تاجایی که شنیدهشده که از روزهای نخست برخی پیرمردهای تکراری و پرحاشیه تلاش دارند تا با قراردادن چهرههای نزدیک به خود، نفوذ در دفتر رییسجمهور را افزایش دهند. چراکه رییسدفتر رییسجمهور هماهنگیهای دیدارها، رفتوآمدها و برنامههای روزمره پزشکیان را به عهده خواهد داشت و به همین دلیل میتواند از عاملیت بالایی برخوردار باشد. ادعایی که تجربه دولت دوم حسن روحانی نیز آن را تایید میکند. جایی که محمود واعظی به عنوان رییسدفتر رییسجمهور نقش پررنگ در حد معاون اول در دولت ایفا میکرد و همین اتفاق باعث بروز اختلافهایی میان اعضای کابینه به ویژه معاون اول با رییسجمهور شد.
رضا صالحی امیری و علی ربیعی به همراه محمد شریعتمداری سه چهره دولت روحانی این روزها در تکاپوی چینش مهرههای کابینه و جای دادن افراد نزدیک به خود در فهرستهای نهایی هستند. در همین راستا آنها تلاش کردند تا با قراردادن محسن حاجی میرزایی در جایگاه مدیریت نهاد ریاستجمهوری او را به عنوان گزینه اصلی رییسدفتر جا بزنند. حاجی میرزایی در کنار محمد قائم پناه دفتر پزشکیان در نهاد ریاست جمهوری را تحویل گرفتند. دفتری که بر اساس رویه، روسای جمهور منتخب تا انجام مراسم تحلیف و آغاز به کار رسمی، در آن مستقر میشوند. پس از آن نیز نامهای از دفتر رییسجمهوری منتخب به دبیر کلهای احزاب اصلاحطلب نوشته شد که امضای حاجیمیرزایی پای آن بود. به این ترتیب چهرههای دولت روحانی که همگی خاستگار امنیتی و نظامی نیز دارند، تلاش کردند تا حاجیمیرزایی را با لطایفالحیل به عنوان رییسدفتر معرفی کنند تا در آینده نفوذ خود را در دفتر رییسجمهور تضمین کرده باشند.
در میان اسامی مطرحشده نیز گفته میشود که حاجیمیرزایی از افراد نزدیک به صالحی امیری است. او در دولتهای اول و دوم روحانی دبیر هیات دولت بود و دو سال آخر یعنی از سال ۹۸ تا ۱۴۰۰ در غیاب گزینههای مطرح، وزیر آموزشوپرورش شد. از سوی دیگر شنیده شده که حاجی میرزایی فروردین امسال به شکل اتفاقی در سفری زیارتی با پزشکیان همراه شده و رابطهای دوستانه نیز میان آنها شکل گرفته است. به این ترتیب با حمایت چهرههای امنیتی دولت روحانی که به نظر میرسد حاجیمیرزایی یکی از گزینههای اصلی ریاست دفتر رییسجمهور خواهد بود.
از سوی دیگر قائم پناه نیز از اعضای شورای راهبری دولت چهاردهم و از دوستان قدیمی پزشکیان است که احتمال رییسدفتری او وجود دارد. او پزشکی کرمانشاهی است که گفته میشود در دوران وزارت بهداشت پزشکیان یکی از معاونان او بوده است. در زمزمههای غیررسمی نام الیاس حضرتی نیز به عنوان گزینه احتمالی رییسدفتری مطرح شده است. او نماینده ادوار مجلس و مدیرمسئول روزنامه اعتماد است که در شورای راهبری نیز عضویت دارد و از چهرههای فعال در ستاد انتخاباتی پزشکیان بوده است.
در چنین شرایطی انتخاب رییسدفتر تبدیل به یکی از انتخابهای کلیدی پزشکیان شده است. پیش از او همواره روسای دفتر رییسجمهور نقش پررنگی در مدیریت و هماهنگی کارهای روزانه او داشتهاند. ریاست دفتر نخستین رییسجمهور پس از انقلاب یعنی ابوالحسن بنی صدر را رضا تقوی برعهده داشت. دوره کوتاه ریاستجمهوری محمدعلی رجایی با رییسدفتری بهزاد نبوی همراه بود. سیدمحمد میرمحمدی نیز رییسدفتر آیتالله خامنهای در دو دوره ریاستجمهوری ایشان بود که این مسئولیت را تا پایان دولت اول هاشمی رفسنجانی نیز برعهده داشت. پس از آن حسین مرعشی دبیرکل فعلی حزب کارگزاران سازندگی و محسن هاشمی رفسنجانی فرزند ارشد او ریاستدفتر را برعهده داشتند. همچنین باید از محمدعلی ابطحی و سید علی خاتمی نیز به عنوان روسای دفتر رییس دولت اصلاحات سید محمد خاتمی نام برد. افراد نزدیک به محمود احمدینژاد که رییسدفتر او بودند به ترتیب غلامحسین الهام، عبدالرضا شیخ الاسلام و اسفندیار رحیم مشایی هستند. در دولت یازدهم نیز محمد نهاوندیان رییس دفتر حسن روحانی بود که در دولت دوازدهم روحانی جای خود را به محمود واعظی داد.
اکنون پرسش اصلی اینجاست که سرانجام چه کسی رییسدفتر پزشکیان خواهد بود؟ آیا مهرهچینی بازنشستههای و پیرمردهای پرحاشیه به نتیجه خواهد رسید یا عرصه برای فعالیت چهرههای جدید و جوان باز میشود؟
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟