رییس مجلس در مواردی به آییننامه قانونی ارجحیت پیدا میکند. او در اعتراض خود گفته «آقای قالیباف! شما به قرآن سوگند یاد کردید که آئیننامه داخلی مجلس شورای اسلامی را رعایت کنید، به چه حقی این کار را انجام دادید؟ طرحم چه مشکلی داشت؟ آیا فکر میکنید مصلحت اندیش هستید؟» او حتی در اعتراض به رعایت نشدن قانون نیز گفت: «قای قالیباف اینجا پادگان نیست، بلکه اینجا مجلس شورای اسلامی و خانه ملت است. اگر من به عنوان نماینده مردم نتوانم صحبت کنم چه کسی باید حرف مردم را بزند؟ چون طرح رفع فلیترینگ است اجازه نمیدهید در دستورکار قرار گیرد؟». علی نیکزاد نایب رییس مجلس در غیاب قالیباف تلاش کرد تا عثمانی را آرام کند. اعتراض نماینده بودکان، اما سرانجام با جمعشدن عدهای از نمایندگان اطراف او پایان یافت. با پایان یافتن ماجرا عثمانی از لحن و صدای بلند خود عذرخواهی هم کرد، اما همچنان بر اعتراض خود درباره عدم اعلام وصول طرحش باقی ماند.
محمدباقر قالیباف رییس مجلس در انتخابات ریاستجمهوری به صراحت علیه فیلترینگ سخن گفت و وعدههایی در این زمینه داد. با این همه اگر پس از بازگشت به مجلس تغییر موضع داده باشد، شائبههایی درباره مواضع انتخاباتی خود ایجاد میکند. آن هم در حالی که برای چهارمین بار بخت خود را برای رسیدن به پاستور آزمایش میکرد و با ۳ و نیم میلیون رای در میان چهار نامزد سوم شد. باید دید که او درباره موضوع فیلرینگ که در دولت چهاردهم محل بحث خواهد بود چه موضعی خواهد داشت. چراکه با توجه به پیشینه عثمانی به نظر میرسد او همچنان این طرح را در مجلس دنبال خواهد کرد. او در مجالس هشتم، نهم و دهم حضور داشته و حتی در مجلس دهم پس از افزایش قیمت بنزین در سال ۹۸ استعفا خود را تقدیم هیات رییسه کرد.
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟